Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Autonóm raklapszállítókat hoz létre a MIR

Az új megoldások egyesítik a MiR autonóm mobil robotok (AMR) terén szerzett tájékozódási és szoftveres szakértelmét a Logitrans több évtizedes anyagmozgatási tapasztalataival, hogy új szintre emeljék a raklapok szállításának folyamatát.

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) egyik vezető gyártója a MiR és a nagy anyagmozgató berendezéseket gyártó Logitrans stratégiai együttműködést kötött, amelynek célja, hogy autonóm raklapszállítókat hozzanak létre. A raklapok biztonságos, hatékony és önálló mozgatására képes eszközökkel a partnerek egy piaci rést kívánnak betölteni. Az autonóm raklapszállító egyesíteni fogja a MiR autonóm navigációs és szoftveres képességeit a Logitrans által már 80 éve fejlesztett elektromos raklapszállítók funkcionalitásával.

A vállalatok abban állapodtak meg, hogy egy új autonóm raklapszállító-sorozatot fejlesztenek ki, és így egy kiegészítőt hoznak létre a MiR jelenleg elérhető nagy teherbírású mobil robotjai számára, amelyek zökkenőmentesen és biztonságosan szállítanak árut, valamint raklapokat dinamikus környezetben, emberek és más szállítóeszközök közvetlen közelében. A MiR robotjai jelenleg speciális raklapállványokról tudják felvenni a raklapokat, azonban több MiR-ügyfél is kifejezte igényét olyan AMR-ek iránt, amelyek a raklapokat egyből a földről felvéve képesek tovább szállítani. Az együttműködés lehetővé teszi, hogy a MiR és a Logitrans megfeleljen az ügyfelek által támasztott igényeknek, ugyanakkor számos új üzleti lehetőséget is teremt a hatalmas potenciállal rendelkező piacon.

„Küldetésünk a kezdetektől fogva az volt, hogy úgy segítsük alakítani a vállalatok belső logisztikáját, hogy azok termelékenyebbek és versenyképesebbek lehessenek – ez az új kezdeményezés pedig egy újabb óriási lépést jelent ebben az irányban. A szoftver-kompetenciánk és a Logitrans több évtizedes hardveres ismereteinek ötvözésével gyorsan létre fogjuk tudni hozni a megfelelő megoldást, hogy ügyfeleinket a teljes értékláncuk mentén támogatni tudjuk”

– mondja Søren E. Nielsen, a MiR elnöke.

Miközben a MiR felismerte az ügyfelei körében fellépő igényt, a Logitrans is megnövekedett keresletet tapasztal a raklapmozgatás jelenlegi folyamatainak automatizálására.

„Tudjuk, hogy az anyagmozgatás ágazata az automatizálás felé halad. Identitásunk része, hogy folyamatosan az üzletágunk élen járjunk a termékfejlesztés terén. Termékeink automatizálása segít megőrizni vezető pozíciónkat. Az ilyen típusú termékhez szükséges kapacitással nem rendelkezünk házon belül, így a MiR-rel való együttműködéssel nagyon jól járunk”

– mondja Gitte Kirkegaard, a Logitrans vezérigazgatója.

Az új megoldás kibővíti az AMR-ek és raklapszállítók képességeit, hogy a legtöbb intralogisztikai szükségletre választ lehessen adni

A MiR és a Logitrans egy teljesen automatizált és egy félautomata autonóm raklapszállító létrehozását tervezi, hogy válasszal tudjanak szolgálni a logisztikai folyamatok különböző kihívásaira. A MiR és a Logitrans számára új üzleti területek és termékek létrehozását megcélzó hosszú távú és stratégiai kezdeményezés a Logitrans kiváló minőségű hardvereszközeire, valamint a MiR hagyományos AMR-jei által is használt fejlett tájékozódási technológiára és kifinomult flottaszoftverre támaszkodik.

 Amikor ezek az AMR raklapszállítók megérkeznek a piacra, a vállalatok számíthatnak a MiR-re, mint a legtöbb belső logisztikai kihívásukra megoldással rendelkező szolgáltatóra” – teszi hozzá Nielsen. „A Logitrans-szal való együttműködés segít abban, hogy még hamarabb eleget tudjunk tenni az ilyen termékekre irányuló keresletnek, mindez pedig lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy elérhessék üzleti célkitűzéseiket.”

A MiR robotikai kiválósága és a Logitrans átfogó termékportfóliója és azok testreszabhatósága által nyújtott egyesített kompetenciával egy olyan jövőt vetítünk előre, ahol az ügyfelek pontosan az igényeiknek megfelelő AMR-megoldást kapják tőlünk

– foglalja össze Gitte Kirkegaard.

Hirdetés

További cikkek a témában