Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Robotizált raktárkomplexumot nyitott az Euronics

Robotizált raktárbázist nyitott a Euronics műszaki áruházlánc Üllőn, az 1,6 milliárd forintos beruházás nyomán megduplázódott a raktártér, az automatizálásnak köszönhetően pedig harminc százalékkal gyorsabb az árukiadás – közölte a cég az MTI-vel csütörtökön. A műszaki cég bevétele tavaly 11 százalékkal nőtt.

A mesterséges intelligencia által vezérelt árumozgató robotok révén a dolgozók fizikai terhelése is csökkenthető.

A veszprémi székhelyű műszaki áruházlánc új, 28 ezer négyzetméteres raktára gazdaságosabb és hatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé. Az Euronics eddig két raktárból látta el hálózatát termékekkel, mostantól azonban minden logisztikai operáció egy helyen zajlik majd – közölte a vállalat az MTI híre szerint.

A beruházást a vállalat 2-5 évre előre gondolkodva, folyamatos kapacitásbővülésre és a cég várható növekedésére is számítva tervezte meg. Mintegy 30 ezer féle, összesen 300-400 ezer darab termék tárolása válik így lehetővé.

Az 1100 alkalmazottat foglalkoztató Euronics kiskereskedelmi árbevétele 2021-ben az előző évhez képest több mint 11 százalékkal nőtt, elérte a 71 milliárd forintot. A webshopon keresztül elért forgalom csaknem 20 százalékkal meghaladta a 2020. évi teljesítményt. Az árbevétel döntő része a 64 szaküzletből álló országos üzlethálózaton keresztül zajló értékesítésekből származott, amely szintén kétszámjegyű növekedést mutatott az előző évhez képest.

A legnagyobb árbevétel Pest megyéhez köthető, Budapest nélkül is csaknem 12 milliárd forint forgalmat ért el a cég ebben a régióban. Második helyen a főváros áll, Győr-Moson-Sopron megye a harmadik lett.

A 2020-ban bevezetett kert és barkács termékkör árbevétele 2021-re több mint ötszörösére nőtt az előző évhez képest.

A vállalat január végén 7 milliárd forint értékben hajtott végre zöldkötvény-kibocsátást, amiből a céges infrastruktúrát érintő energiahatékonysági projekteket fogják finanszírozni – áll a közleményben.

Forrás: napi.hu

Hirdetés

További cikkek a témában