Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

TruBend5000 – hajlítás minimális mellékidővel

A TruBend5000-es sorozat a TRUMPF legnépszerűbb hajlítógépe. Kása István, a TRUMPF Hungary Kft. szakértője elmondta, hogy az 5000-es sorozat hajlítógépeit a termelékenység, nagy precizitás és minimális mellékidő jellemzi.

MM: Milyen cégmérethez, és milyen környezetbe ajánlják a sorozat tagjait?

K.I.: A TruBend 5000-es sorozatot olyan cégeknek ajánljuk, akiknek széles termék portfoliójuk van, akiknél jellemzően nagyon sok átállás van, akiknél akár egy műszakon belül is több termékvariáció létezik, illetve ahol két- vagy három műszakban megy a hajlítógép, és folyamatos termelékenységet várnak el minimális mellékidővel.

MM: A TruBend5000-es sorozat hány gépből áll, ezek miben különböznek egymástól?

K.I.: Összesen nyolc gép alkotja a sorozatot, ezek egyrészt nyomóerőben különböznek egymástól: 85-320 tonna között; illetve a hajlítási hosszban: 2-3-4 méteres verziók léteznek.

MM: Melyek a TruBend5000-es hajlítógép speciális funkciói?

K.I.: Az 5000-es sorozatban a TRUMPF portfoliójából minden hajlítás-segítő konfiguráció elérhető. Az 5000-es sorozatot nagyon kedvelik ügyfeleink, rendkívül felhasználóbarát a kezelése, amiben számos opció segíti őket. Ilyen például az intuitív touchpanel kezelőfelület, amely interaktívan segíti a felhasználó munkáját. A toolindikátor amely egy vizuális segédeszköz, egy ledsor a hajlító szerszámok fölött, amely segít a szerszámok behelyezésében, így csökkenti a szerszámozási mellékidőt. A termelést segíti a kiegészítő képernyő amin a munkafolyamatot vagy a dokumentációt lehet nyomon követni, illetve a 3D szimulációval a következő hajlítási feladatot előkészíteni.

MM: Felhasználói oldalról nézve a betanulása, kezelése mennyire egyszerű?

K.I.: A rendelt opcióktól függően 2-3 nap alatt betanulható a gép működése. A gépkezelői oktatást a gép üzembehelyezésével együtt az ügyfél telephelyén tartjuk. Ha tartozik a géphez TruTops Boost szoftver, akkor programozói oktatás keretében központunkban, Vecsésen az oktatótermünkben képezzük a felhasználókat.


A TRUMPF az automatizálás és a hálózatba kapcsolt technológiák úttörője a gépiparban.


MM: Az ipar 4.0 lehetőségeiben gondolkodó gyártóknak ajánlják hajlítógépeiket?

K.I.: Igen, feltétlenül, mivel valamennyi ipar 4.0-ás rendszer elérhető a hajlítógéphez. A hajlítószerszámok automatikus cseréjét akár a ToolMaster is végezheti. A TRUMPF mérnökei a tengelysebesség növelése mellett olyan funkciót is megvalósítottak, amely több kisméretű szerszám egyidejű cseréjét lehetővé teszi. De az is lehetséges, hogy a hajlítógéphez a munkadarabok behelyezését és kivételét végző munkaállomást csatlakoztassanak. Akár cellává is fejleszthető, külső robotos interfészt is hozzá lehet illeszteni.

MM: Van különleges igénye a gép telepítésének?

K.I.: Külön igénye a telepítésnek egyetlen esetben van, elérhető a növelt munkasebesség, ekkor 20mm/s a hajlítási sebesség, ez hirtelen nagyobb áramfelvétellel jár kiugró állapotban.

MM: A géppel kapcsolatos oktatással és a használat közben előforduló kérdésekkel miként fordulhat a vevő a TRUMPF munkatársaihoz?

K.I.: Van egy szerviz hotline-unk, valamint mobilappunk. A TRUMPF néhány éve kifejlesztett egy Service App nevű alkalmazást, amely okos eszközökre telepíthető. Ez úgy működik, hogy a MyTRUMPF oldalon keresztül regisztrál az ügyfél, utána ezt a szerviz applikációt letölti, itt már látják a saját gépparkjukat, gépszám szerint ki tudják választani, hogy melyik gépnél tapasztalnak hibát. A szoftveren keresztül fényképet is csatolhatnak, kérdéseket is feltehetnek a hiba bejelentésen túl. Az okosszerviz szoftveren keresztül ez nálunk egyből megjelenik, mint egy nyitott ügy, amelynek feldolgozását kollégáink megkezdik.  Az ügyfél elégedettségi mutatónk egy független felmérés szerint is nagyon jó, tehát mondhatjuk, hogy jól működik az ügyfél kezelési rendszerünk.

www.trumpf.com

Hirdetés

További cikkek a témában