Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Új termékek a Mercantánál

NAGYOBB KÉSZLETEK Több év tetszhalott állapot után, idén ismét régi fényében rendezték meg az IPAR NAPJAI és a MACH-TECH kiállítást. A kiállítók véleményét kérdeztük tapasztalataikról, újdonságaikról. A Mercanta részéről Jalics Ádám műszaki üzletkötő válaszolt kérdéseinkre.

MM: Cégük milyen újdonságokat, fej­lesztéseket mutatott be az idei IPAR NAPJAI illetve MACH-TECH kiállításon?

J.Á.: A 2019-es kiállítás óta több pozitív esemény is történt vállalatunk életében. A legfonto­sabb, hogy a pandémia alatt sem saját Mercanta rögzítőelemeink gyártása, sem értékesítése nem szünetelt. Német központunk, magyar érté­kesítő képviseletünk, és törökor­szági gyártóüzemünk is működni tudott az elmúlt három év során.

Magyarországi cégünknél a 2021-ben az USA-ban létrejött Regal­Rexnord fúzió került középpontba, melynek köszönhetően az új vál­lalatcsoport még teljesebb ipari erőátviteli termékportfóliót biztosít ügyfeleinek világszerte. Az álta­lunk forgalmazott komponensek köre (ipari görgősláncok, emelőláncok, szállítópályák és alkatrészeik, tengelykapcsolók, csapágyak, hajtástechnikai termé­kek) a Rollway márkával bővült.

Nemzetközi partnereink ismert kínálata mellett az idei évtől a kiváló minőségű ipari láncokat gyártó ausztriai pewag, valamint a legmagasabb higiéniai követelményeknek meg­felelő szintező elemeket és gyártó­sor-lábakat előállító olaszországi Martin Levelling cégek közvetlen hazai képviseletét is ellátjuk.

Ezek közül mely gép, rendszer vagy szolgáltatás iránt volt a legnagyobb az érdeklődés (röviden bemutatná ezt)?

A három újdonság közül a Roll­way csapágyak iránt volt a leg­nagyobb az érdeklődés. Rex, Link-Belt és PT Select csapágymárkáink már régóta meghatározzák azt a minőség, tartósság és teljesítmény mércét, amelyet az ügyfelek elvárnak. Ezekhez csatlakozik a Rollway, mely csapágya­kat szintén a RegalRexnord biztosítja számunkra belgiumi értékesítő központjából.

A Rollway 1908 óta szolgál számos iparágban és alkalmazásban, jelentős szerepet játszik a nyitott golyós- és görgőscsapágy-ipar­ban, magas színvonalú szabvá­nyos és metrikus csapágyakat kínálva az OEM-ek és a végfel­használók széles skálájának. Kínálatukban megtalálha­tók egysoros mélyhornyú golyóscsapágyak, ferde hatás­vonalú csapágyak, axiális golyóscsapágyak, hengergörgős csapágyak, hordógörgős (szférikus) csapágyak, kúpgörgős csapágyak, főorsó csapágyak, többsoros axi­ális hengergörgős csapágyak, nemesacél golyóscsapágyak.

Ügyfeleink részére továbbra is a gyártói hát­tér személyes támogatásával, technikai információkkal és optimalizált raktározási megoldásokkal állunk rendelkezésre.

Milyen irányokat, feladatokat tart ma a legfontosabb kihívásnak az iparban idehaza?

Az elmúlt időszakban egyik kihívás követi a másikat a gazdaságban. Ezekben a kiszámíthatatlan években a közép- és hosszú távú üzleti ter­vezés lehetősége redukálódott. Az energiaárak emelkedése a termelői, kereskedelmi szektor­ban a közeljövőben akár kriti­kussá is válhat, ez gazdasági lassulást eredmé­nyezhet. A nyersanyag beszerzési nehézségek, a logisztikai aka­dályok, a szakemberhiány, és a világgazdasági helyzet együt­tesen erősítik ezt a hatást. A nagykereskedelmi szférában bonyolultabb feladattá vált az ügyfelek zökkenőmentes ellátása, a késedelmek minimalizálása, a gyakori árváltozások nyomon követése. Megnövelt nyersanyag-raktárral, helyettesítő termékekkel, többféle szállítási opcióval, és elérhető nagyobb hazai készletekkel kompenzáljuk ezt, maximálisan figyelve a megváltozott vevői igényekre.

Mennyire volt elégedett a kiállítói és a látogatói számmal, összetétellel?

A koronavírus közösségi rendez­vényekre kifejtett negatív hatását magunk mögött hagyva reméltük, hogy a 405 kiállító jelenlétével arányos lesz az érdeklődők száma a négy nap során. Ez beigazolódott, a mintegy 15.000 szakmai látogató részére hatékonyan prezentálhatták a kiállítók termé­keiket és szolgáltatásaikat.

Kol­légáink örömmel fogadták a standunkhoz látogató magyar és külföldi partnereinket és az új információkért érkezőket. Ezúton is köszönjük folyamatos érdeklődésüket a hazai piacon már több, mint 30 éve jelen lévő cégünk iránt, keressenek minket a jövőben is bizalommal!

Hirdetés

További cikkek a témában