Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Gépekben látjuk a jövőt

Ipari Célgép Nagydíj 2023 – keressük 2023 célgépeit, ahol a legkisebb is lehet a legnagyobb

Egy mérnökcsapat tagja vagy, tehetséges, ambiciózus mérnökökkel alkottok egy elszánt és mindenre képes részleget. Mégis jó lenne kiemelkedni a többi mérnökiroda közül, érdekesebbnél érdekesebb feladatokra vágytok, és arra, hogy bőség és hírnév kövesse a befektetett munkátokat.

Tapasztalt gépészmérnökként büszkén mutatod a gépeidet, mert tudod, hogy nagyon jók. Önállóan dolgozol, nincs energiád többre, így is kimaxolod a napot, mégis érdekelne, hogy hogyan vidd új piac elé a tehetségedet, ha te gépész vagy és nem marketinges? 

Fiatal gépészmérnökként tele vagy ambíciókkal, tenni akarással, tettvággyal. A szakmai álmod, hogy ismert legyél, kíváncsiak legyenek a munkáidra és olyan munkáid legyenek, amik mindig az innovációk és az álmaid felé visznek. Új és újabb dolgokat szeretnél alkalmazni, kipróbálni, gyakorlatba helyezni. Mit tegyél, hogy ez a vágyad megvalósuljon? 

Add be a pályázatod a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra!

Miért éri meg?

A jelentkezéssel bekerülsz egy nívós versenybe, ahol a 6 kategória egyikében mérheted meg a gépedet. Akár több géppel is indulhatsz, ráadásul a géped bármely iparág gépe lehet.

Szakmai zsűri bírálja el a beérkezett pályaműveket, ám egyéb hozadéka is van a versenynek a díjakon túl: közönség elé visszük a pályaműveket. Ipari termelők, ipari szereplők fogják megválasztani az év legjobban tetsző gépét, amelyet „Az év célgépe 2023” díjjal tüntetünk ki.

Ez az első olyan verseny, ahol a közönségnek, konkrétan a piacnak is nagy szerep jut, tehát könnyedén ismertté válhatsz, sok szakemberhez jut el információ rólad.

Mekkora elfoglaltságot jelent?

Ha célba akarsz érni, akkor elenyészően kevés időt kell a pályázattal töltened. Azt mondta egy kolléga: egyetlen kávészünetnyi idő elegendő a nevezéshez.

A nevezés online történik (gepedvanhozza.hu), mindent fel tudsz tölteni egy fiókba. A fiók egy részéből létrejön a közönségszavazás alapjául szolgáló pályamű katalógus, a fiók másik részébe töltött mély, szakmai információk és adatok csak a zsűri számára lesznek elérhetőek. Az egész folyamat a felkészültségedtől függ, de összességében nem vesz el tőled többet, mint fél óra. A nevezés határideje 2023. április 14. A díjátadó napot is írd be a naptáradba: 2023.06.28.

Ki szervezi és miért?

A Gépipari Tudományos Egyesület és a Chemplex Kft. Gépészmérnökként, vegyipari infrasturktúrák szakértőjeként és a verseny ötletgazdájaként eltökélten hiszem azt, hogy a hazai gépészmérnököknek szükségük van összefogásra, arra, hogy együtt, egy irányban mozogjanak és egy pár hónapra a figyelem középpontjába kerüljenek.

Mik a korábbi évek tapasztalatai?

2021-ben a pályázók száma meghaladta a 70-et, tavaly a 60-at, az idén bízunk abban, hogy lesz 100 pályamű. A Gépész Szalonban 2 évvel ezelőtt 180, tavaly 240 szakmai látogató vett részt, az idén 300 főre tervezzük a programot.

Az előző két év pályaműveit, sajtóbeszámolóit megnézheted a verseny hivatalos honlapján: gepedvanhozza.hu

Mi várható az idén?

Az idei év különleges lesz: a korábbi évek lelkesedéséből jól látható, hogy a célgépgyártók örömmel mutatják be a gépeiket és az ipar képviselői, a felhasználók érdeklődéssel fogadják a versenyt és a díjkiosztó szakmai napot, a Gépész Szalont.

Éppen ezért -idén először- a hagyományos pályázat keretein belül egy tematika kerül a verseny fókuszába: a vegyipar. Várjuk azoknak a vegyipar számára tervező és gyártó célgépgyártóknak a pályaműveit, akik büszkék a gépükre, akik bátran megmutatják a gépüket a vegyipar érdeklődő közönségének, és akár önállóan, akár a megrendelő vállalattal közösen bemutatkozhatnak a Gépész Szalonban.

Mi történik a verseny után?

A versenyt a Gépész Szalonnal zárjuk 2023. június 28-án, a Millennium Házában, ahol a gépész szakma találkozót ad az ipari vezetőknek.

Úgy képzeld el ezt az eseményt, ahol kellemes környezetben, nem feszengős, sokkal inkább szakmai-baráti hangulatban töltünk együtt néhány órát. Itt kerül sor a díjátadóra, itt zárjuk le a közönségszavazást, egy kicsit használjuk majd a színpadot is, de az elképzelés az, hogy kezdjünk el baráti, szakmai kapcsolatokat építeni egymással, hiszen napjainkban különösen igaz az, hogy a legnagyobb tőkénk a kapcsolati hálónk.

Barátsággal: Sipos Sándor, a Magyar Ipari Célgép Nagydíj megálmodója

Ott találkozunk!

Szerintem ne gondolkozz sokat. Csak nyerhetsz!

A jövőt építjük. GÉPED VAN HOZZÁ?

www.gepedvanhozza.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában