Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Új módon tenné elérhetővé a hidrogént a Toyota

A Toyota és az új technológiákat fejlesztő Woven Planet leányvállalata egy kézben hordozható hidrogéntároló prototípusát mutatták be, ami a jövőben könnyűvé teheti a hidrogénenergia használatát a házakban és a mobilitásban egyaránt.

A Toyota a következő lépésként különböző alkalmazásokban fogja tesztelni fejlesztését az építés alatt álló Woven City okosvárosában, illetve azon kívül.

A japán autógyártó a hordozható hidrogéntároló előnyeként említi, hogy kényelmes használatánál, hordozhatóságánál és elérhető áránál fogva lehetővé teszi a hidrogén felhasználási helyre juttatását csővezetékrendszer kiépítése nélkül.

A prototípus 400 milliméter hosszú és 160 milliméter átmérőjű, tömege öt kilogramm. A kiürülése után a hidrogéntároló könnyen kicserélhető egy másikra, ismételt feltöltése pedig gyorsan elvégezhető. Méretezésénél fogva sok különféle alkalmazásban állhatja meg helyét a Toyota szerint.

A vállalat saját számításai szerint a jövőben egy átlagos hatékonyságú üzemanyagcellás rendszert táplálva egy darab hidrogéntárolója 3-4 órán át biztosíthatja majd egy mikrohullámú sütő folyamatos működését.

A Fuji hegy lábánál fekvő Woven City-ben a hordozható hidrogéntankokat mobilitási és háztartási alkalmazásokban is tesztelni fogják. A tapasztalatok alapján a koncepciót tovább fogják fejleszteni, megkönnyítve használatát és növelve energiasűrűségét.

Forrás: autopro.hu

Hirdetés

További cikkek a témában