Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Logisztika

LNG-üzemű kamionokkal történő just-in-time szállítmányozást biztosít a GEFCO a Gestamp számára

Ilyen módon, a hagyományos dízelüzemű kamionokhoz képest, közel 57 tonnával kevesebb CO2 kibocsátással lehet számolni.

Az autóipari mérnökóriás – a Gestamp – a globális multimodális ellátási lánc specialistáját és az autóipari logisztika európai piacvezetőjét, a GEFCO-t választotta partneréül, portugáliai alkatrészszállítmányozásához. A GEFCO LNG-meghajtású (cseppfolyós földgáz) teherautókat használ, hogy kielégítse a Gestamp hatékony és fenntartható szállítására vonatkozó igényét Vendas Novas gyárából palmelai ügyfelei számára.

A Gestamp pályázati felhívás útján választotta ki a GEFCO Portugalt a feladatra, 2020 végén. A kétéves szerződés értelmében, évente 86 400 tonna autóipari alkatrészt szállít a vállalat, a Gestamp Vendas Novas hegesztésre és nagy tonnatartalmú fém sajtológépekre szakosodott üzeméből. 2021 márciusa óta a GEFCO cseppfolyósított fölgázzal (LNG-vel) üzemelő teherautók segítségével végzi a Vendas Novastól egy palmelai autóipari összeszerelő telephelyig történő belföldi napi forgalmat. Ez nagyjából 900 kilométernyi utat jelent naponta, és a dízelüzemű teherautókhoz képest, megközelítőleg 57 tonnával kevesebb CO2 kibocsátással jár éves szinten.

Jorge Possollo, a GEFCO Portugal CEO-ja szerint:

“Ma minden vállalat, különösen az autóipar területén, a karbonsemlegesség érdekében dolgozik. A GEFCO szoros együttműködésben dolgozik ügyfeleivel a környezetbarátabb és költséghatékonyabb áruszállítás érdekében. Az Ibériai-félszigeten az elmúlt néhány hónapban, számos útvonalon végzett sikeres teszt után bátran javasoltuk ezt a szolgáltatást hosszú távú üzleti partnerünknek, a Gestampnak, és szeretnénk, ha további ügyfelek számára is elérhetővé válna a hagyományos üzemanyagok fenntartható alternatívájaként.”

Carmona Natália, a Gestamp beszerzési és logisztikai vezetője hozzátette:

“Büszkék vagyunk rá, hogy hosszú távú partnerünkkel, a GEFCO-val a fenntarthatóbb közlekedési megoldások felé haladunk. Megállapodásunk újabb előrelépés azon hosszú távú elköteleződésünk irányába, hogy cégünk teljes termelési láncában a legmagasabb fenntarthatósági normákat érje el.”

Még soha nem volt fontosabb a zöld szállítmányozás sem a vállalatok, sem a fogyasztók számára. Az alacsonyabb üvegházhatású gázkibocsátás, a zaj és a kilométerenkénti költségek, a sűrített földgáz (CNG) és a cseppfolyósított földgáz (LNG) előállítása üdítő alternatívákat kínálnak a dízelbázisú megoldások helyett. A GEFCO együttműködik az ügyfelekkel, a beszállítókkal és a tehergépjármű-gyártókkal, hogy teszteljék ezeket a zöld alternatívákat. Jelenleg Szlovákiában, Franciaországban és Lengyelországban folyik az LNG/CNG teherautók tesztelése a költségek és előnyök további bevezetése előtti mérésére.

Hirdetés

További cikkek a témában