Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Újabb fordulat a minden irányú esztergálásban

A második generációs CoroTurn ® Prime B-típusú lapkák növelik a termelékenységet és a szerszáméltartamot.

A fémforgácsolás terén vezető Sandvik Coromant bemutatja második generációs CoroTurn ® Prime B-típusú lapkáit. Az új, kétoldalú negatív lapka négy forgácsolóéllel rendelkezik és nagyoláshoz, simításhoz tervezték acél, rozsdamentes és duplex rozsdamentes acél, HRSA anyagok és titán megmunkálására.

A 2017-ben bemutatott PrimeTurning™, ahogy azt találóan megfogalmazták, a legnagyobb innováció az esztergálásban az esztergálás kezdete óta. A módszer lehetővé teszi az esztergálást minden irányban, és a hagyományos megmunkálás termelékeny és hatékony alternatívájának tekinthető. Ez a koncepció a PrimeTurning™ módszerre, a CoroTurn ® Prime A- és B-típusú szerszámokra és a CoroPlus ® Tool Path for PrimeTurning™ szoftverre épül.

A második generációs CoroTurn ® Prime B-típusú szerszámok jelentős fejlesztésen mentek keresztül. „Folyamatosan dolgozunk PrimeTurning™ kínálatunk fejlesztésén”, mondta el Staffan Lundström, a Sandvik Coromant termékmenedzsere. „Az új B-típusú szerszámokat minden szempontból továbbfejlesztettük a minden irányú esztergálás támogatására.”

Az egyik legfontosabb előny, hogy az új lapka negatív és kétoldalú. A négy forgácsolóél – kétszerese, mint az előző lapkánál – költséghatékonyabb megmunkálást tesz lehetővé. A szerszám új, robusztus lapkafészek-kialakítást kapott, mely segít megelőzni a szerszámtörést a lapka törése esetén és lehetővé teszi az előtolás irányának módosítását lapkamozgások nélkül. A frissített geometriák javítják a forgácskezelést a nagy kihívást jelentő anyagok, mint például a duplex rozsdamentes acél és a hidegen alakítható acélok esetén.

Az átfogó tesztek 50%–100%-os teljesítménynövekedést mutatnak. Az egyik szivattyúházakat gyártó járműipari ügyfélnél például az új CoroTurn ® Prime B-típusú GC4415 lapkaminőség, a -M7 geometria és az R1.6 mm méret kiszámítható élkopást és jobb forgácskezelést eredményezett. A termelékenység 115%-kal, a szerszáméltartam 200%-kal nőtt.

Az új CoroTurn ® Prime B-típusú lapkák külső és belső esztergáláshoz is elérhetők nagy teljesítményű minőségek széles választékában, az új GC4415 és GC4425 minőségeket is beleértve. A leggyakoribb CAM platformokon és a CoroPlus ® Tool Path for PrimeTurning™ szoftverrel programozási támogatás is elérhető.

Hirdetés

További cikkek a témában