Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Robotika

Az SW bemutatja a Vision AI rendszert

Az SW számos új megoldást mutat be a müncheni automatica kiállításon (2023. június 27-30.). Az intelligens automatizálás és robotika vezető szakkiállításán az SW szakértői az A5-ös csarnokban, a 320-as standon mutatják be gyártási- és automatizálási portfóliójukat.

Az interaktív kiállításoknak köszönhetően a látogatók élőben is megtapasztalhatják az automatizálást: új fejlesztésű optikai felismerő rendszert tesztelhetnek, versenyezhetnek egy automata robotkar ellen a „zúzódrót” játékban, és személyre szabott ajándékot adnak át nekik intelligens komissiózással. Ezek és az SW (Schwäbische Werkzeugmaschinen GmbH) más megoldásai azt mutatják be, hogy a gyártók hogyan használhatják a rugalmas gyártási modulokat, az agilis folyamatlánc-összeköthetőséget, valamint a digitális gyártásirányítást és gyártást, hogy megfeleljenek az olyan kihívásoknak, mint a változó mennyiségek és a rövidebb átfutási idő a csökkentett mennyiségek mellett.

Az SW egyedi, intelligens gyártási megoldásokat fejleszt és gyárt a precíziós alkatrészek széles skálájának egyedi gyártásához, beleértve az egy- és többorsós gépeket lineáris és golyós csavarhajtással. Az SW gépeit, rendszereit és a megfelelő automatizálási megoldásait számos iparágban használják szerte a világon: az autóipari/e-mobilitás, az orvostechnológia, a mezőgazdasági és építőipari gépek, valamint a repülőgép-technológia területén nagy és kis szériás gyártásában egyaránt. Ezeken a területeken az automatizálás kulcsfontosságú sikertényezővé vált. Az automatica kiállításon az SW nemcsak intelligens egyedi megoldásokat mutat be, hanem azt is megmutatja, hogyan lépnek kapcsolatba egymással – és az emberekkel.

Az automatizálás döntő szerepet játszik az SW intelligens gyártási megoldásaiban.

A jövő intelligens automatizálási megoldásai

A digitalizáció és a mesterséges intelligencia az automatica 2023 egyik legfontosabb témája. A moduláris automatizálás területén működő megoldásszállítóként az SW láthatóvá és felfedezhetővé teszi az innovációt a vásár három napján: “Semmi sem jobb, ha egy első kézből szerzett tapasztalat mutatja meg, hogy miért fektettünk idén még nagyobb hangsúlyt a látogatók és a megoldásaink közötti közvetlen interakcióra” – mondja Sven Eichhorst, az SW automatizálási termékmenedzsere.

Az SW standján többek között robotkarral mérhetik össze tudásukat a látogatók. Ki lesz képes egy önhajlított huzalt pontosan átvezetni a szerelőállomás nyílásán anélkül, hogy megérintené a forgórész oldalait? Az ellenfél egy kobot, amely az SW szoftverének és szenzortechnológiájának köszönhetően intelligensen reagál az új problémákra. Ez a rugalmasság lehetővé teszi különböző összeszerelési igények megvalósítását ugyanazon a gyártósoron különösebb erőfeszítés nélkül.

A díjak sem maradnak el, a TopRob7 7 tengelyes robotmegoldás belenyúl egy golyós konténerbe, amely az Automated Guided Vehicle (AGV) segítségével halad előre a megfelelő helyre. Igazi kobotként a TopRob7 nem csak kevés helyet igényel, hanem védőkerítéseket sem, így szabad hozzáférést biztosít az állomáshoz. Ezenkívül a MobileRob1 AGV-t helytakarékosságra tervezték, és akár 100 kilogramm hasznos teherbírással rendelkezik.

Azoknak a látogatóknak, akik nem nyernek a játékon, sem kell üres kézzel hazamenniük: a következő állomáson egy interaktív felhasználói felületen keresztül, saját szöveggel szabhatnak testre különféle ajándékokat. Ezt az intelligens komissiózás teszi lehetővé, amely hardver és szoftver kombinációja, beleértve egy másik robotot is, amely az AI segítségével kiválasztja a kívánt ajándékokat egy válogatatlan tárgyakból álló dobozból, eljuttatja a címkéző állomásra, majd átadja a látogatónak.

Az automatica kiállításon az SW többek között az AGV-ket és a TopRob7-et is bemutatja; 7 tengelyes robotmegoldás minimális helyigénnyel, biztonsági kerítés nélkül és szabad hozzáféréssel az állomáshoz.

Mesterséges intelligencia a hibamentes vizuális felismeréshez

Ahhoz, hogy automatizálni lehessen az alkatrészek nyomon követhetőségét és a precíz megfogási folyamatokat, a kódok és a munkadarabok helyes vizuális felismerése elengedhetetlen követelmény. Mesterséges intelligencia szükséges minden olyan helyen, ahol a vizuális felismerés jellemzői eltérnek a megszokottól szennyeződések, fényváltozások stb. miatt. Erre a célra az SW kifejlesztett egy új mesterséges intelligencia platformot a folyamatok optimalizálására, amely különféle szenzorrendszerekkel összekapcsolható és használható és szaktudás nélkül működtethető. Az SW Vision AI -rendszere közvetlenül a kiállítási standon tesztelhető olyan zavaró hatásokkal, mint a szennyeződés, a víz és a fényeffektusok. A zavaró tényezők ellenére az öntanuló AI helyesen rögzíti a kódot – így elkerülhetőek a mindennapi gyártás során előforduló hibák.

www.sw-machines.com


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában