Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

A Farnell kibővíti az ams OSRAM vállalattal kötött globális forgalmazási megállapodását a tervezőmérnökök támogatása érdekében

A Farnell és az ams OSRAM megerősítették globális partneri viszonyukat, hogy új technológiák és válogatott optikai megoldások hatalmas választékát dobják közösen piacra a gépjárműipari, fogyasztói, ipari és egészségügyi szektorokban.

A Farnell megerősítette a forgalmazási megállapodását az optikai megoldások globális vezetőjeként ismert ams OSRAM vállalattal, ezáltal jelentősen kibővítve a Farnell által kínált LED-ek, infravörös sugárzók, fotodiódák és érzékelők globális portfólióját.

A tervezőmérnököknek javára válik az ams OSRAM teljes körű optikai megoldásokat nyújtó tág portfóliója, mely új közelség-, hőmérséklet- és életjelfigyelő érzékelőkkel, valamint LED-ek, fotodiódák és infravörös sugárzók átfogó kínálatával bővült. Az ams OSRAM termékeivel kibővített kínálat megerősíti a Farnell pozícióját, melyben egyedüli forrásként kínál modern optikai megoldásokat a gépjárműipari, fogyasztói, ipari és egészségügyi piaci szegmensek részére.

Simon Meadmore, a Farnell termék- és beszállítómenedzsmentért felelős alelnöke a következőt mondta: „Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy globális beszállító partnereinket támogassuk az új termékek kibocsátásában, valamint hogy meglévő portfóliónkat tovább bővítsük, megfelelve az ügyfeleink folyamatosan fejlődő igényeinek. Az ams OSRAM innováció iránti elhivatottságát egy robusztus terméksor támogatja, amely lehetővé teszi a tervezőmérnökök számára, hogy rendkívül kompakt, pontos, hatékony, alacsony energiafelhasználású megoldásokat hozzanak létre, melyeket különböző iparágakban fel lehet használni a piaci keresletnek való megfelelés érdekében.”

Pierre Laboisse, az ams OSRAM globális értékesítésért és marketingért felelős vezető alelnöke a következőt mondta: „Örömünkre szolgál, hogy kibővíthetjük a Farnell-lel kötött forgalmazási megállapodásunkat, és hogy sikeres, hosszú távú partneri kapcsolatot alakíthatunk ki. Világszerte rendelkezésre álló csúcsmodern termékeink révén teljes körű optikai megoldásokat tudunk kínálni érzékelési, ábrázolási és világítástechnikai alkalmazásokhoz – egyetlen forrásból. A Farnell ezt kiegészítő portfóliója nyújtja a legjobb értéket a gépjárműipari, fogyasztói, ipari és egészségügyi szektorokban működő ügyfeleink számára.”

A Farnelltől ezentúl gyors kiszállítással rendelhető, ams OSRAM által nyújtott megoldások bővített kínálatában megtalálhatók az alábbiak:

  • Az AS621X sorozatú hőmérséklet-érzékelők a pontosság és az ultraalacsony energiafogyasztás legjobb kombinációját kínálják az iparágban egy apró, wafer-szintű csomagban. Fogyasztói elektronikai készülékek és viselhető eszközök, fűtési, szellőzési és légkondicionálási (HVAC-) rendszerek, valamint egészségügyi vonatkozású monitorozási rendszerek széles skálájához alkalmasak. A sorozat három modellje, az AS6212, az AS6214 és az AS6218 precíz mérést kínál különböző hőmérsékleti pontosság mellett, valamint ultraalacsony energiafogyasztással bír a nagy igényű használati követelményeknek való megfelelés érdekében. Az egyes érzékelők kompakt méretének köszönhetően könnyű az integrálásuk, és akár nyolc különböző I²C-címmel bírhatnak, lehetővé téve nyolc AS6221T eszköz egyetlen buszon való használatát anélkül, hogy kalibrálást vagy linearizációt kellene végezni.
  • A TMD3725 fény-, szín- és közelségérzékelő csökkentett energiafogyasztást kínál elsőrendű tervezői rugalmasság mellett, a sötét termektől a teljes napsütésben való működésig. Kulcsfontosságú funkciói között szerepel a fejlett közelségmérés, a színészlelés (RGBC+infravörös) és a digitális környezetifény-érzékelés. Az érzékelő emellett kompenzálja a nem kívánt infravörösenergia-rendszer áthallásait és visszaverődéseit, valamint a környezetifény-fotodiódák nemkívánatos áramát. A keskeny modulban helyett kapott egy infravörös LED és egy gyárilag kalibrált LED-meghajtó RGB + IR szűrőkkel, akár mLux szintű magas érzékenységgel, 1 M:1 dinamikatartománnyal, valamint 0,18 µm méretű processzortechnológiával, 1,8 V-os I²C mellett. Az MD3725-EVM tesztelőkészlet a TMD3725 érzékelőhöz készült, és mindent tartalmaz, ami az érzékelő teszteléséhez szükséges.
  • A TMD27553M fotoelektromos környezetifény-/közelségérzékelő keskeny kávájú mobiltelefonokra lett optimalizálva, mégis ipari tervezési rugalmasságot kínál pontos környezetifény-érzékeléssel, kiváló közelségérzékeléssel és csökkentett energiafogyasztással. Az egyedi közelségérzékelési funkció tárgyfelismerést is kínál a visszavert infravörös energia fotodiódás észlelése révén (melynek forrása az integrált VCSEL). Az észlelési és kioldási események megszakításvezéreltek, és akkor következnek be, amikor a közelségi eredmény túllépi a beállított felső és/vagy alsó küszöbértéket. A közelségmotor széles skálájú eltolási beállítást biztosít, így kompenzálva a nem kívánt infravörösenergia-visszaverődést az érzékelőnél. Továbbá az ALS- és infravörös fotodiódákkal történő automatikus környezetifény-kivonás külön adatátalakítókkal rendelkezik, melyek képesek 16 bites adatokat produkálni. A rendkívül keskeny, 1,1 mm-es modul infravörös VCSEL-lel, valamint gyárilag kalibrált VCSEL-meghajtóval rendelkezik.
  • Az AS7056 analóg frontend (AFE)bioszignál-érzékelő az életjel-érzékelők következő generációját hozza el, lehetővé téve a felhasználók számára a fotopletizmográfia (PPG), a pulzustranzitidő (PTT) és más életjelek észlelését, valamint a közelségméréseket. Az AS7056 egy olyan analóg frontend, melynek mérete és teljesítménye a korlátozott helyigényű felhasználásokra lett optimalizálva, mint például a fülben történő életjelfigyelés, a hangeszközök, az optikai érzékelő platformok, a fitneszkarkötők, az okosórák, az okostapaszok, illetve a pulzusmérők. Az optikai vérnyomásmérést és SpO2-mérést az AS7056 két, egymástól függetlenül működő fotodióda-bemenete teszi lehetővé. Az AS7056 emellett két LED-del és egy VCSEL-meghajtókimenettel rendelkezik, és akár három fotodióda-bemenet mintavételezésére is képes.

Az ügyfelek mostantól gyors kiszállítással megvásárolhatják az ams OSRAM optikai megoldásainak teljes körét a Farnelltől az EMEA régióban, a Newarktól Észak-Amerikában, illetve az element14-től az APAC térségben.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában