Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

A MEWA Multitex szőnyegek eltüntetik a veszélyes folyadékokat

A téli évszak kezdetekor nagy a nyüzsgés minden autószervizben.

A járműveket fel kell készíteni a hideg évszakra: olajat kell cserélni, meg kell vizsgálni a hűtőfolyadék és az akkumulátor állapotát, fel kell szerelni a téli abroncsokat. Még a legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhat, hogy a műhely padlójára valamilyen folyadék kerül. Lehet ez víz, olaj vagy hűtőfolyadék – komoly veszélyt hordoz magában, hiszen a dolgozók könnyen elcsúszhatnak rajta. A MEWA kiváló megoldást nyújt ez ellen, ugyanis a MEWA Multitex olajfelfogó szőnyegek minden folyadékot képesek magukba szívni. Így a padlózat tiszta marad, miközben a munkavégzés biztonsága jelentősen emelkedik.

Az olajfelfogó szőnyegeket a Magyarországon elsősorban ipari törlőkendőiről ismert német vállalat megszokott, teljes körű szolgáltatása keretében szállítják ki az üzemekbe. A szőnyegeket használat után begyűjtik, kimossák és újra kiviszik a felhasználás helyére. Ez nemcsak kis- és középméretű üzemek számára jelent nagy előnyt, amelyek esetében a hatékonyság mindig előtérben van, hanem a nagy iparvállalatok számára is, amelyek a szolgáltatás igénybe vételével hajszálpontosan meg tudják tervezni költségszerkezetüket. A MEWA Multitex szőnyegek „textilmegosztáson” alapuló szolgáltatási rendszere olyan „okos” segítség az üzemekben, amely gondoskodik arról, hogy a padló mindig tiszta és rendes maradjon.

A szőnyegeket a problematikus helyeken – a berendezések szivárgása vagy az autókból csöpögő folyadékok alá – kell elhelyezni a padlón. A szőnyegek olyan anyagszerkezettel rendelkeznek, amely hihetetlen mennyiségű folyadék felszívására képes. A szűkebb helyeket egyetlen szőnyeg lerakása is megvédi a szivárgástól, nagyobb területekre pedig egymás mellett több szőnyeget is el lehet helyezni. Az anyag – az olajteknőkkel ellentétben – nem merev és szögletes, így könnyebben mozgatható és a padlót sem károsítja.

„Olajfelfogó szőnyegeink külső textilrétege a folyadékot a belső szövetstruktúrába továbbítja, ahol azt a nagy felszívókapacitású mag folyamatosan tárolja”

– magyarázza a MEWA Multitex működését Horváth László, a MEWA magyarországi ügyvezetője. Ennek következtében a szőnyeg felszíne viszonylag száraz marad, míg a belső részben található speciális filc akár három liter folyadékot is fel tud venni, és azt belül egyenletesen eloszlatja.

A szőnyegek használatával elkerülhető, hogy olajtól vagy más folyadékoktól csúszós legyen a padló vagy ezek megtapadjanak a dolgozók cipőtalpán. Így meg lehet akadályozni, hogy a munkatársak elcsússzanak, és ennek következtében balesetet szenvedjenek. A cég eleget tesz a biztonsági előírásoknak, az üzemcsarnokok tiszták maradnak, a dolgozók pedig alapfeladataikra tudnak koncentrálni.

A MEWA olyan vállalat, amely különösen nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatósági elvek betartására. Ezt a filozófiát képezi le a MEWA teljes körű szolgáltatási rendszere, amely igen takarékosan bánik a természeti erőforrásokkal: az energiával, a vízzel. A szőnyegeket környezetbarát módon kimossák, majd újra felhasználják. A szőnyegekből kivont olajból hőt nyernek, és a szőnyegek többszöri használata révén nem keletkeznek környezetkárosító szeméthegyek.

Mindezen túl, az üzemvezetőknek nem kell a MEWA Multitex szőnyegek beszerzésével és eltávolításával foglalkozniuk: ezeket a teljes körű szolgáltatás keretében közvetlenül a felhasználás helyére, az üzemcsarnokokba vagy a szervízekbe szállítják, majd használat után a SaCon biztonsági konténerekben elszállítják, és tisztákat telepítenek a helyükre. Így az ott dolgozó kollégák számára ez nem jelent további feladatot: a fontos problémára a szolgáltatás igénybe vétele egyszerű megoldást nyújt.

www.mewa.hu

Hirdetés

További cikkek a témában