Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

IT

Ez az 5 legjobb, ingyenesen használható honlapkészítő alkalmazás

Honlap nélkül ma egy vállalkozás szinte láthatatlan. Ha szeretne feltűnni a potenciális vásárlói radarán, a weboldal készítés kihagyhatatlan lépés cége megalapítását követően. A feladat korántsem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik, ingyenes honlapkészítő alkalmazások segítségével ugyanis költséghatékonyan, szakértelem nélkül és gyorsan létrehozhatja honlapját. Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbb, ingyenes honlapkészítő alkalmazásokat!

Webnode

A Webnode az egyik legegyszerűbben használható alkalmazás, amely ráadásul több, mint 100 ingyenes, könnyen szerkeszthető sablonnal segíti a weboldal készítést. A módosítások kivitelezéséhez még csak laptop sem kell, egy tabletről vagy okostelefonról is megoldható. A munkát ráadásul ingyenes leírások, segédletek is támogatják.

Az applikáció hátránya, hogy meglehetősen korlátoltak a szerkesztési lehetőségek, így, ha egyedi weboldalt szeretne, nem a Webnode a legalkalmasabb választás. Amennyiben az előfizetéses csomagot választhatja, a Google Analytics-szal és egyéb szolgáltatásokkal is összekapcsolhatja a platformot, amely hozzájárulhat honlapja eredményes működéséhez.

Squarespace

A Squarespace ingyenes honlapkészítő alkalmazás különlegessége az extra funkciókban rejlik. Remek választás, ha egyszerű portfólió oldalt vagy webshopot hozna létre rövid idő alatt. Az alkalmazás óriási, saját képkínálattal (Squarespace Getty Images) és számos speciális funkcióval rendelkezik. A hírlevél küldés ugyan fizetős, de könnyen kezelhető és klassz megoldásokkal színesített.

A Squarespace ellen szól, hogy kissé nehézkes a kezelése, amit még tovább tetéz az, hogy segédleteknek, oktatóanyagoknak is híján van. Helyette azonban adott a chat és egy aktív fórum, amelyeken hasznos információkra bukkanhat.

Godaddy

A Godaddy azok számára jól használható honlapkészítő alkalmazás, akik abszolút nem rendelkeznek tapasztalattal a weboldal készítés területén. Az előre elkészített sablonok esztétikusak, ám nem igazán lehet őket szerkeszteni. A tárhely pedig örök időre a Godaddy-nél kell, hogy maradjon, ha ezt a platformot választod – ez az eszköz leggyengébb pontja.

Az előfizetéses funkciók azonban széleskörű szolgáltatásokat nyújtanak: webáruház mód, hírlevél küldési lehetőség, marketing funkció fizetési lehetőségekkel együtt. Ha pedig valamivel nem boldogul, a non-stop elérhető ügyfélszolgálat biztosan a segítségére siet.

Strikingly

A Strikingly az egyoldalas, szimpla és mobilbarát weboldal készítés mekkája. Az ingyenes honlapkészítő alkalmazás drag-and-drop szerkesztőjének használatával kevesebb, mint fél óra alatt létrehozható az oldal magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak egyaránt. A sablonokból ugyan kevesebb áll rendelkezésre, mint a már említett applikációkban, de azok szinte azonnal a személyes igényeknek megfelelően alakíthatóak. A SEO szempontokat ellenőrző funkció pedig a keresőoptimalizálásban lehet hathatós segítségedre.

Ennyi pozitív tulajdonság mellett vajon van a Strikingly-nek hátránya is? Hát persze! A weboldal készítés támogatása igen hiányos, a sablonok csak kis mértékben szerkeszthetőek és kizárólag egyoldalas site-ok hozhatók létre. A honlap építésébe befektetett kevés idő és pénz azonban talán kárpótol ezekért.

Jimdo

A Jimdo az e-kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások számára igazi áldás. Olyan ingyenes honlapkészítő alkalmazás, amellyel percek alatt létrehozható egy mobilra optimalizált webshop. Rendelkezik az összes e-kereskedelemmel kapcsolatos funkcióval, ám a honlap alig szabható személyre és az ügyfélszolgálat sem nyújt túl hatékony segítséget.

Az említett ingyenes honlapkészítő alkalmazások mellett szót kell ejtenünk egy nem olcsó, de annál nagyszerűbb weboldal készítő platformról is: ez a Wix! A Wix a legelterjedtebb alkalmazás szerte a világon, amely 500-nál is több modern, letisztult sablonnal, átlátható funkciókkal és egyszerű kezeléssel teszi élvezetessé az alkotást.

A cikk végére bizonyára sokakban felmerült a kérdés, hogy: “Mégis melyiket válasszam?” Az említett előnyök és hátrányok összevetése, a rendelkezésre álló idő- és költségvetési keret, valamint személyes igények mérlegelése hamar rávezet a megoldásra. Addig pedig – a még könnyebb döntéshozatal érdekében – olvassa el a Selector cikkét a legjobb ingyenes honlapkészítő alkalmazásokról!

Kép forrása: freepik.com

Hirdetés

További cikkek a témában