Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Kompakt méret, nagy teljesítmény

A FAULHABER lineáris működtetőinek vadiúj L-termékcsaládja egyedülálló, használatra kész megoldást kínál alkalmazások széles skálájához.

A kisebb változatok, vagyis a 06L, a 08L vagy a 10L ideálisak az egészségügy, a laboratóriumi automatizálás, az optika és a fotonika vagy az űrkutatás területére. A nagyobb, 22L és 32L változatokat – melyekben a legújabb GPT hajtómű-technológia található – az ipari automatizálás, valamint szintén az optika és a fotonika területére fejlesztették ki. A FAULHABER lineáris működtetőinek vadonatúj L-termékcsaládja tehát sokféle egyenáramú motorral, négy- vagy kétpólusú, kefe nélküli motorral és léptetőmotorral kombinálható, és a FAULHABER motorok különböző termékváltozataira jellemző nyomaték- és fordulatszám-tartományok lehető legjobb kihasználására optimalizálták őket.

A FAULHABER lineáris működtetők nagy teljesítményre tervezett, kompakt méretű, egyedülálló L termékcsaládja a nagy bemeneti sebességet és a nagy kimeneti erőt egyaránt lehetővé teszi. Kiválóan alkalmas a robotikában való alkalmazásra, valamint az ipari gépekkel és a laboratóriumi eszközökkel való használatra. Számos egyenletes elosztású áttételi arány közül választhatja ki a legmegfelelőbb konfigurációt a különböző erő- vagy sebességbeállításokkal, az alkalmazásnak megfelelően. Az új termékcsalád emellett a számos választható orsótípusnak és -méretnek köszönhetően nagy rugalmasságot kínál, ráadásul az opciók széles választéka áll rendelkezésre a különböző környezeti feltételekhez; a különböző perem- és anyakonfigurációk révén pedig gyorsabb és zavartalanabb mechanikai integrációt biztosít.

Mindezeken felül az új FAULHABER L termékcsalád rendkívül erős felépítésű. Motorok széles választékával kombinálható, így például a FAULHABER egyenáramú motorokkal, négy- és kétpólusú kefe nélküli motorokkal és léptetőmotorokkal. Az egyedi vevői módosításokra természetesen ezúttal is lehetőséget nyújtunk. Lehetőség van például a különleges környezeti feltételeknek megfelelő különleges követelmények kielégítésére, a termék alkalmazási rendszerbe való integrálásának egyszerűsítésére, vagy éppen bizonyos teljesítményparaméterek javítására a speciális igények (például a pontosság) kielégítése érdekében.

A csatoló, az orsó vagy akár mindkettő módosítása lehetséges, így például módosítható a(z):

  • orsó típusa és hossza;
  • anya típusa és hossza;
  • a környezeti feltételek (például meghatározott hőmérséklet) vagy speciális környezeti feltételek (például vákuum);
  • különböző motorkábel- és termináltájolások a kombinációs egység alkalmazásba való integrálásához.

Az elérhető orsók minden egyes típusa egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amit figyelembe kell venni a speciális igényeknek leginkább megfelelő megoldás kiválasztásához. A golyósorsó és a vezérorsó közötti alapvető különbséget a golyósorsó gördülő mozgása adja, amely kiküszöböli a vezérorsók csúszó súrlódását, így biztosítva kiemelkedő hatékonyságot. A kisebb FAULHABER L modellek, vagyis a 06L, a 08L és a 10L kétféle terhelési karakterisztikájú vezérorsókkal vannak ellátva. A sorozat nagyobb, 22L és 32L tagjai vezérorsókkal vagy akár golyósorsós kivitelben is kaphatók, kétféle pontossági kivitelben.

linearaktuator A5

www.faulhaber.com/en/motion/linear-actuator-faulhaber-l/


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában