Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

3D vizuális rendszerrel felszerelt, robotos demonstrációs cella épült Győrben

A globális verseny keretei között működő automatizálási iparban, minden másodperc, minden alapanyag és munkaerő számít, mellyel a DELTA-TECH cégcsoport már évtizedek óta szembesül. Ezen kihívásoknak eleget téve a cég a Trinity 2nd Open Call nemzetközi nyílt felhívásos projekt nyertes résztvevőjeként, 2021 novemberében elindult a Pickit belga partnercégével a „H-2020” Európai Uniós innovációs pályázati programban.

A pályázat során elkészült a 3D vizuális rendszert használó, robotos, ömlesztett áru pakolására alkalmas demonstrációs cella rendszere, (bin-picking), a felmerült vevői igények közvetlen tesztelésére. A demócella bemutatása nagy sikert aratott a májusban és júniusban a győri telephelyen megrendezett szakmai nyílt napok során. Tóth István cégvezető fogadta a hazai és nemzetközi cégek és intézmények szakmai napra érkező vendégeit. A kiváló műszaki kollégák szakmai előadása után a vendégek közvetlen bepillantást nyertek a demócella működésébe, valamint a céges körbevezetés során megtekinthették a DELTA-TECH által egyedileg tervezett berendezéseket is. A nyílt nap jó lehetőséget teremtett a szakmai tapasztalatcserére mindkét fél között. Megismerték egymás műszaki kihívásait, jövőbeni fejlesztési terveit, ami által reméljük szorosabb és még sikeresebb munka kapcsolat alakul ki közöttük.

A rendszer, a 3D kamerás látás során felismeri az ömlesztett termékekből az ütközés nélkül felvehető alkatrészt, a felismerés alapját annak 3D modellje szolgálja. Az intelligens 3D Vision rendszer pontfelhős, színes képalkotásos elven kezeli a geometriákat és a megfogásokat, az egyszerűtől a bonyolultabb termékekig, és a folyamat során közvetlenül irányítja a robot minden mozdulatát. Az intelligens szoftver kezeli a darab átfedéseket, és a változó méretű, fényes és matt színű anyagokat is megkülönbözteti. A szoftver egy robusztus ipari hardverbe van ágyazva. A 3D Vision rendszer mellett, a feladathoz alkalmas, egyedi termék megfogókat is készítenek, melyek kiválóan alkalmasak kis és közepes méretű tárgyak nagy pontosságú manipulálására, ládák ki- és berakodására, megmunkálógépek be- és kipakolására, valamint alkatrészek pontosabb pozicionálására az összeszerelési feladatoknál, az ipar számos területén.

A DELTA-TECH Kft. ezzel a rendszerrel megoldást biztosít a sokakat aggasztó humánerőforrás hiány probléma leküzdésére. Az általuk megépített kulcsrakész technológia alkalmas az emberi tényezőből adódó hibák kiküszöbölésére, a monoton és veszélyes munkafolyamatok kiváltására. Ez a bemutató cella a vevői bizalom erősítését is szolgálja, hiszen a partnerek által hozott igényeket rövid időn belül tesztelni, és a működőképességet bizonyítani tudja.

További műszaki információt, illetve elérhetőséget a felmerülő automatizálási igényekkel, tesztekkel kapcsolatban az alábbi weboldalakon kaphat:

DEMO CELL: https://youtu.be/Bre1noVNIe8

TIME LAPSE: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=CC6SpF6qw28 

KAPCSOLAT: 

www.deltatech.hu/hu/kapcsolat


DELTA-TECH is part of a sub-project that has indirectly received funding from the European Union’s H2020 research and innovation programme via an Open Call issued and executed under project Trinity (grant agreement No 825196)


 

Hirdetés

További cikkek a témában