Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Cserélhető kerámia marófejek a HRSA-megmunkálás kihívásaihoz

A Sandvik Coromant fokozott termelékenységet kínál nikkelalapú ötvözetek marásához.

A forgácsolószerszám és szerszámrendszerek szakértője, a Sandvik Coromant bővíti a cserélhető kerámia marófejek választékát, és bevezet egy új kerámia minőséget az optimalizált teljesítményhez nikkelalapú ötvözetekben. A legújabb keményforrasztott kerámia CoroMill ® 316 termelékenyebb módot kínál az ISO S-anyagok nagyolásához, mint a standard keményfém marók.

Ahogy egyre gyakoribbak lesznek a nikkelalapú ötvözetekből készített repülőgépipari alkatrészek, egyre nagyobb lesz az igény az optimalizált szerszámokra. Ezt szem előtt tartva a Sandvik Coromant kifejlesztett két innovatív megoldást, amelyek ideálisak a repülőgépmotorok nikkelötvözetekből készült alkatrészeinek homlok- és sarokmarásához.

„A legújabb CoroMill ® 316 kerámiahordozója eltérő forgácsolási folyamatot tesznek lehetővé a hagyományos tömör keményfém szerszámokhoz viszonyítva,”

– magyarázta el Tiziana Pro, a Sandvik Coromant tömör szármarókét felelős globális ajánlatadási menedzser.

„Az egyedi S1KU minőségünket célirányosan a nikkel ötvözetek páratlan teljesítményű megmunkálásához terveztük, ezt pedig egy olyan negatív geometria támogatja, amely szívós forgácsolóélt biztosít.”

„Tény, hogy a hathornyos geometria magas fokú termelékenységet biztosít palástmarási műveletekben, a négyhornyos geometria pedig fokozza a homlokmarási teljesítményt. A CoroMill ® 316 tökéletes szerszám nehezen hozzáférhető alkalmazásokhoz, vagy ha a cserélhető fejrendszer rugalmasságát szeretné extra módon növelni.”

A kerámia szerszámok a hőálló szuperötvözetek (HRSA) marásakor fellépő magas hőmérsékleteken is megőrzik a keménységüket. Ennek eredményeként a tömör keményfém szerszámokhoz képest 20–30-szor nagyobb sebesség érhető el, amely jelentős potenciális termelékenységnövelést kínál. Az új, nagyobb D16–25 mm-től elérhető fejátmérővel megvalósítható a magas forgácsolási sebesség hagyományos megmunkáló központokon (n=10.000–18.000 ford/perc).

A sarok- és a homlokmaráson túl az új szármarók használhatók zsebmaráshoz, csavarvonal-interpolációhoz, mélyítéshez és horonymaráshoz. A CoroMill 316 ® része a Sandvik Coromant optimalizált megoldásokat tartalmazó kínálatának a vállalat tömör szerszámok termékválasztékán belül.

Hirdetés

További cikkek a témában