Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Amikor a munkafolyamat felgyorsítja a projektet

A Hannover Messe Digital Edition során nyerhettek először betekintést az érdeklődők a nyáron megjelenő Eplan Platform 2022 verzióba.

Mindazoknak, akik egy egyszerű szoftverfrissítésre számítottak, nagy meglepetésben volt részük.  Az Eplan Platform 2022 elnevezés egy teljesen új és alaposan átdolgozott verziót takar – egy komplett csomagot, melyet meglepően könnyű használni az új felhasználói felületnek köszönhetően, ugyanakkor munkafolyamat-alapú projekttervezést tesz lehetővé, mindezt soha nem látott hatékonyság mellett.

Eplan Platform 2022

Az új Eplan Platform 2022 egy teljesen megújult felhasználói felülettel. A szalagos eszköztár technológiát alkalmazó praktikus többfunkciós sáv rugalmasan alkalmazkodik az alkalmazáshoz.

A csúcstechnológiájú megjelenéssel és funkcionalitással, valamint a mobileszközök legújabb alkalmazásai és a világszerte elterjedt asztali alkalmazások alapján az Eplan Platform 2022 az egyszerűségre és az egyértelműségre összpontosít. Az egyik jellemzője a  teljesen átalakított felhasználói felület, amely támogatja az intuitív, munkafolyamat-alapú munkamódszereket. A jövőben a felhasználóknak a fontos és gyakran használt funkciók közvetlenül elérhetőek lesznek. Sean Mulherrin, az Eplan termékmenedzsere kifejtette:

„Az új Eplan 2022 platform felhasználói tökéletes könnyedtséggel igazodhatnak el a szoftverben. A projekten belüli navigáció rendkívül egyszerű, és a szalagos eszköztárral ellátott felhasználói felület és a sötét üzemmód teljesen új felhasználói élményt nyújt. Ez egyszerűen szórakoztatóbbá teszi a projektek tervezését és kialakítását.”

Szalagos eszköztár technológia – Gyors hozzáférés a gyakori funkciókhoz

A szalagos eszköztár technológiát alkalmazó praktikus többfunkciós sáv rugalmasan alkalmazkodik az alkalmazáshoz – például 2D-ről 3D-re váltáskor – mindezt a különböző menük és eszköztárak kombinálásával. Mulherrin hozzátette: „Az új kialakítás még könnyebbé teszi a mindennapi munkát, és nem csak a tapasztalt felhasználók számára. Még az új felhasználók is gyorsan elsajátíthatják a szoftver kezelését, mivel az egyes parancsokhoz most sokkal gyorsabban lehet hozzájutni. A felhasználók azonnal elérik a szükséges funkciókat  közvetlenül maguk előtt, felgyorsítva a projekttervezést. ” Ezenkívül az Eplan teljesen megújította a felhasználói felületet 2D-s és 3D-s tervezéshez egyaránt. Az eredmény egy optimalizált kinézetű és modern alkalmazás, nem utolsósorban a sötét és világos módnak köszönhetően.

Eplan Platform 2022

Az eredmény egy modern alkalmazás optimalizált kinézetű, modern alkalmazás, nem utolsósorban a sötét és világos üzemmódnak köszönhetően.

 

Új 2D-s grafikus mag – Átütő teljesítmény, még nagyobb projektekhez is

A kapcsolási rajzok készítésekor mind az előzetes tervezés, mind az épületautomatizálás összefüggésében növekszik a 2D-s grafikai megjelenítés iránti igény. Ugyanakkor az adatok mennyisége is jelentősen növekszik. Mulherrin szerint: “Az új 2D-s grafikus modullal az Eplan Platform 2022 jelentős előnyt nyújt a teljesítmény fokozására.” Például a feldolgozás jelentősen felgyorsul, különösen a DXF vagy DWG fájlok importálásakor vehető észre a feldolgozási idő lerövidülése. Ez növeli a nagyobb projektek kezelhetőségét. Összességében a részletek kezelhetőbbé válnak – mely javítja a grafikus ábrázolás minőségét. Ez az előrelépés jelentős időmegtakarítással jár, különösen a nagyobb projektek esetében, amelyek gyakran sok száz vagy ezer oldal kapcsolási rajzot tartalmaznak.

Új központi készülék kezelés – beleértve a változatok kezelését is

A készülékadatok a mérnöki munka legfontosabb adatai. A jól definiált adatok fontos  információkat nyújtanak az előzetes tervezéshez, a tervezéshez és később a vezérlőszekrény gyártás során. Folyamatosan nő az információk sokfélesége (képek, 3D-s modellek, fúrási minták és csatlakozási adatok, a kereskedelmi információkról nem is beszélve). Ezért  készülékadatok kezelése és használata a mérnöki munkában különös jelentőséggel bír. Objektumorientációjának köszönhetően az új központi készülék kezelés rugalmasságot nyújt a készülékadatok átalakításában és adaptálásában. Egy beépített változatkezelés segítségével minden készüléktulajdonság elmenthető egyes változatokkal, így pillanatok alatt különböző makrók rendelhetőek a változatokhoz. Mint Mulherrin kifejtette:

„Az új, központi készülék kezeléssel valóban elértük a felhasználók célját. Az automatizálás lehetőségei megnőnek a makrók projektben történő alkalmazásával. Az új készülék kezelés nagyfokú rugalmassága a felhasználók jövőbeni igényeit is kielégíti az egyre elterjedtebb digitalizáció során. ”

Egy másik praktikus plusz az Excel kombinációja a külső készülékadatok egyszerű feldolgozásához. Az egyedi készüléktulajdonságok szabadon konfigurálhatók az Eplan-ban – ez az ergonómiai előny a kortárs dizájnnal kombinálva a szoftver használatának megkezdését is megkönnyí.

Backstage nézet – Jó áttekintés projektszinten

Az új Backstage nézet megkönnyíti a teljes projekt és az összes projektadat kezelését. Ebben a nézetben hozhatják létre és nyomtathatják ki a felhasználók a projekteket, valamint állíthatják be az opciókat. A Backstage nézet lehetővé teszi az Eplan Projekt minden nézőpontból egy központi helyen történő szerkesztését – például DWG fájlok importálását, vagy a PLC vagy gyártási adatok exportálását. A legutóbb megnyitott projektek listája jól áttekinthető, csakúgy, mint az összes projekthez kapcsolódó parancs logikai rendezése. Szintén itt történik az API-funkciók importálása, exportálása vagy integrálása a rendszer saját infrastruktúrájába. Ezenkívül pedig áttekintést ad a felhasználóknak a projekt tulajdonságairól.

Beillesztési központ: Gyors hozzáférés szimbólumokhoz, makrókhoz és készülékekhez

Egy újonnan integrált beillesztési központ egyesíti a szimbólumok, makrók és készülékek beszúrásának összes funkcióját, beleértve a grafikus előnézetet is, mindent, ami a kapcsolási rajzok hatékony létrehozásához szükségesek. A gyakran használt összetevőket kedvencként megjelölhetjük és az egyes munkafolyamatokhoz címkézhetjük. A szimbólumok, makrók és készülékek beszúrásának összes funkciója így kombinálható és felhasználható konkrét munkafolyamatokhoz. Ez a felhasználóknak gyors hozzáférést biztosít a rendszeresen használt kapcsolási rajzok létrehozása során használt összetevőkhöz, így a szokásos feladatok még gyorsabban elvégezhetők.

Szisztematikus előrelépés a tervezés során

Az új Eplan Platform 2022, amely a nyár folyamán válik elérhetővé az „It’s in your hand” mottóval, még számos újítást tartalmaz. Az egyik a helyszíni megoldások és a felhőmegoldások közvetlen összekapcsolása. Az Eplan eManage segítségével a projektek feltölthetők az Eplan Platformról a felhőkörnyezetbe, ott kezelhetők és megoszthatók. Az ingyenes verzió március közepe óta már elérhető.

Ahogy Mulherrin látja, az új Eplan Platform 2022 belülről és kívülről egyaránt magával ragadó: „A belső – mondhatjuk a platform lelke – az új eszközkezelés. Kívülről a felhasználók egy stílusos, megújult kezelőfelülettel számolhatnak az intuitív munkavégzés érdekében, amelyet minden eddiginél könnyebb használni. ” A CAE rendszer így átfogóbb szakértői funkcionalitást tesz elérhetőbbé és könnyebben megfoghatóvá. Összefoglalva: a jövő mérnöki eszközét szisztematikusan fejlesztik, hogy megfeleljen az ügyfél igényeinek.

Eplan platform

Az Eplan Platform különféle szoftveres megoldásokat ötvöz az előzetes tervezéshez, az elektrotechnikai, fluid-technikai tervezéshez, a vezérlőszekrény tervezéséhez és a kábelköteg tervezéshez. A felhasználók a különböző szakterületeken keresztül egyetlen adatforrás felhasználásával készítik projektjeiket, és minden alkalmazáshoz megtalálhatják az optimális megoldást. Az Eplan Platform átfogó módszertani támogatást is kínál, beleértve a kapcsolási rajz automatikus előállítását. A felhasználók teljes kompatibilitást élvezhetnek, mivel az adatok zökkenőmentesen felhasználhatók az előzetes tervezéstől a tervezésig és a gyártásig, és folyamatosan gazdagíthatók és továbbfejleszthetők.

Bővebb információ: www.eplan.hu.

https://www.eplan.hu/megoldasok/eplan-platform/eplan-platform-2022/

Forrás: Eplan GmbH & Co. KG.

Hirdetés

További cikkek a témában