Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

„Gyülekező” a jövő gyártási megoldása előtt

Bemutató standon és -teremben – a DMG MORI két helyszínen mutatta be a szerszámgépgyártás legújabb trendjeit – élőben és kerekasztal beszélgetés keretein belül.

  • Két helyszín: trendek a szerszámgépgyártásban az EMO-n és a Milánó bemutatóteremben
  • Tizenegy high-tech gép, köztük négy holisztikus automatizálási megoldás
  • Automatizálás: Autonóm gyártási megoldások egyetlen forrásból
  • PAYZR: Kockázatmentes gyártás a szolgáltatásként kínált eszközökkel és hatékonyságnövelés a szolgáltatásként kínált szoftverekkel
  • Integrált digitalizálás: folyamatbiztos termelés a digitalizált értéklánc mentén
  • Világpremier NZ platform: DUE, TRE, QUATTRO-sorozatgyártás akár négy toronnyal és négy B-tengellyel, 17,8 m²-en.

2021. október 4. és 9. között a DMG MORI megnyitotta kapuit a látogatók előtt a milánói EMO-n. Idén az olasz metropolisz hagyományos kiállítása teljes egészében a “Get together” mottó szellemében került megrendezésre – ráadásul két helyszínen egyszerre: az 1. csarnok kiállítási standján és a DMG MORI milánói bemutatótermében, ahol kilenc high-tech szerszámgépet állítottak ki, közülük ötöt, mint holisztikus automatizálási megoldást. Egy másik vendégváró sátor pedig párbeszédre szólította a látogatókat. Ily módon a szerszámgépgyártó számos lehetőséget biztosított arra, hogy partnerei hosszú idő után ismét intenzív párbeszédet folytathassanak egymással. A technológia vezetője mindkét helyszínen bemutatta legújabb fejlesztéseit. Az abszolút tetőpont az NZ sorozat világpremierje volt, amellyel a DMG MORI teljesen új mércét állított fel az esztergálási alkalmazások területén. A bemutatóteremben egy automatizált NZ TRE-t láthattak az érdeklődők, míg a DMG MORI standjánál az NZ QUATTRO-t nézhették meg a látogatók. Az új PAYZR üzleti modell a szolgáltatásként kínált szoftverek és berendezések kapcsán lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy gépi és szoftveres megoldásokra alacsony költséggel, kockázat nélkül, rugalmasan és tervezési rugalmassággal fizethessenek elő. A DMG MORI digitalizációs megoldásait – mint a jövőorientált termelés alapvető összetevőjét – is bemutatta, egyebek mellett például a Digitális Gyártási Csomagot. A további innovatív gyártási megoldások megtekintéséhez pedig a szerszámgépgyártó az érdeklődőket a Milánó bemutatóteremben várta.

Automatizáció: Autonóm gyártási megoldások egyetlen forrásból

Az automatizált gyártás úttörőjeként a DMG MORI összesen 53 automatizálási megoldást kínált tizenkét termékcsaládjából – mindet egyetlen forrásból. Erre a kompetenciára példa négy gyártási megoldás, amelyeket a DMG MORI élőben mutatott be az EMO-n. A marási területen az egyik a kompakt DMP 35 megmunkálóközpont, a helytakarékos WH 3 Cell munkadarab-kezelő rendszerrel kiegészítve. A másik a DMU 65 H monoBLOCK, ami egy PH Cell-el felszerelve volt megtekinthető. A palettakezelő rendszer moduláris felépítésű, így az egyedi igényeknek megfelelően különböző méretű palettákal szerelhető fel. Az esztergálási területen a DMG MORI bemutatta a rugalmas és könnyen kezelhető Robo2Go rendszerét egy CLX 450 TC-n, amely egy nagy teljesítményű eszterga- és maróközpont a belépő kategóriából.

PAYZR: Kockázatmentes gyártás és hatékonyságnövelés

„Előfizetés és All-in a befektetés és vásárlás helyett” – ez a DMG MORI új PAYZR üzleti modelljének sikerképlete, amely a berendezéseket és a szoftvereket, mint szolgáltatásokat kínálja. Az elégedettséget a márka garantálja. A PAYZR jelentése „PAY with Zero Risk”, vagyis „Fizessen zéró kockázattal”.

Az új szolgáltatás az év elején indult a kompakt M1-es vertikális megmunkáló központok szolgáltatásként való értékesítésével. A kompakt, függőleges megmunkáló központ stabil, monolitikus kialakításával, soros orsóval, akár 12.000 percenkénti fordulatszámmal és automatikus szerszámváltóval, kategóriájának legjobbja. Egy havi előfizetés ellenében az ügyfelek hozzájuthatnak a géphez, vagy akár a teljes körű “carefree” csomagra is előfizethetnek, aminek része a szerviz és a karbantartás is. A használat alapú díjazási szolgáltatással emellett csak annyi díjat számítanak fel, amennyit a gép ténylegesen működik – a főorsó, munkával töltött perceinek alapján. A második gép, amelyet a DMG MORI hozzáadott a PAYZR portfóliójához, az idén bemutatott CLX 450 TC. A B-tengellyel és a compactMASTER eszterga- és maróorsóval felszerelve az EMO-n bemutatott komplett megmunkáló központ csökkenti a telepítési és termelésen kívül töltött időt a kis- és közepes tételméretű termelés esetén.

A DMG MORI a TULIP, ISTOS és WERKBLiQ szoftvereket szolgáltatásként is kínálja. Egy új kiegészítés az up2parts: az up2parts számítás lehetővé teszi a mesterséges intelligencia alapján történő automatikus árajánlatgenerálást. A számítások és árajánlatok így másodpercek alatt és mindössze néhány kattintással létrehozhatók. Ez nemcsak a munka előkészítésének hatékonyságát növeli, hanem a sikerességi arányt és ezáltal hosszú távon az ügyfelek versenyképességét is, még az egy darabos gyártás esetén is. Az up2parts számítás egy vállalatspecifikus adatbázison alapul, amelyet az érdeklődők és az ügyfelek is teljes egészében használhatnak az ingyenes up2parts cloud alaptermékben. A korlátlan tárhely miatt a gépeket, az anyagokat, az ügyfeleket és az alkatrészeket központilag tárolják – ez utóbbit 3D modellként. A geometriai hasonlóságkeresés néhány másodpercen belül automatikusan megtalálja az azonos vagy hasonló alkatrészeket.

Integrált digitalizáció: Folyamatbiztos gyártás a digitalizált értéklánc mentén

Technológiai vezetőként a DMG MORI jelentősen hozzájárul a digitális átalakulás formálásához is. A csoport jövőorientált megoldásokkal támogatja ügyfeleit a szerszámgépek hálózatba szervezésében és az értéklánc digitalizálásában. A felhasználók a digitális gyártási csomaggal optimálisan indulhatnak el ezen az úton a jövőben. A csomag tartalmazza a DMG MORI Connectivity-t mind a DMG MORI gépek, mind a kiválasztott harmadik féltől származó berendezések hálózatba szervezéséhez, a PLC-független frissítést a legújabb CELOS verzióhoz és a DMG MORI Messenger-t is. A DMG MORI Monitoring egy pillanat alatt megjeleníti az összes hálózatba szervezett gép aktuális állapotát – számítógépen és mobileszközökön egyaránt. Az ingyenes my DMG MORI ügyfélportál teljes körű digitális szolgáltatásokat biztosít a DMG MORI gépek számára, míg a DMG MORI NETservice lehetővé teszi a közvetlen távoli kommunikációt a DMG MORI szervizzel. Ez számos hibaelhárítási eset gyors és egyszerű megoldását biztosítja.

Világpremier NZ platform: DUE, TRE, QUATTRO – esztergálás akár négy toronnyal és négy B-tengellyel, 17,8 m²-en

A DMG MORI lenyűgöző világpremierét mutatta be az új NZ platform képében. Az EMO-n az NZ TRE és az NZ QUATTRO volt látható. A két méretben kapható új NZ platform a legyártható alkatrészek és a teljesítmény széles skáláját kínálja, amelyek újradefiniálják az esztergálási folyamatot. A rövid változatot maximum 690 mm hosszú munkadarabokhoz tervezték, míg a hosszú változatban a megmunkálható hossz 1.290 mm-ig terjed. A tokmányba befogható maximális munkadarab átmérő mindkét esetben ø 120 mm-ig lehetséges, rúdanyagok megmunkálása esetén az áteresztési képesség pedig ø 65 mm. Az NZ sorozat rendkívül kompakt kialakítása is lenyűgöző. A 3 m hosszú rúdadagolóval együtt az NZ mindössze 17,8 m² alapterületet igényel.

Az NZ platform legjobb része az egyedi felszerelési lehetőségek tárháza, így minden felhasználó telepítheti az igényeinek megfelelő gyártási megoldást. A moduláris gépkoncepciónak köszönhetően az NZ platform tartalmazza az NZ DUE, NZ TRE és NZ QUATTRO modelleket. Ez azt jelenti, hogy két, három vagy négy torony helyezhető el a munkaterületen belül. Mindegyik egység önállóan is működőképes, és egy 80 mm-es úthossz megtételére is alkalmas Y-tengellyel rendelkezik, valamint a B-tengelye -10 ° és +100 ° közötti elforgatást tesz lehetővé.

www.dmgmori.com

Hirdetés

További cikkek a témában