Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Beszállítói hálózatok biztonsága

Olvassa online is a Műszaki Magazin legfrissebb lapszámát!

Egyre magasabb a vállalatok digitalizációs fejlettségi szintje, ami egyúttal azt is jelenti, hogy egyre jobban ki vannak téve olyan kiberbiztonsági támadásoknak, amelyek érzékeny adataikat veszélyeztetik. A nemzetközi kibertámadások rávilágítottak arra, hogy nincs akadálya az országos, vagy több kontinensre kiterjedő és tömeges támadások indításának. Ez az ellátási láncok biztonságára irányította a vállalkozások figyelmét mérettől függetlenül, főként az ipari cégeknél. A technológiai megoldásokat nyújtó cégek már jó ideje foglalkoznak nem csak termékfejlesztéseik, de egész ellátási láncuk kiberbiztonságával, amellyel nem csak saját, de ügyfeleik biztonságát is védik.

2023/1/2.Megnyitás

Az ellátási lánc védelmével kapcsolatos egyik fő kihívás, hogy még ha meg is tesz mindent egy informatikai részleg azért, hogy megvédje a rendszerét a kiberfenyegetések ellen, számolnia kell beszállítóinak informatikai hálózatával is. Éppen ezért fel van adva a lecke a vállalatok számára, hogy ne csak saját rendszerüket, de teljes beszállító hálózatukat biztonságosnak tudják, kiváltképp nagy a felelősségük az ellátási lánc magasabb szintjén álló vállalkozásoknak, amelyek támadása nagyobb nyereséggel kecsegteti a rosszindulatú beavatkozókat.

A legtöbb támadás jellemzően a vállalati infrastruktúrát éri, de elengedhetetlen a termékbiztonságra való fókuszálás is, amivel a beépített eszközök sebezhetősége kiküszöbölhető. Számos cég mára termékbiztonsági programot dolgozott ki, amelynek keretében a termék ötletének megszületésétől kezdve a fejlesztésen, tesztelésen és az ügyfeleknél való telepítésen át egészen az üzemeltetési életciklus végéig igyekszik vigyázni termékei és ezzel ügyfelei biztonságára, ők fenyegetésmodellezéssel, biztonságos tervezési és kódolási irányelvek betartásával, illetve automatizált biztonsági szkenneléssel és teszteléssel, valamint külső penetrációs tesztek elvégzésével garantálják a biztonságot.

MM Zöld Ipar

A Műszaki Magazin idei első lapszámában fókusztémaként az energiamegtakarítás, a megújuló energia, az e-autózás, valamint a hulladékfelhasználás területeit járjuk körbe. A témához kapcsolódó cikkeket MM Zöld Ipar logóval jelöltük.

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól idei első lapszámunkban olvashat!

Nyomtatott magazinunk lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető ITT.

Naponta frissülő műszaki hírek online felületeinken:

Műszaki Magazin hírlevél feliratkozás


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában