Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Környezet

A zöld technológia előnyei

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem és a fenntarthatóság.

Sok cég fél attól, hogy a fenntarthatóbb technológiára való áttérés anyagilag megterhelőbb lesz, mint azt vállalni tudnák. Való igaz, hogy a környzetkímélő berendezések kezdetben elég drágának tűnhetnek, de ha figyelembe vesszük a tényt, hogy ezek a költségek pár éven belül megtérülnek, – hiszen sokkal energiahatékonyabbak, mint elavult társaik- beláthatjuk, hogy abszolút megéri beruházni egy-egy ilyen eszközbe.

Ez az állítás különösen igaz a sűrített levegő világában, hiszen a kompresszor megvásárlásával járó kezdeti befektetések a teljes élettartam-költségnek csupán egy viszonylag kis részét teszik ki, míg a nagyját – majdnem a 80%-át – az energiaköltségek adják. Így az energiahatékony gépek rendkívül nagy megtakarítási lehetőséget képviselnek ezen a területen. Cégünk, az Atlas Copco az egyik legenergiahatékonyabb árucsaládot kínálja a piacon: (VSD+)termékei például akár 50%-kal is csökkenthetik az energiafogyasztást, a fix fordulatszámú kompresszorokhoz képest.

Ám nem ez az egyetlen előnye annak, ha egy cég a környezetbarát technológiát választja. Sok esetben az ilyen cégek adókedvezményeket és állami támogatásokat is kaphatnak. Magyarországon például a társasági adóból és az osztalékadóból leírható a beruházás költségeinek jelentős része.

De tudta, hogy egy cég zöld arculata nemcsak a vásárlókra, hanem az alkalmazottakra is pozitív hatással lehet? Egyre több és több munkavállaló számára bír nagyobb jelentőséggel, hogy olyan munkahelyen dolgozzon, amelynek szívügye Földünk jövője. Arról nem is beszélve, hogy az ügyfelek és a vásárlók is szívesebben költenek olyan termékekre, melyek fenntartható gazdálkodásból származnak, megújuló energiaforrás felhasználásával készülnek vagy egyszerűen „csak” energiahatékony működésükkel támogatják a környezetvédelmi törekvéseket.

Ha érdekli, hogy a fent említetteken kívül még miből és hogyan profitálhat egy vállalat a zöld technológiára való áttérésből olvassa el az alábbi linken az Atlas Copco cikkét, melybe összeválogattuk a legfontosabbak közül néhányat:

https://www.atlascopco.com/hu-hu/compressors/CustomerBenefit/zold-technologia-elonyei.html

Hirdetés

További cikkek a témában