Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Rejtőzködő energiavámpírok

Olvassa online is a Műszaki Magazin legfrissebb lapszámát!

A kiberbűnözés évek óta rekordokat döntöget, és a legfrissebb előrejelzések szerint 2023-ban 8 billió dolláros kárt okoz világszerte. Érdemes olyan fejlett eszközöket is bevonni a védekezésbe, amely mesterséges intelligencia és automatizáció segítségével azonosítja és hárítja el a veszélyeket. Ráadásul a kiberbiztonság területén óriási a szakemberhiány. Ilyen körülmények között az az ésszerű, ha a gépek segítenek be a munkába. Ahhoz, hogy követni tudják a technológiai és piaci változásokat, a vállalatok az elmúlt évek során számos különféle új informatikai terméket és szolgáltatást kezdtek el igénybe venni több különböző gyártótól és forrásból, amelyekhez eltérő támogatási szolgáltatások járnak. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók is több különböző platformon keresztül tudnak kapcsolatba lépni az IT-val, amikor valamire szükségük van az adott megoldással kapcsolatban.

2023/3. lapszámMegnyitás

Lehet, hogy kezdetben még célszerűnek tűnt, hogy több service desk szolgáltatást, felhőszolgáltatást és infrastruktúraelemet vegyenek igénybe, minél több ilyen felület van azonban, annál több a súrlódás a felhasználókkal, és az informatikai osztály is elaprózódik a feladatok között. Ezért sokkal előnyösebb, ha ezeket egyetlen, fejlett ESM (Enterprise Service Management – Vállalati Szolgáltatásmenedzsment) megoldásban kezelik, egyetlen portált kínálva a kérések kezeléséhez, legyen szó akár beszerzési igényről, jogosultságok kéréséről, hibabejelentésről vagy éppen szabadságkérelemről. A szolgáltatások számának növekedésével az is együtt jár, hogy körülményes átlátni és külön-külön monitorozni a rendszereket, továbbá a cég alkalmazottai felé is egyre nehezebb fenntartani a pozitív felhasználói élményt. Ennek a káosznak a megszüntetésében is hatékony segítséget nyújthat, ha egy helyen futnak össze az üzemeltetést érintő adatok egy fejlett rendszerben, amely mesterséges intelligenciát használ a problémák azonosításához, kezeléséhez és megelőzéséhez.

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól idei márciusi lapszámunkban olvashat!

Nyomtatott magazinunk lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető itt.

Műszaki Magazin hírlevél feliratkozás


Naponta frissülő műszaki hírek online felületeinken:

www.muszaki-magazin.hu | www.technokrata.hu | www.iotmagazin.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában