Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Elektromos pickupot és SUV-t tervez az amerikai piacra a VW

A Volkswagen felügyelőbizottsága is jóváhagyta két új elektromos modell érkezését az Egyesült Államokba.

A vállalat meglátta a piaci rést az elektromos pickupok és valós off-road képességekkel rendelkező terepjárók szegmensében, így elektromosként élesztenék újra terepjárókat gyártó régi Scout márkájukat.

A két új modellt az Egyesült Államokban fejlesztik és gyártják majd, kifejezetten az amerikai ügyfelek részére. Ezzel párhuzamosan a Volkswagen azt tervezi, hogy feléleszti ikonikus, terepjárókat készítő Scout márkáját, és tisztán elektromos autókat gyárt a márkanév alatt Amerikában. Az első prototípusokat jövőre leplezik le, a sorozatgyártás pedig 2026-ban kezdődik. A Scout autói egy új platformra épülnek majd, és olyan valós terepjáró-képességeik lesznek, amilyet a Volkswagen jelenleg még nem kínál.

Herbert Diess, a VW vezérigazgatója elmondta, a gyártó kezdeti sikerei után most tovább erősítenék pozíciójukat az egyik legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező elektromosautó-piacon, az amerikain. Szerinte az elektrifikáció történelmi lehetőséget kínál, hogy belépjenek a rendkívül vonzó pickupok és teljes értékű terepjárók piacára, és még erősebbek legyenek az Egyesült Államokban.

Átgondolt üzleti modell

A jelenlét ebben a két szegmensben kulcsfontosságú a nyereségesség feltornászásában, és a kitűzött 10 százalékos piaci részesedés elérésében az amerikai piacon. Arno Antlitz, a Volkswagen gazdasági igazgatója elmondta, a Scout egy különálló márka lesz a VW Csoporton belül, önálló vezetéssel. Ez beleillik a konszern új filozófiájába, mely szerint sok kicsi, rugalmasan működő, szinergiákban gondolkodó üzleti egységre kell osztani a Csoportot, amelyek a lehető legtöbbet hozzák ki a rendelkezésre álló technológiai platformokból.

Forrás: autopro.hu

Hirdetés

További cikkek a témában