Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A kompetenciafejlesztés mint válasz a szakképzett munkaerőhiányra

A Festo Didactic optimálisan támogatja ügyfeleit a Festo LX online tanulási portállal és gyakorlati tanfolyamokkal.

A Festo Didactic, a műszaki oktatás és képzés specialistájának portfóliója a tanulási rendszerek és tartalmak széles skáláját kínálja kezdve a Festo LX (Festo Learning Experience) digitális tanulási portáltól a villamosmérnöki és gyárautomatizálási területekre összpontosító képzésekig.

A digitalizáció és az otthoni munkavégzés új követelményeket támaszt a tanulási formákkal és a tanítási módszerekkel szemben. “A Festo Didactic alkalmazkodott ehhez, és kifejlesztette a Festo LX digitális tanulási portált, a Festo Learning Experience-t” – mondta Dr. Ute Gebhard, a Festo Didactic digitális tanulásért és képzésért felelős vezetője. A tanulási portál különböző műszaki képzési szakmákhoz kínál tanulási tartalmakat kisebb egységekben, amelyek egyén tanfolyamokká és teljes tanulási útvonalakká állíthatóak össze. A változatos formátumok, mint például videók, animációk, szimulációk, szöveges egységek vagy kis kvízek végtelen tanulási lehetőséget biztosítanak. Az online tanulási tartalmak és a gyakorlati képzés kombinálásával a tanulási potenciál optimálisan fejleszthető.

Kompetencia képesítések

A Festo Didactic ipari munkaerő-fejlesztési (IWD) ajánlatai az egész életen át tartó tanulást képviselik, és segítenek a modern munkaerő készségeinek az aktuális igényekhez való igazításában. A hangsúly mindig azon az alapvető kérdésen van, hogy mely formátumok ideálisak a készségigények kielégítésére. A Festo LX áthidalja a digitális és a személyes képzés közötti szakadékot. Az “up-skilling” a meglévő munkakörnyezetben történő készségfejlesztést jelenti, míg az “re-skilling” az új munkaterületekre és munkakörökre történő átképzést. Ezért a kínálat egyik témája az akkumulátorgyártás képzési koncepciója lesz.

Digitalizálás a gyártásautomatizálással

A Festo Didactic a mechatronika és az automatizálás területén a kompetenciafejlesztést és az ismeretszerzést támogató tanulási rendszerek széles választékát kínálja. A vállalat világszerte gyakorlatias és interdiszciplináris módon támogatja ügyfeleit az ipari technológia alapjaitól a mérnöki alapismereteken át a teljes ipari automatizálásig. A Festo Didactic a gyártásautomatizálás tanulási rendszereivel és a Festo LX megfelelő tanulási tartalmaival olyan képesítési témákat tanít, mint a digitalizáció, a robotika és a fenntarthatóság.

Energetikai innovációk az oktatáson keresztül

Az elektromosság a modern, hálózatba kapcsolt világ alapja. Jelenleg a globális energiatermelés átalakulóban van. A növekvő kereslet és az ökológiai próbatételek miatt az elektromos energia előállítása, elosztása, felhasználása és kihívásokkal néz szembe. Az ezen a területen dolgozó szakemberek köre folyamatosan bővül, és a munkavállalók nagy részének ismernie kell az elektromos rendszereket ahhoz, hogy mindennapi munkájuk során használni tudják az elektromosságot. A Festo Didactic tanulási megoldásai a legjobb módja annak, hogy az embereket felkészítsük az olyan témákra, mint a megújuló energiák és az elektromobilitás. A témák a tanulási rendszerekkel digitálisan, kevert tanulási megközelítésben taníthatók.

A témához kapcsolódva ajánljuk korábbi cikkünket: Az elektromosság jövője szakképzett alkalmazottakkal

Hirdetés

További cikkek a témában