Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Intelligens hálózatépítés az automatizálásban

A Murrelektronik decentralizált telepítési technológiával teszi alkalmassá a gépeket és rendszereket a jövő számára.

Az automatizálási iparág a digitális átalakulásra összpontosít. A decentralizált telepítési technológiával döntő lépés tehető a digitalizáció és a fenntartható értékteremtés felé. A Murrelektronik évek óta a decentralizálásra összpontosít, és maga fejleszti a digitális átalakuláshoz szükséges összes hardverterméket (terepibusz modulok, switchek, tápegységek, IO-Link, kábelek és csatlakozók), a vállalat digitális ikrek területén rendelkezésre álló know-howja pedig erős szoftveres háttérrel párosul. Az egyes komponensek intelligens hálózatba kapcsolása egy átfogó rendszer kialakításához szakmailag előremozdítja a digitális átalakulást.

Vario-X – A többszörösen díjnyertes automatizálási rendszer

A VarioX egy teljes egészében rugalmas és méretezhető automatizációs platform, minden szinten és minden interfésznél maximális nyitottsággal és teljesítménnyel. Mivel az automatizálás a jövőben vezérlőszekrény nélkül és sűrített levegő nélkül működik – másrészt viszont hálózatba kapcsolt, összedugható és költséghatékony.

A digitális iker segítségével az üzem tervezése, szimulációja és az azt követő működés-felügyelet, valamint a karbantartás irányítása teljes mértékben átkerül a digitális térbe. A valós rendszer mobilis 1:1 leképezése így tartalmazza a későbbi rendszer minden funkcióját és paraméterét – és mindezt már a tervezési szakaszban, mielőtt még megrendelték vagy beszerelték volna az első alkatrészt.

Áramellátás-megoldás Emparro20-Pro

A Murrelektronik áramellátási komponensei optimális áramellátást biztosítanak a gép- és rendszerberendezésekben. Az új nagy hatékonyságú Emparro20-Pro kapcsolóüzemű tápegység kis méretének, hosszabb élettartamának és a gép magas rendelkezésre állásának köszönhetően pénzt takarít meg. A külön kapható IO-Link adapterrel a kapcsolóüzemű tápegység távolról is működtethető, például a kimeneti feszültség beállítása, a kezelőelemek zárolása vagy a kapcsolóüzemű tápegység diagnosztikájának elvégzése céljából.

Az Emparro20-Pro teljesen szerszámmentes rögzítésével a kalapsínen egyszerűbb a telepítés. További pozitívum a kapcsolóüzemű tápegység nagyfokú kompaktsága, amely több mint 40%-kal keskenyebb, mint az elődje, ez nagy helyet takarít meg a kapcsolószekrényben.

IO-Link – Egy rendszer mindenkinek

Az elmúlt években a termelési folyamatok összetettsége folyamatosan nőtt, mivel a modern gépek és üzemek egyre több adatot gyűjtenek és kapcsolnak hálózatba. Az IO-Link kommunikációs szabvány rendet teremt a kábelek és csatlakozók összevisszaságában: a sorkapocslécektől a kompakt IO-modulok felé. A bevált plug-and-play elvnek köszönhetően a beépítési technológiában egyszerű a csatlakozások kialakítása; ugyanakkor a kommunikációs szabvány maximális átláthatóságot teremt az érzékelő-működtető szinttől a felhőig.

A Murrelektronik széles IO-Link portfóliót kínál, amely folyamatosan bővül. Az „MVK Pro” és „IMPACT67 Pro” IP67-es terepibusz modulokba összesen nyolc multifunkcionális master port van beépítve, és nagy áramerősség valósítható meg az L kódú M12 dugaszoló csatlakozónak köszönhetően. Ezen kívül a PROFINET, EtherNet/IP és EtherCAT Ethernet protokollok problémamentesen üzemeltethetők. Az OPC UA, MQTT, JSON REST API segítségével a terepibuszfüggetlen használat is lehetővé válik – köszönhetően a már integrált Standardized Master Interface-nek (SMI). Összességében csökkenti a költségeket, növeli a termelékenységet, új lehetőségeket kínál a szerviz és karbantartás során, minimálisra csökkenti a telepítési és használatbavételi időt és kiváltja a sok vezetéket igénylő és nagy helyet elfoglaló kapcsolószekrényeket.

MQ15: Csatlakozók a gép áramellátásához

A dugós csatlakozók könnyen felszerelhetők a szerszámmentes gyorscsatlakozásnak köszönhetően. Alkalmasak a nehéz ipari környezethez, mivel por- és vízállóak az IP67-es szabványnak megfelelően. A kompakt kialakítás és a magas áramátviteli értékek akár 16A folyamatos terhelés 600V AC feszültség mellett az alkalmazások széles körét nyitják meg. Ezért kiválóan alkalmasak aszinkron és háromfázisú motorok csatlakoztatására.

A Murrelektronik vezető szerepet tölt be a csatlakozókábelek terén, szinte korlátlan számú kábeltípussal, színnel és csatlakozási típussal. Az M8, M12, MQ15, M23 körcsatlakozók a szelepcsatlakozókhoz hasonlóan előre összeszerelve és szinte minden kábelhosszban elérhetőek. A LED és a védőáramkörök gyakran integráltak. A praktikus adapterek és T-darabok növelik a rugalmasságot.

The Power of Vision

Az ipari képfeldolgozás számos iparágban valódi hatékonyságnövelő tényező. A kamerák számos érzékelőt helyettesítenek és a folyamatok teljes automatizálásának alapját képezik. Vonalkódolvasás, méretadatgyűjtés, minőségellenőrzés, alkatrészkövetés és -azonosítás, gyártósori felügyelet – csak néhány az alkalmazási területek közül. Az automatizálás és az optimalizálás nagyobb hatékonyságot, nagyobb áteresztőképességet, jobb minőséget, kevesebb költséges utómunkát és nem utolsósorban jobb ügyfél-elégedettséget jelent.

A Murrelektronik moduláris plug & play megoldásaival a látórendszerek nemcsak gyorsan és rugalmasan üzembe helyezhetők – a modulok széles körű és részletes diagnosztikát is lehetővé tesznek, és így nagyban befolyásolják a rendszer rendelkezésre állását. További előny: az adatkommunikációs eszközök és az áramellátás decentralizált telepítése jelentősen csökkentheti a telepítési erőfeszítéseket, valamint a túlméretezett kapcsolószekrények és kábelútvonalak tervezési és koncepcionális munkáit a szükséges mértékre.

Intelligens hálózatépítés és a hálózat teljes ellenőrzése

A Murrelektronik switchek széles választékban állnak rendelkezésre. A hálózatépítéshez alkalmas kábelek és az egyszerű csatlakoztatást biztosító kapcsolószekrény-átvezetések nem hagynak kívánnivalót maguk után. A menedzselt vagy nem menedzselt switchek segítségével a PLC-vezérlés könnyedén összekapcsolható az Ethernet-résztvevőkkel és más switchekkel.

A Xelity 10 TX IP67 menedzselt switche új lehetőségeket kínál az intelligens adatkezelésre, ami decentrálisan és vezérlőszekrény nélkül megvalósítható. Az akár tíz gigabites porttal, valamint a nagyfokú robusztusságával és a változatok sokféleségével új mércét jelent ezen a termékterületen. A kompakt, robusztus, magas IP67-es védelmi besorolású fémház lehetővé teszi a switch használatát még rendkívül nehéz ipari környezetben is, míg az M12 L-kódolású tápcsatlakozók egyszerű csatlakozást biztosítanak áramtovábbítással.

Az új menedzselt IP20 Gigabit switchek gigagyors adatátviteli sebességgel közlekednek, és minden porton akár 1000 Mbps sebességet kínálnak. Beépített hálózati diagnosztikával, hibaelemzéssel és redundancia-mechanizmusokkal rendelkeznek. Optimalizálják az adatátvitelt és biztosítják az ellenőrzést a hálózaton belül, például távoli hozzáférésen keresztül.

www.murrelektronik.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában