Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

Erősödik a Kluthe Magyarországon

A megmunkálástól a felületkezelésig.

A több mint 70 éve alapított Chemische Werke Kluthe GmbH elindította magyarországi leányvállalatát, Kluthe Hungary Kft néven. A családi vállalkozás immár több mint 44 országban van jelen saját fejlesztésű ipari felületkezelési megoldásaival.

A német specialista vegyi termékeket fejleszt és gyárt, valamint innovatív eljárásokat dolgoz ki a fémmegmunkálás, a fémalakítás, a tisztítástechnika, a felületvédelem, az előkezelés és a festőműhelyek számára.

A kiváló minőség és biztonság mellett a Kluthe minden termék esetében a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra is figyel, ennek köszönhetően nem egyszerűen a klímasemleges, hanem egyenesen a klímapozitív működést tűzte ki célul.

A magyarországi leányvállalat megnyitásával az idehaza is évtizedek óta ismert és közkedvelt Kluthe márkák felhasználói immáron a közvetlen gyári támogatás és kiszolgálás előnyeit élvezhetik. Az értékesítéstől a szervízen és szaktanácsadáson át a teljes magyar logisztikáig, magyarországi veszélyesanyag raktárral.

Néhány ismert márkanév a Kluthe széles termékpalettájáról:

A HAKUPUR termékcsalád a szénacél és rozsdamentes acél ipari alkatrészeken felül színesfém ötvözetek tisztítására is széles körben alkalmazott.

A korrózió elleni védelemben a CUSTOS és a DECORRDAL termékcsaládok segítenek akár a tárolás és szállítás során, akár a festés előtti felületelőkészítésben. Az adott alkalmazási technikától és a kezelendő fémfelületektől függően különböző termékváltozatok és eljárások állnak rendelkezésre, mind szóró-, mind mártó eljárásokhoz.

A HAKUFORM és HAKUFLUID hűtő-, kenőanyagok és olajok világszerte ismertek, és a legmagasabb minőséget képviselik a megmunkálási folyamatokban. Ezen anyagok amellett, hogy biztosítják a megfelelő hűtő és kenő hatást, a megmunkálási folyamat során fellépő forgácsokat, sorjákat, stb. is el kell távolítaniuk a forgácsolási zóna közeléből. A HAKUFLUID emellett csökkenti az olajköd koncentrációját az üzemben, ami tiszta munkakörnyezetet eredményez.

A Kluthe fém- és műanyagfestési portfóliójába tartozó termékek, mint például a NIKUTEX termékcsalád VOC-csökkentett és VOC-mentes tisztítófolyadékai, szennyvízkezeléshez, illetve a festékkoaguláláshoz szükséges termékek. A portfólió a festési folyamatokhoz szükséges vegyi anyagok teljes skáláját lefedi, beleértve a CONTROX festékeltávolító rendszert is, amellyel mind a festést segítő eszközökről (akasztók, rácsok, felhordó berendezések), mind a hibásan festett alkatrészekről műszakilag és gazdaságilag is sikeresen távolíthatók el a festékmaradványok.

A különféle fém előformákból (huzal, cső, vágott rúd, tekercs – acél, rozsdamentes acél, alumínium, réz stb.) kiinduló forgács nélküli hidegalakításhoz a Kluthe a tribológiai termékek teljes skáláját kínálja csövek hengerléséhez és húzásához, huzalhúzáshoz és kötőelemek hideg fejezéséhez, hideg masszív alakításhoz, mélyhúzáshoz és egyéb hidegalakítási műveletekhez.

Hirdetés

További cikkek a témában