Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

kiállítás

FANUC az Automatica kiállításon

A robotok számos iparágat és alkalmazást támogatnak – az autóipartól az élelmiszeriparon át a kézművességig.

A FANUC számos innovatív megoldást, műszaki mérföldkőnek számító és gyakorlati alkalmazást mutat be az Automatica kiállításon (2023. június 27-30.) Münchenben, a B6 csarnokban, a 231-es standon. A világ vezető robotgyártója magasan automatizált iparágakat és új ügyfélcsoportokat céloz meg. A vállalat többek között egyszerű és intuitív programozási megoldásokkal kívánja ellensúlyozni a szakmunkáshiányt.

fanuc

Mind a kezdők, mind a tapasztalt programozók mostantól az összes FANUC robotmodell előnyeit kihasználhatják, akár a hagyományos iPendant segítségével, akár egy tableten keresztül.

“Lehetőséget adunk a kezelőknek, hogy intuitív módon mozogjanak a robotkörnyezetben anélkül, hogy korlátokat szabnánk a programozóknak”

– mondja Ralf Völlinger, a FANUC Europe Robot Business Division vezetője.

A kollaboratív robotika területén is a rugalmasság áll a középpontban. Az Automatica kiállításon a vállalat olyan kiegészítő funkciókat mutat be, amelyek nagyobb teherbírást tesznek lehetővé: a CRX-25iA 25 kg helyett 30 kg-ot, a CR-35iB pedig 35 kg helyett 50 kg-ot képes kezelni, csuklótartás-korlátozás nélkül.

Az M-710iD az Automatica kiállításon egy logisztikai alkalmazást fog végrehajtani, ami csak egy a sokoldalú robot számos alkalmazási lehetősége közül. Az M-710iC utódja nagyobb hasznos terhet és sebességet, valamint több csuklónyomatékot és tehetetlenségi képességet kínál. Ezen túlmenően a hajlított kar támogatja a szűkebb helyeket érintő alkalmazásokban való felhasználását, mint például alkatrészek eltávolítását egy konténerből.

A vásáron egy másik fontos újdonság lesz az opcionális iPC (ipari PC), amely nagy számítási teljesítményt kínál az adatintenzív műveletek gyors ciklusidőben történő feldolgozásához a FANUC AI-alkalmazásszoftvereihez tervezve – például a szortírozáshoz vagy automatikus útvonal-generáláshoz és más alkalmazásokhoz.

A FANUC standján a rendszerintegrátorok és partnerek a hagyományos ipari szektoron kívüli innovatív alkalmazásokat is bemutatnak, amelyekben az AI fontos szerepet játszik. Például a WIESHEU sütőgyártóval és a kiskereskedelemre specializálódott Wanzl céggel közösen kifejlesztett “Bakisto” robotrendszer friss croissantokat fog sütni a látogatóknak. A rendszer biztosítja a szükséges péksütemények és mennyiségek pontosabb, adatalapú kiszámítását, segítve ezzel a szupermarketek és diszkontok dolgozóinak tehermentesítését.

Nagy mosodákban már használatban van a “Velum”, a Sewts start-up vállalkozással közösen kifejlesztett rendszer. A FANUC robotokkal, 3D kamerával és intelligens szoftverrel felszerelt Velum elemzi a deformálható anyagok mozgását, és hatékonyan adagolja a textíliákat a hajtogatógépekbe.

A mobil platformokon működő robotok egyszerű módja a termelés rugalmasabbá tételének. A FANUC egy mobil kezelőegységet fejlesztett ki osztrák partnerével, a Ger4Tech-csel együttműködve. A “G4T4” mobil platform egy CRX kollaboratív robottal kombinálódik, és a FANUC iRVision kamerarendszerének segítségével oldja meg a szortírozási feladatokat.

A rozsdamentes acélból készült DR-3iB/6 STAINLESS delta robot kevésbé mobil, de alkalmas csomagolatlan élelmiszerek kezelésére. Egy SR-12iA SCARA robottal kombinálva az Automatica sajtcsomagoló sorát szolgálja ki. Az SR-12iA ideális a csomagolt élelmiszerek kezelésére is az olyan opciók révén, mint az élelmiszeripari zsiradék.

Az akkumulátor-kezelési alkalmazások területén a FANUC egy olyan demócellával mutatja be erejét, amelyben egy M-1000iA robotot használnak a Güdel által gyártott Traverz tengelyen. Az 1000 kg-ot mozgatni képes robot különösen nagy mozgástartományban mozog. Az Automatica kiállításon az SR-3iA/U SCARA-robotot használó akkumulátor-alkatrészek összeszerelését tartalmazó alkalmazás szintén ezt a növekvő piacot célozza meg.

A kiállítás látogatóinak további vonzerejét a hegesztéshez kínált különféle megoldások jelentik. A FANUC partnere, a LEWA Attendorn például rugalmas és optimális választ tervez mutatni az összetett gyártási kihívásokra egy összeszerelési folyamaton belül, míg a partner Demmeler hegesztőcellájának középpontjában egy intuitívan programozható, automatizált hegesztésre alkalmas CRX kollaboratív robot áll. Más partnerek, például a Wandelbots és a voraus robotik olyan témákat mutatnak be, mint a “kód nélküli” programozás és a Future Human Robot Interface. Végül, de nem utolsósorban az INperfektion vállalat egy kétkomponensű ragasztási alkalmazást mutat be egy FANUC CRX-20iA/L és 3D látórendszer segítségével.

Jöjjön el és látogasson el hozzánk. Biztosítsa ingyenes belépőjegyét az Automatica 2023-ra itt.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában