Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Ajánló

Kibervédelem az iparban

Olvassa online is a Műszaki Magazin legfrissebb lapszámát!

A kibertámadások száma és összetettsége az ipari környezetben folyamatosan növekszik. Ennek eredményeként az ipari létesítmények belső és külső kibertámadásokkal szembeni védelme mind sürgetőbbé válik. A termelési hálózatok és az irodai hálózatok közötti növekvő kapcsolat az IT/OT integráció részeként, valamint az IIOT hasznosítása számos előnnyel jár az ipari vállalatok számára, ám növelik a kiberfenyegetések kockázatát. Hazánkban is jellemző, hogy az ipari szereplők, de akár infrastruktúrák biztonsága egészen addig nem válik kiemelten fontossá az üzemeltetőknek, amíg környezetükben nem történik kiberbiztonsági incidens. A kiberbiztonságot a biztosítási kötvényhez lehet hasonlítani: pénzbe kerül, eleinte nem nyújt előnyt –ám sürgősen szükség van rá, ha kár történik. A kiberbiztonsági befektetések akkor is megtérülnek, ha az adott pillanatban nem történik támadás.

Az informatika (IT) területén, mint irodai számítógépek, hálózatok, adatközpontok jobb a biztonsági helyzet, mint az üzemi technológiában (OT). Utóbbi kapcsán, az IEC 62443 nemzetközi szabvány mind az üzemeltetőknek, mind az integrátoroknak, mind az alkatrészgyártóknak szól, és lefedi az ipari kiberbiztonság minden részével kapcsolatos vonatkozását. Az ipari létesítmények védelme érdekében a vállalati hálózatoktól az üzemi és terepi szintig minden szempontot, beleértve az üzembiztonságot és a fizikai hozzáférés-ellenőrzést, valamint a hálózatbiztonságot és a rendszerintegritást, egyszerre kell védeni a kibertámadásoktól. -bővebben a témáról Fókusz rovatunkban olvashat.

2023/4Megnyitás

Bővebben a műszaki világ aktualitásairól idei áprilisi lapszámunkban olvashat!

Nyomtatott magazinunk lapozható változatban, digitális formátumban is elérhető ITT.

Meghívó

Május 16-19. IPAR NAPJAI kiállítás – olvasóink előzetesen regisztrálhatnak a rendezvény honlapján, mellyel díjmentesen tekinthetik meg a kiállítást: www.iparnapjai.hu/muszakimagazin


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában