Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A Jaguar Land Rover együttműködési megállapodást kötött az NVIDIA-val

A Jaguar Land Rover Reimagine stratégiájának égisze alatt létrejövő együttműködés 2025-től vadonatúj prémium élményt kínál az ügyfeleknek.

Jaguar Land Rover több évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a mesterséges intelligencia (AI) és a számítástechnikai megoldások terén vezető szerepet betöltő NVIDIA vállalattal, hogy közös erővel új generációs automatizált vezetési rendszereket, valamint mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatásokat és élményt fejlesszenek és kínáljanak az autógyártó ügyfeleinek.

A 2025. modellévtől kezdődően minden új Jaguar és Land Rover gépkocsi az NVIDIA DRIVE™ szoftver alapú platformra épül, amely aktív biztonsági, autonóm mobilitási és parkolási, valamint vezetőtámogató rendszerek széles skáláját biztosítja számukra. Az utasok mesterséges intelligencia (AI) alapú szolgáltatásokat élvezhetnek, a vezető- és utasfelügyelettől kezdve a jármű környezetének emelt szintű megjelenítéséig.

A teljes körű megoldást kínáló rendszer alapját a NVIDIA DRIVE Hyperion™ biztosítja, amely centralizált DRIVE Orin™ AV számítógépeket; DRIVE AV és DRIVE IX szoftvert; biztonsági, vagyonvédelmi és hálózati rendszereket; valamint környezeti szenzorokat alkalmaz. A jármű mesterséges intelligencia alapú „agya” a Jaguar Land Rover operációs rendszert futtató DRIVE Orin, míg a DRIVE Hyperion a „központi idegrendszer”.

A Jaguar Land Rover ezen kívül házon belül kidolgozott adatközpont megoldásokat és NVIDIA DGX™-et alkalmaz a mesterséges intelligencia modellek képzésére, illetve NVIDIA Omniverse™-re épülő DRIVE Sim szoftvert a valós idejű, fizikailag helyes szimulációk megvalósítására. A Jaguar Land Rover szoftver által definiált szolgáltatásai és végpontok közötti verifikációs és validációs architektúrája lehetővé teszi, hogy a jármű teljes élettartama során vezeték nélküli szoftverfrissítések formájában innovatív támogatott és automatizált vezetési szolgáltatásokat vezessenek be.

A Jaguar Land Rover célkitűzése, hogy 2039-re teljes termékkínálata, tevékenységei és beszállítói lánca viszonylatában nettó zéró szénkibocsátást érjen el.

Hirdetés

További cikkek a témában