Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Új Sandvik Coromant alumíniumspecifikus szerszámok

CoroMill® Dura sokoldalú tömör keményfém szármarók kibővített választéka.

Rugalmas nagyoláshoz alumíniumban, simítási képességekkel. A forgácsolószerszámok szakértője, a Sandvik Coromant alumíniumspecifikus szerszámokkal bővíti a CoroMill® Dura sokoldalú tömör szármarókból álló családot.

„Ezeket az új, igazán sokoldalúan használható, alumínium megmunkálásához készített szármarókat úgy fejlesztettük ki, hogy minden alkalmazásban kiváló képességekkel rendelkezzenek”

– mondta el Antti Wikström, a Sandvik Coromant tömör szármarókért felelős globális termékmenedzsere.

„A nagyon stabil forgácsolás, a kis sorja, a jó felületek és a minimális rezgések olyan kombinációt alkotnak, amelyet nehéz felülmúlni egy ilyen sokoldalú szármaró esetében.”

„Az új CoroMill® Dura alumíniumspecifikus szármarók egyik fő előnye, hogy sokoldalúan alkalmazhatóak a különböző típusú nagyolási alkalmazásokban, ugyanakkor simítási lehetőségeket is kínálnak”

– folytatta Wikström.

„Akár 2×D telihoronymarás, zsebmegmunkálás, 5–20°-os süllyesztés, sarokmarás és még sok más – mindezt ugyanazzal a maróval.”

Egy másik előny a Sandvik Coromant egyedülálló spirálkoncepciója, a WhisperKut™ – ahol minden egyes horony gondosan orientált, a többitől egyenlőtlen távolságra van, és saját, egyedileg adaptált spirálszöggel rendelkezik, ami hatékonyan semlegesíti a káros felharmonikusokat. Ez a kialakítás sikeresen kiküszöböli a rezgéseket, ami csendes, biztonságos és hatékony megmunkálást eredményez.

A standard választék 2–25 mm átmérőket, 1,5–3×D közötti fogásmélységeket, nyakopciókat, hosszabbított kinyúlású marókat, kiterjesztett hatótávolságú, éles éleket és sarokrádiuszt kínál. A Tailor Made® opciók között szerepelnek az abrazívabb alumíniumokhoz való bevonatos minőségek, a speciális átmérők, sarokkialakítások és száropciók.

A szerszámválasztás megkönnyítése érdekében a CoroPlus® Tool Guide for CoroMill® Dura online szerszámválasztó szerszámokkal és forgácsolási adatokkal kapcsolatos ajánlásokkal segíti a szerszámválasztást.

„A megfelelő forgácsolási adatok ismerete természetesen előfeltétele a biztonságos és hatékony megmunkálásnak”

– mondta Wikström.

„A CoroPlus® Tool Guide for CoroMill® Dura segítségével a legpontosabb kiindulási értékeket tudjuk megadni egy adott alkalmazáshoz. És ha van egy CoroPlus® Tool Guide bővítménnyel rendelkező CAM-szoftvere, akkor ez még egyszerűbbé teszi a dolgot – megkapja a forgácsolási adatokra vonatkozó legrelevánsabb ajánlásokat közvetlenül a CAM-programban.”

www.sandvik.coromant.com


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában