Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Innováció

A Distrelec 50 év innovációját ünnepli

A Distrelec, Európa egyik vezető elektronikai és elektronikai alkatrész-forgalmazója fél évszázados fennállását ünnepli, melyet az innováció, a növekedés és a kategóriájában kimagasló minőségű ügyfélszolgálat fémjelez.

A Distrelec, egy svájci gyökerekkel rendelkező, szerény körülmények közül indult vállalkozás egy kontinenseken átívelő, több, mint 400 alkalmazottat foglalkoztató vállalattá bővült az idők során. Az utóbbi években ez a lenyűgöző növekedésének alapja a vállalat online kínálatának folyamatos innovációja és az állandóan bővülő termékkínálat volt, amely segített kielégíteni az ügyfelek műszaki alkatrészek, az automatizálás, a méréstechnika, az IT és a tartozékok iránti igényeit.

A történet 1973-ban Svájcban kezdődött, abban az évben, amikor létrejött az első mobiltelefonos hívás. Csupán öt évvel később a Distrelec növekedése elegendő volt ahhoz, hogy felkeltse egy vevő érdeklődését: ez volt a Datwyler, egy több globális piacon jelen lévő, innovatív rendszereket támogató stratégiai mérnöki partner. Az új befektető segítségével a Distrelec stabil és folyamatosan bővülő vállalattá vált, amely például 1993-ban lépett be az olasz piacra.

2001-ben a Distrelec a Schuricht felvásárlását követően lépett be a német piacra, majd ugyanabban az évtizedben további piacokon is megjelent, például Romániában és Svédországban. 2008-ban az Elfa a Distrelec része lett (Elfa Distrelec). Egy évvel később a Distrelec felvásárolta a Nordic Power-t, így szinergiákat hozott létre Norvégiában és Svédországban.

A következő évtized elején megkezdődött a raktározási üzletág központosítása, míg 2012-ben a Distrelec felvásárolta a Display Electronika céget, amely Distrelec néven kezdte meg tevékenységét Hollandiában és Belgiumban. Csupán két évvel később a Distrelec új webes felületet és vállalatirányítási rendszert vezetett be.

2016 volt az áttörés éve:a Distrelec bemutatta saját RND márkáját, amely kiemelkedő minőséget kínál alacsony árakon. Nagyjából 12 hónappal később a Distrelec megnyitotta Manchester Enterprise Hub telephelyét, az RND csapat otthonát, amely terjeszkedési lehetőségeket kínál az Egyesült Királyságban, és tovább javítja a vállalat beszerzési folyamatait és termékkínálatát.

A Distrelec KnowHub 2019-ben indult, és számos oktatási, műszaki és tájékoztató cikket tartalmaz a legfrissebb ipari trendekről. 42 év tulajdonosi szerep és lenyűgöző növekedés után 2020-ban a Datwyler és az Aurelius Equity Opportunities globális befektetési társaság lezárta a Distrelec adásvételét. A akvizíciós trend azonban nem állt meg, hiszen a Distrelec felvásárolta a Display Electronics céget, amely Distrelec néven működik Franciaországban.

Az 50. évforduló megünneplése 2023 hátralévő részében is folytatódik, amelyet júliusban a cég kihagyhatatlan „50 éves kiárusítás” akciója fémjelez. Az ügyfelek itt tudnak regisztrálni az első hozzáféréshez.

A Distrelec most a következő 50 évre tekint. Eddig azügyfelek igényeihez való egyértelmű alkalmazkodás alapozta meg a vállalat sikerét, és ez a szellemiség a következő években is megmarad. A Distrelec tartópilléreit ezután is az ügyfelek igényeire való reagálás, a szolgáltatások nyújtása iránti elkötelezettség és az ügyfélszolgálat munkájának folyamatos optimalizálása jelentik.

Ha szeretne többet megtudni a Distrelec-ről és a széles termékkínálatról, egyszerűen keresse fel a www.distrelec.hu oldalt.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában