Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Az Új Renault Kangoo Van az év nemzetközi haszongépjárműve 2022-ben

24 vezető, haszongépjárművekre, ipari- és szállítójárművekre szakosodott újságíróból álló páneurópai zsűri a Renault legújabb furgonját, az Új Kangoo Van-t 11 különböző márka 14, az elmúlt hónapokban megjelent kishaszongépjárműve közül választotta ki. A 2022 Nemzetközi Haszonjárműve díjat a lyoni Solutrans szakvásáron Jarlath Sweeney, az IVOTY zsűri elnöke adta át Mark Sutcliffe-nek, a Renault Csoport LCV Business Unit-jét vezető elnökhelyettesnek.

Az IVOTY zsűrije minden évben azt vizsgálja, miként felelnek meg a járművek a kishaszongépjármű-ágazat általános hatékonysági, biztonsági szempontjainak, illetve fenntarthatósági és globális környezetvédelmi normáinak.

Ez a 4. alkalom, hogy egy Renault haszongépjármű nyerte el az IVOTY-díjat, az eddigi nyertesek: Master (1998), Trafic (2002) és Kangoo Z.E. (2012).

Mark Sutcliffe, elnökhelyettes, LCV Business Unit, Renault Group

“Szeretnék köszönetet mondani a zsűrinek, amiért az Új Renault Kangoo Van-t választották “2022 Nemzetközi Haszongépjárművének”. A Renault nagyra tartja ezt a díjat, nagy büszkeség ez nekünk. Az elismerés az egész csapatnak szól, akik részt vettek a furgon megtervezésében és gyártásában, hogy az a legmagasabb minőségi követelményeknek feleljen meg. A szemünk előtt végig az lebegett, hogy a piacon egyedülálló újításainkkal a profi ügyfeleink mindennapi életét megkönnyítsük. Ez a rangos díj a Renault kishaszongépjármű szegmensben 120 év alatt megvalósított innovációinak és felhalmozott tudásának, tapasztalatának elismerése.”

ÚJ KANGOO VAN, AZ INNOVATÍV FURGON

Az új Kangoo Van elsősorban vállalati flották, kereskedők és vállalkozók számára készült, akik üzleti igényeikre szabott járművet keresnek, amely a legújabb technológiával és innovációkkal büszkélkedik. A sportos és dinamikus stílusú innovatív furgon jellemzői:

  • Könnyű rakodást kínál a szektorban úttörő jelentőségű “Open Sesame by Renault” néven bevezetett újítással. A B-oszlop eltávolításával a jármű a piac legnagyobb, 1,45 méteres jobb oldali rakodónyílást kínálja. A rakodótér jobb kihasználását teszi lehetővé az “Easy Inside Rack” elnevezésű belső polcrendszer, melynek alapja egy visszahúzható belső állvány a hosszú tárgyak biztonságos elhelyezésére.
  • A kategória legjobb tulajdonságaival rendelkezik: alapkivitelben akár 3,9 m3 tárolókapacitással és 600 kg maximális teherbírással is elérhető. Utóbbi érték igény szerint 800 kg-ra növelhető, de a teherbírása további 1500 kg vontatási kapacitással egészíthető ki.
  • Modern, kifinomult és ergonomikus belső teret kínál, jobb hő- és akusztikai komforttal, 60 liternyi fedélzeti tárolóhellyel, valamint opcionálisan akár három felnőtt számára kialakítható ülésekkel. Ez a konfiguráció az adminisztrációs feladatok szabadságát biztosítja a jármű vezetőjének: a középső háttámla lehajtásával a fülke mobil irodává alakítható át.
  • Korszerű csatlakoztathatóság az új Renault EASY LINK multimédiás rendszeren keresztül, amely 8 colos kijelzővel rendelkezik, emellett intelligens okostelefon-dokkolót, 15 W-os vezeték nélküli töltőt, kihangosítást tesz könnyen és biztonságosan elérhetővé. Továbbá két USB- és két 12 voltos aljzattal rendelkezik.
  • 12 legújabb generációs ADAS (vezetéstámogató rendszer) teszi biztonságossá a vezetést, például: kamerás belső visszapillantó tükör, amely folyamatos képet ad az autó mögötti területről; aktív vészfékező rendszer gyalogos- és kerékpárosfigyelő funkcióval; utánfutó-stabilizátor, aktív holttérfigyelő rendszer valamint RENAULT PILOT Autópálya és Forgalmi Asszisztens , amely az adaptív tempomatot ötvözi a sávközép tartó rendszerrel.
  • Hatfokozatú manuális vagy 7 fokozatú duplakuplungos EDC automata sebességváltóval kapható, hatékony 1.3 TCe benzines és 1.5 Blue dCi dízelmotorokkal.

Az új Kangoo Van teljesen elektromos E-Tech 100% Electric verziója 2022 tavaszán már elérhető lesz, a hosszított verzióra valamivel tovább kell várni.

A KIVÁLÓSÁG KÖZPONTJA A RENAULT MAUBEUGE-I GYÁRA

A Renault észak-franciaországi Maubeuge-ban található gyára 1997 óta a Kangoo gyártási helyszíne. Annak érdekében, hogy a legjobb minőségben tudjon új Kangoo haszongépjárműveket és személyautókat, valamint a Mercedes-Benz és a Nissan partnermárkák járműveit hatalmas mennyiségben előállítani, a Renault 450 millió eurót fektetett be a gyár átalakításába. A beruházás keretében a nagyméretű alkatrészek préselésére alkalmas új, nagy sebességű XXL préssort terveztek Maubeuge-be, felszerelték 630 új lemezgyártó robottal, új felhordó robotokkal és egy új festékminőség-ellenőrző rendszerrel. Az összeszerelő létesítmények működési biztonsága érdekében modernizálták az alkatrészellátási folyamatot, és a gyártási folyamat utolsó állomását is kibővítették egy újabb sorral. A gyárat egy új akkumulátor-összeszerelő műhellyel is felszerelték, hogy felkészüljenek a 2022 tavaszától forgalmazott, új Kangoo Van elektromos modell gyártására.

IGAZI SIKERTÖRTÉNET EDDIG A RENAULT KANGOO 3 GENERÁCIÓJA

1997-es bevezetése óta a Renault világszerte 4,3 millió Kangoo-t gyártott, személy- és haszongépjármű változatban. A Maubeuge-i fő gyártóüzem mellett az argentínai Córdobában található Santa Isabelben is állítottak elő Kangoo-t.

Hirdetés

További cikkek a témában