Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Gyártásütemezés és gyártástervezés

Minden gyártás a tervezésen, vezérlésen és a visszacsatoláson alapul.

A DMG MORI leányvállalata, a düsseldorfi ISTOS GmbH fejlesztette PRODUCTION PLANNING & CONTROL termékek pontosan ezt teszik.

A mindennapi életben szívesen élünk azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a digitalizálás kínál életünk megkönnyítésére. A Google Maps segítségével például hatékonyan eljuthatunk A-ból B-be. A gyártásban a vállalatok gyakran lemondanak a digitális lehetőségekről, és például az EXCEL-t vagy egy üres papírt használnak a termelés megtervezéséhez. Ám a vállalatok mintegy 90 %-ánál már az első műszak alatt változtatni kell a terven.

Miért ne használhatnánk valamilyen navigációt a termelésben is, ami hatékonyan irányíthatja a megrendeléseket a gyártás során? Egyszerűen lecserélhető az EXCEL és a papír. A felhőalapú PRODUCTION PLANNING & CONTROL termékek pontosan ebben nyújtanak segítséget.

„A DMG MORI három, koordinált modulból álló megoldása egyensúlyt teremt a szállítási határidők és a hatékonyság között. Gyorsan digitalizálható a papír és Excel alapú gyártástervezés, azonnal felhasználhatók, karbantartásmentesek, egyszerű használatuknak köszönhetően speciális képzést nem igényelnek, és kifejezetten a kis és közepes méretű gyártó vállalatok számára fejlesztették ki őket.” 

–tudjuk meg Varsányi Zsolttól, a DMG MORI HEITEC Digital Kft. Digital Sales Managerétől.

PLANNING BOARD – intuitív eszköz, amely segédfunkciókkal támogatja a manuális gyártástervezést. A szoftver alkalmas az EXCEL vagy a papír leváltására, és figyelembe veszi a munkaállomások, gépek és alkalmazottak korlátozott erőforrásait is. Előnyei: Tervezési eszköz manuális gyártástervezéshez segítő funkciókkal. Egyszerűen lecserélhető vele az EXCEL és a papír. Tervezés korlátozott kapacitáshoz igazodva.

PRODUCTION FEEDBACK – valós idejű visszajelzést biztosít a gyártásról; röviden termelési adatgyűjtésnek vagy PDA-nak is nevezik. A PRODUCTION FEEDBACK áttekintést nyújt a gépkezelő számára az összes jelenlegi gyártási munkáról, és közvetlenül kapcsolódik a PLANNING BOARD-hoz. Előnyei: Közvetlen visszajelzés a PLANNING BOARD-ra a munkaállomások és gépek állapotáról. Termelési adatgyűjtés (PDA) és visszajelzés. Gyors reakció a változásokra.

PRODUCTION COCKPIT – egy egyszerűen felépített irányítópult, amely megjeleníti az összes gyártási információt – legyen szó a szállítás megbízhatóságáról, a rendelési számokról vagy a megrendelések állapotáról, beleértve a tételt, a késést és az előrehaladottsági állapotot. Ráadásul egyénileg konfigurálható. Előnyei: átlátható információk a PLANNING BOARD-ról és a PRODUCTION FEEDBACK-től. Egyénileg konfigurálható információs táblák. A termelékenység és a szállítás megbízhatóságának megjelenítése.

Összefoglalva, a PRODUCTION PLANNING & CONTROL-lal a felhasználás és a szállítás javulása észrevehető már néhány hét alatt; 20 %-os javulás tapasztalható a kihasználtságban szűk keresztmetszetű gépek esetén; azonnal és karbantartás nélkül használható minden géphez, valamint ingyenesen kipróbálható 30 napig.

További információkért, bemutatóért és ingyenes próbaidőszakért lépjen kapcsolatba szakértőinkkel a sales@dmgmori-heitec.hu címen!

 

 

Hirdetés

További cikkek a témában