Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Célgép Nagydíj 2023

Keressük az év célgépeit – A Gépipari Tudományos Egyesület és a Chemplex Kft. a verseny ötletgazdájaként eltökélten hiszi azt, hogy a hazai gépészmérnököknek szükségük van az összefogásra, és egy pár hónapra a figyelem középpontjába kerüljenek.

A jelentkező bekerül egy nívós versenybe, ahol a 6 kategória egyikében méretheti meg a gépét. Egy jelentkező akár több géppel is indulhat, ráadásul bármely iparág számára tervezett gép lehet.  Szakmai zsűri bírálja el a beérkezett pályaműveket, ám egyéb hozadéka is van a versenynek a díjakon túl: közönség elé kerülnek a pályaművek. Ipari termelők, ipari szereplők fogják megválasztani az év legjobban tetsző gépét, amelyet „Az év célgépe 2023” díjban részesül.

Sipos Sándor a Magyar Ipari Célgép Nagydíj szervezője és ötletgazdája mondja el olvasóinknak egy személyes történetét a tavalyi díj kapcsán:

Emlékszem, hogy aznap éjjel zártuk a regisztrációt és este 9-kor még csörgött a telefonom. Egy félénk, bizonytalan hangú fiatal mérnök kolléga volt a vonalban, aki azon töprengett, hogy megnyomja-e a jelentkezés gombot. Beszélgettünk: kérdezett, válaszoltam. Egy kicsivel éjfél előtt megérkezett a regisztrációja. Aztán a célgép verseny körüli események zajlottak, meg is feledkeztem róla. A zsűri a Gépész Szalonban kihirdette a Magyar Ipari Célgép Nagydíj nyerteseit. Egy fiatal mérnök szerény mosollyal lépett a színpadra, hogy átvegye a lenyűgöző terveiért járó díjat. Egy keveset beszélgettünk, és kiderült, hogy ő volt a korábbi telefonáló. Megköszönte az elismerést, majd amilyen csendesen érkezett, úgy távozott.

Néhány hónappal később, felkerestem, hogy érdeklődjek a Nagydíj kapcsán szerzett tapasztalatairól. Ezt minden évben, minden nyertessel megtesszük: vagy magam, vagy  valamelyik kollégám; de biztosan tudunk arról, hogy hogyan alakul a nyertesek élete a díj átvétele után. Azt szeretnénk, ha minden pályázó és minden kategória győztes megtapasztalná, hogy az eredményének és az elismerésnek van hatása a szakmánkban. Néhány csörrenés után felvette a telefont, és az csendes, szerény, hallgatag férfi elkezdte mesélni a történetét. Azt, hogy élete legnagyobb megbízását nyerte el, sőt azóta önálló útra lépett és álmai munkáján dolgozik, egy neves megbízáson. Mindössze annyit tett, hogy a Magyar Ipari Célgép Nagydíj nyertesének járó digitális emblémát elkezdte használni a mail aláírásában.

Mi, a pályázat szervezői folyamatosan azon dolgozunk, hogyan érjük el azt, hogy minél többen merjenek pályázni és minél szélesebb ipari kört mozgassunk meg a hazai célgépek versenyével. Idén ezért vegyipari tematikával is készülünk, sőt a már ismert ipari célgépverseny mellett indul egy vegyipari célgépverseny is, az ide beérkező pályaműveket vegyipari szakemberekből álló zsűri értékeli. Van még pár nap a nevezésig (április 22.). Egy kávészünetnyi idő alatt beadható a teljes dokumentáció. Mutasd meg, milyen nagyszerű gépet tudsz csinálni! Várlak a versenyben!

Magyar Ipari Célgép Nagydíj nevezés határideje: 2023. április 22.

A versenyt a Gépész Szalonnal zárjuk 2023. június 28-án, a Millennium Házában, ahol a gépész szakma találkozót ad az ipari vezetőknek.

gepedvanhozza.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában