Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Brnói Vásártársaság

Számos nehézség ellenére a cseh ipar 2022-ben viszonylag jól állta a sarat.

A termelési volumen a január és szeptember közötti időszakban az ár- és naptárhatás kiküszöbölésével 1,5 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának értékét. A feldolgozóipar a negyedik negyedévben 80,5 százalékos kihasználtsággal dolgozott, ami ugyan alacsonyabb az előző negyedévnél, de jobb az előző évinél.

A Brnói Vásártársaság 2022-es gazdasági eredménye

A vásártársaság bevétele 644 millió cseh koronát, mintegy 27,9 millió eurót tett ki, az üzleti eredmény pedig 2022-ben 6 millió cseh korona avagy mintegy 251.000 euró volt.

Lukas Helan kereskedelmi igazgató ezekkel a szavakkal összegezte a tavalyi fejlődést:

„Már 2022 elején tudtuk, hogy ez az év csak a takarékoskodásról szól. Mindezek ellenére elértük az erre az évre kitűzött gazdasági célunkat.”

BVV95 – 95 éve ad egymásnak találkozót Brnóban az egész világ

A Brnói Vásártársaság idén ünnepli alapításának kilencvenötödik évfordulóját. Ebből az alkalomból a Brnói Vásártársaság a városi önkormányzattal és néhány helyi vállalattal karöltve szervez május végére egy ünnepséget változatos kulturális, sport- és szórakoztató programmal a széles nagyközönség számára.

„A vásárközpont fennállásának 95 éve alatt egyszerre lett a nemzetközi üzletkötések központja és a helyi lakosság változatos szabadidős rendezvényeinek kedvelt helyszíne. Az idei jubileumot ezért kétnapos rendezvénysorozattal ünnepeljük. A látogatóknak számtalan programot kínálunk a sportversenyektől a gyermekműsorokon át a koncertekig és színielőadásokig, sőt még egy pirotechnikai bemutató is lesz az Ignis Brunensis tűzijáték-fesztiválon”

– mondta el Radoslav Klepac Külkapcsolati és kommunikációs igazgató.

Brnoi ipari szakvásár ajánlónk 2023-ban

Stainless, 2023. május 10.–11.

A Stainless Nemzetközi Rozsdamentes Acél Szakvásár ideális bemutatkozási és kommunikációs lehetőség a gyártóknak, beszállítóinak, kereskedőinek és felhasználóinak ebben a kiemelkedő szakmaiságú iparágban. A szakvásár kiemelkedő jellemzője a rendkívül magas nemzetközi részvétel a kiállítók és látogatók körében egyaránt. A legnagyobb kínálati csoportot a rozsdamentes acélok jelentik, ahol a rozsdamentes acél és az abból készült fémkohászati termékek gyártói, az anyag megmunkálására és kezelésére szolgáló gépek és berendezések gyártói mutatkoznak be. A kiállítók mindenek előtt a megrendelőikkel ápolják a kapcsolatot és új üzleti lehetőségeket keresnek  a szakvásáron.

MSV, Transport a Logistika, Envitech, 2023. október 10.–13.

Az MSV szakvásár alapvetően a forgácsoló, alakító és szerszámgépek seregszemléje. Így lesz ez idén is a nagyszámú nemzetközi és cseh gyártó bemutatkozásával. 2023-ban kiemelt szerepet kap az energia-felhasználás is, hiszen tavaly drámai jelentőségűvé vált ez a kérdés, mert az energiaárak már korlátozó tényezőt jelentenek az iparágban. Azt, hogy ezt a problémát hogyan lehet most és hosszú távra is megoldani, azt a kiállító vállalatok standjain és a színvonalas kísérő rendezvények sokaságával mutatják be. Az elmúlt évekhez hasonlóan 2023-ban is kiemelt szerepet kap az ipar digitalizációja a Digitális Gyár 2.0 projekt keretében is.

Brnó várja a magyar szakembereket, akár kiállítóként akár látogatóként!

Bővebb információ: www.bdexpo.hu

 


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában