Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Akár 60%-os energia- és költségmegtakarítás frekvenciaváltós kompresszorokkal

A frekvenciaváltós kompresszorok működése folyamatosan igazodik a változó sűrítettlevegő igényhez, ezért akár 60%-os energia- és költségmegtakarítás érhető el velük.

Változó fordulatszámú kompresszoraink, így az új GA VSDs sorozat is, a valaha volt leghatékonyabb olajbefecskendezéses csavarkompresszorok, amik megfelelnek a ma és a holnap kihívásainak is.  A VSDs kompresszor 60 százalékos energiamegtakarításra képes a fix fordulatszámú kompresszorokhoz képest. Ez a teljesítmény a frekvenciaváltós technológia 1994-es bevezetése óta töretlen lendülettel folytatott kutató-fejlesztő munka eredménye.

Az energiahatékonyság az Elektronikon® Touch kontroller, a NEOS NEXT inverter, az intelligens olajhűtő rendszer és a VSD ventilátor magasan fejlett  összehangolásának köszönhető.

  • Az Elektronikon® fejlett algoritmusa a működési adatok alapján számolja ki a tökéletes befecskendezési hőmérsékletet
  • A NEOS NEXT pedig kezeli az olajhűtőrendszer szelepét és a VSD ventilátort, hogy az olaj elérje ezt a hőmérsékletet

A végeredmény: nincs kondenzáció és maximális a sűrítési hatékonyság.

Nézzük meg egyenként ezeket az elemeket:

  1. Az Elektronikon® Touch kontroller

Az Elektronikon® a kompresszor agyaként működik: összegyűjti az adatokat a kompresszorban lévő érzékelőkről, feldolgozza azokat, és áttekintést ad róluk a felhasználónak. A SMARTLINK távfelügyeleti rendszeren keresztül a összekötheti mobil eszközével (pl. tablettel vagy okostelefonnal), így biztonságos hálózaton keresztül mobiltelefonjáról is felügyelheti berendezését.

  1. Az inverter

A GA VSDs példa nélküli hatékonysága elsősorban az inverternek köszönhető, melyet kimondottan ehhez a termékhez fejlesztett ki az Atlas Copco: ez a NEOS NEXT. Egy hagyományos inverter összehangolja a motor fordulatszámát a levegő igénnyel. Azonban a NEOS NEXT ennél többet tud:

  •    kezeli a VSD ventilátort,
    •    az olajhűtőrendszer szelepét és
    •    az intelligens leeresztőket.

Ezen túlmenően a NEOS NEXT IP54 védettséget kapott a szennyeződés és por ellen.

  1. Az intelligens hőmérséklet szabályozás

Amikor a kompresszor nem melegszik túl, nem pazarolja az áramot. Ezért kapott az új GA VSDs kompresszor egy intelligens olajhűtő rendszert, ami lehetővé teszi az olajhőmérséklet optimalizálását és ezzel optimális lesz a kompresszor hatékonysága és megbízhatósága.

VSDs compressor – smart, sustainable, saving – Atlas Copco

  1. Új meghajtás

A fenti alkatrészeken és rendszereken túl a ma gyártott frekiváltós kompresszorok teljesen új meghajtást kaptak. A világon elsőként a sűrítőelemet egy új, ferrittel szerelt szinkron reluktancia-motor hajtja, amely nem tartalmaz ritkaföldfémet. Ezek a kompresszorok kimagaslóan megbízhatóak és többek között az új meghajtásnak köszönhetően kevésbé terhelik a környezetet, segítenek ügyfeleink környezetterhelési célkitűzéseinek elérésében.

  1. Távfelügyelet

A mai világban mindent áthat az Ipar 4.0 és az összekapcsolhatóság. Ezek a kompresszorok távolról felügyelhetők az innovatív SMARTLINK funkciónak köszönhetően. 

A SMARTLINK távfelügyeleti applikáció segítségével folyamatosan teljesítmény-adatokat és értesítéseket kaphat a kompresszor működéséről és a gyártási folyamatok igényeihez igazítva optimalizálhatja a kompresszor teljesítményét, még akkor is, ha éppen fizikailag nem tartózkodik a kompresszor közelében.

A SMARTLINK funkció a folyamatos működési felügyeletet teszi lehetővé, így Ön bárhonnan, bármikor optimalizálhatja a kompresszor működését. Akkor is nyugodt lehet, ha nem tartózkodik a kompresszor közelében, mert ha bármilyen helyzet felmerül, a SMARTLINK értesítést küld az Ön részére azt illetően, hogyan optimalizálható a kompresszor működése, amiket Ön a nélkül hajthat végre az applikáció segítségével, hogy hozzá kellene nyúlni a berendezéshez.

  1. Egymással kommunikáló gépek a gyártósoron

A GA VSDs új szintre emeli a csatlakoztathatóságot. Az Atlas Copco az első gyártó, amely egy kompresszort OPC UA (Open Platform Communications Unified Architecture) technológiával szerelte fel. Ezt a gépek közötti kommunikációs protokollt kifejezetten az ipari automatizálás elősegítéséhez fejlesztették ki. A GA VSDs kompresszor így könnyedén kommunikálhat más berendezésekkel ezzel is hozzájárulva a gyártási folyamat hatékonyságának emeléséhez.

Alábbi rövid videóinkban egy-egy percben magyarázzuk el a VSDs technológia alkotóelemeit, melyek miatt az új GA VSDs a gyártási folyamatokat új alapokra helyezi:

A NEOS NEXT, az olajhűtőrendszer, a meghajtóegység, az áramlásnövelési üzemmód és a csatlakoztathatósági opciók mind korszakalkotó jelentőségűek.

Ha többet szeretne megtudni az új GA VSDs kompresszorról és forradalmi újításairól, olvasson tovább vagy lépjen velünk kapcsolatba.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában