Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Hibrid megújuló energiaforrás

A Photon Energy bejelentette, hogy ausztráliai leányvállalata egy hibrid megújuló energiaforrásokra vonatkozó projektet dolgozott ki a Lord Howe-sziget számára. A vállalat egy fotovoltaikus erőmű tervezésére és építésére kapott megbízást.

„A projekt bejelentése fantasztikus eredmény a Lord Howe-sziget közösségének és látogatóinak egyaránt. Csökkentjük az energiaellátásunk környezeti hatásait, miközben az energiabiztonságunkon is javítunk. Az, hogy ezt úgy értük el, hogy semmilyen kár nem érte a Lord Howe-sziget világörökségi értékeit, mindenki számára ünneplésre ad okot.”

– mondta Mick Pettitt, a Lord Howe-sziget Testületének megbízott vezérigazgatója.

„Nagyon elégedettek vagyunk a Lord Howe-szigeten megvalósított projekt sikerével. A projekt által szerzett tapasztalataink azt mutatják, hogy a napenergia és az energiatárolás nemcsak a kibocsátások és egyéb környezeti hatások csökkentésére alkalmas, de alapvető szerepet játszik az energiabiztonság kialakításában is.”

– mondta Michael Gartner, a Photon Energy Group műszaki igazgatója és a Photon Energy Australia ügyvezető igazgatója.

Az UNESCO Világörökségét képező Lord Howe-sziget a Tasman-tengeren található, 700 km-re északkeletre Sydney-től. A földre telepített naperőművet és annak Powerpack akkumulátoros tárolórendszerét kifejezetten egy félreeső helyszínre tervezték, és a helyi mikrohálózat és dízelgenerátorok rendszerébe integrálták, melyek korábban a szigetország fő áramforrását képezték.

A rendszer immár több mint hat hónapja látja el tiszta árammal a szigetországot, beleértve öt egymást követő augusztusi napot és éjszakát, melyeken nem volt szükség további dízelüzemű áramellátásra. Ez egyértelműen mutatja a fotovoltaikus erőmű és energiatárolási rendszer megbízhatóságát, még a kevésbé napos téli hónapokban is.

A rendszer 3 240 fotovoltaikus modulból áll, amelyek összteljesítménye 1,328 MWp, és egy 3,712 MWh teljesítményű Tesla Powerpack tárolóhoz kapcsolódnak, melyet egy Tesla Microgrid Controller vezérel. A munkálatok 2020 februárjában kezdődtek, és 14 hónap alatt be is fejeződtek.

A szövetségi kormány az Ausztrál Megújuló Energia Ügynökségen (ARENA) keresztül 4,5 millió AUD támogatást biztosított ehhez a 11,1 millió AUD volumenű projekthez. A Lord Howe-sziget Testülete 5,9 millió AUD összegű új-dél-walesi kormányzati kölcsönt, valamint a fennmaradó összeget saját tőkéjéből biztosította.

Hirdetés

További cikkek a témában