Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Moduláris palettakezelés akár 500 kg szállítási súlyig

Nagy merevségű, acél paletták, beleértve a bevált szorítókúp-technológiát – a legfeljebb 500 x 500 mm-es paletták kezelésére optimalizált PH Cell 500 ugyanazokat az előnyöket kínálja, mint a nagyobb PH Cell 800, ugyanakkor kompaktabb kivitelben.

A PH Cell 500 révén a DMG MORI egy kompakt modellel bővíti a moduláris palettakezelő rendszerek sorozatát 500 kg-os szállítási súlyig. Kompatibilis második generációs DMU 65 és DMU 75 monoBLOCK-kal, valamint a DMU 65 H monoBLOCK-kal. A fogasléc modulok konfigurációjától függően a PH Cell 500 akár 32 palettának is képes helyet biztosítani. A maximális munkadarabméretek 500 x 500 x 750 mm. Az szállítási súly 500 kg. A sorozat többi modelljéhez hasonlóan a PH Cell 500 is ergonomikus és a Pallet Master szoftvernek köszönhetően egyszerűen kezelhető.

A moduláris PH Cell 500 akár 32 palettának is képes helyet biztosítani, amelyek mindegyike 400 x 400 mm méretű. A forgatható beállítóállomás és az érintőképernyős vezérlés magas szintű ergonómiát és egyszerű kezelhetőséget biztosít.

„A DMG MORI a palettakezelő rendszereinek következetes továbbfejlesztésével hangsúlyozza az automatizálásnak, mint a Machining Transformation egyik biztos pillérének nagy jelentőségét”

– magyarázza Cornelius Nöß, a DECKEL MAHO Pfronten ügyvezető igazgatója, nagy hansúlyt fektetve az olyan termékekre, mint a PH Cell 500. Az új paletta-automatizálás lehetővé teszi a kis szériák és egyedi alkatrészek rendkívül rugalmas, automatizált gyártását. Ennek oka a rendszer modularitása, amely egyedi konfigurációt biztosít. A gyakorlatban a PH Cell 500 akár 300 százalékkal növelheti az orsóórák számát és 50 százalékkal csökkentheti az egységnyi költségeket.

A PH Cell 500 alapfelszereltségként egy tárolómodullal kerül forgalomba. Három polccal felszerelve 12 darab 400 x 400 mm-es vagy 9 darab 500 x 500 mm-es paletta számára kínál helyet. A négy polccal felszerelt változnál ugyanez a szám 16 a kisebb, illetve 12 a nagyobb méretű paletták esetében, de a különböző palettaméretek kombinálhatóak. A PH Cell utólag is felszerelhető, ha a gép elő van készítve az automatizáláshoz. Ugyanez érvényes a palettakezelő rendszer második fogasléc modullal történő bővítésére is. A DMG MORI ezzel bármikor – akár utólagosan is – garantálja a gyártási kritériumoknak eleget tevő, igény szerinti konfigurációt.

Megbízhatóság és ergonomikus kezelés

A PH Cell 800-hoz hasonlóan a DMG MORI a PH Cell 500-at is úgy tervezte, hogy stabil munkavégzést tegyen lehetővé. Mivel ennél a modellnél is acél palettákat alkalmaznak, ezért a gépasztalba integrált szorítókúp-rendszer került beszerelésre. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség nullponti rögzítőállomásra a gépasztalon, és ezzel egyidejűleg a forgácsesés is jobb. Az ergonomikus kezelést az alapfelszereltséghez tartozó forgatható beállítóállomás és a Pallet Master szoftver érintőképernyőn keresztüli különálló kezelése biztosítja.

További információ:

A PH Cell 500 gépről a DMG MORI hivatalos honlapján.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában