Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

FANUC – automatizált jövő

Az EMO-n, Milánóban október 4. és 9. között  – számos új technológiát mutat be a FANUC az E02-es standon, a 7. csarnokban. Itt 1250 négyzetméternyi kiállítási területen várja az érdeklődőket, hogy bemutassa az automatizált jövőre vonatkozó elképzeléseit.

A standot hat kulcsfontosságú terület között osztják fel, ezek mindegyike innovatív fizikai és virtuális kiállításelemekkel mutatja be a látogatóknak az újdonságokat. A hangsúly a „ONE FANUC” -ra, a teljes automatizálás egyedülálló technológiájára helyeződik, számos automatizálási megoldást kínál  gyártóvállalatok, gyárépítők és operátorok számára egyetlen forrásból, amely a FANUC.

Területspecifikus megoldások

A ONE FANUC területén belül CNC-szerszámgépekkel, robotokkal és szoftvermegoldásokkal találkozhatnak a látogatók, amelyek szimultán működése megmutatja, hogy az integráció még soha nem volt ilyen egyszerű. A cellaalapú megoldások kapcsolódnak továbbá a FANUC FIELD platformon futó IoT alkalmazásokkal is.

A stand első területe a zöld mobilitásra helyezi majd a fókuszt, az elektromos akkumulátorok megfelelő kezelésére többféle robotalkalmazás bemutatásán keresztül. Kiemelendő továbbá a területet támogató gépi látási technológia is, erre példa a 3DV-1600 érzékelő, amely szintén az EMO-n mutatkozik be az európai közönségnek.

Az elektromobilitás mellett az orvostechnika sem szorul háttérbe: a standon helyet kapnak optikai, precíziós fémvágási és robotizálási megoldások is, amelyek e szektorban megbízhatóan alkalmazhatók.

A stand központjában egy FANUC gyárautomatizálási (FA) galériát helyeznek el. A lenyűgöző, esztétikus, alagútszerű galériában a látogatók a legkorszerűbb a FANUC gyártásautomatizálási megoldások széles spektrumával találkozhatnak többek közt a digitális ikrek technológiával. A gépek hatékony automatizálása az egyik legfontosabb szempont a beruházások és fejlesztések tervezése során, így a kiállításon is központi szerepet érdemel. A FANUC a világ vezető gyárautomatizáló vállalataként az EMO-n egy sor olyan megoldást mutat be, amelyek kiválóan alkalmazkodnak ezekhez a keretekhez.


A FANUC gyárautomatizálási, robotikai és szerszámgép újdonságokkal készül az EMO-ra. A 2021-es EMO kiállításon számos új FANUC termék debütál az európai piacon.


Nem csak robotok

Robotjai mellett a FANUC bemutatja ROI (Return on Investment = Megtérülésszámítás) kalkulátorát is robotizálási megoldásaihoz. A webes alkalmazás egy könnyen használható kezelőfelületből áll és egyszerűen értelmezhető módon mutatja be az elérhető megtakarításokat.

A ROBOMACHINES üzletágban hármas premier várható, ugyanis a ROBODRILL, a ROBOCUT és a ROBOSHOT is megújul, ezek pedig az EMO-n debütálnak a kontinensen.

A ROBODRILL α-DiB-Plus sorozathoz tartozó függőleges megmunkálóközpontok 2022 elejétől válnak elérhetővé. Az új orsóváltozatok, vezérlési lehetőségek, szervohajtások és mechanikai fejlesztések még hatékonyabbá, gyorsabbá és megbízhatóbbá tették az új ROBODRILL-t, melynek kezelése is tovább egyszerűsödött.

A FANUC ROBOCUT α-CiC huzalos szikraforgácsoló gépsorozata szintén új fejlesztéseket kapott. Fejlődött a gépek merevsége a mechanikai szerkezet megerősítésének köszönhetően, így a megmunkálások még pontosabbak lesznek. Az új ROBOCUT α-C400iC és C600iC az EMO-n lesz először látható Európában, a kisebbik közülük pedig egy FANUC CRX kollaboratív robottal (cobot) dolgozik majd a standon. Érdekesség, hogy a FANUC ROBOCUT α-CiC gyártotta a fröccsöntő betéteket az EMO-n bemutatott harmadik új ROBOMACHINE-hez: a ROBOSHOT α-SiB fröccsöntő géphez. A fröccsgépekkel kapcsolatban újdonság még, hogy a FANUC új ROBOSHOT α-SiB szériája alkalmas fém fröccsöntésre (MIM), így orvosi és sebészeti fémeszközök is gyárthatók vele. A standon kiállításra kerülő ROBOSHOT α-SiB a vállalat QSSR (Quick and Simple Start-up of Robotization = Gyors és egyszerű belépés a robotizálás világába) koncepcióján alapuló FANUC kezelőcellában dolgozik majd egy FANUC LR Mate robottal közösen.

Az IoT összeköt

A kiállításon a FANUC bemutatja skálázható IoT megoldásait is, amelynek célja, hogy a gyártás hatékonyabbá, termelékenyebbé váljon, az elkészült termékek minősége pedig kifogástalan legyen, miközben a gyártósor rendelkezésre állása folyamatos. Természetesen a korábbi évekhez hasonlóan a japán gyártó megbízható partnervállalatait is bemutatja a standján és a látogatók megismerhetik azokat az integrált rendszermegoldásokat, amelyek egy közös FANUC FIELD platformon futhatnak majd.

A standon saját külön területet kapnak majd a FANUC szolgáltatásai, mint például a FAR (FANUC Assisted Reality = FANUC kiterjesztett valóság), mely távoli elérési szolgáltatást biztosít a gyárak és üzemek felügyeletéhez. Végül a szolgáltatási teljesítmény mutatóira is rátekinthetünk: így a 25 órás MTTR (átlagos javítási idő) vagy a 99,97 százalékos szervizalkatrész rendelkezésre állás teljesítésének körülményeire. Mindkét értéket Európa-szerte biztosítja a vállalat folyamatosan arra törekedve, hogy az ügyfelek termelése szinte egy pillanatra se álljon le meghibásodások miatt.


A megújult FANUC ROBOSHOT

Az új ROBOSHOT Alpha-SiB továbbfejlesztett vezérlést és új szoftverfunkciókat kínál a felhasználóknak a hatékonyságfokozáshoz. A japán gyártó a ROBOSHOT ALPHA-SiB sorozatú fröccsöntő gépekkel az európai műanyagiparban már eleve stabil piaci pozícióját erősíti tovább. A gépek vezérlésének, szoftvereinek és teljesítményének fejlesztése további előnyt biztosít a felhasználóknak, miközben a FANUC szellemiségét tükrözően a teljesen elektromos működés kimagasló hatékonyságot, fenntartható üzemeltetést és egyszerű használatot biztosít. Az OEM gyártóvállalatok, valamint többek között az orvostechnikai, autóipari, elektronikai, optikai és csomagolási ágazatokat kiszolgáló beszállítók és bérgyártók profitálhatnak az előnyökből. A FANUC ROBOSHOT ALPHA-SiB fejlesztéseinek középpontjában az új, nagy teljesítményű FANUC PANEL iH Pro felhasználói felület áll, amely nagy, 21,5 hüvelykes, teljes HD felbontású kijelzővel rendelkezik, mely 2,6-szorosa a korábbinak. A további funkciógombokkal támogatva az új HMI megkönnyíti a gyorsabb beállítást, jobb adatvizualizációt és a szemléletesebb grafikai megjelenítést biztosít. Ezenkívül a PANEL iH Pro Windows 10 IoT-alapú operációs rendszerével egyszerűbbé teszi az adatgyűjtést, hiszen több USB porttal is rendelkezik, amelyeken különféle adatgyűjtő eszközök csatlakoztathatók a rendszerhez.


www.fanuc.hu

Hirdetés

További cikkek a témában