Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

STARK.nullpontrendszerek – kifogástalan befogástechnika

A termékgyártás költségmegtakarítása elsősorban a munkadarabcsere, illetve a technológiai ciklusidők csökkentésére korlátozódik, viszont a gyorscsere rendszerek alkalmazásával hihetetlenül megnő a gépek gyártási kapacitása.

Valamennyi szemlélet középpontjában a gazdaságos termékgyártás áll, épp ezért a munkadarab befogástechnika területén is új, racionális lépésekre, folyamatos fejlesztésekre van szükség.

A német ROEMHELD Group tagjaként, a STARK által kifejlesztett gyorscserélő rendszerek elősegítik a rugalmas és automatizált gyártást, számtalan megoldást nyújtanak a készülék-csere idők és költségek csökkentésére, ezzel megnövelve a gép termékkibocsátó kapacitását.

A vállalat kizárólag innovatív és komplex megoldásokban gondolkodik, legyen szó mechanikus, pneumatikus, hidraulikus, vagy akár már elektromos rendszerről. Kiváló minőségű acélötvözetű alapanyagok szavatolják a hosszú élettartamot és kopásállóságot.

A STARK nullpont befogórendszereivel maximumra növelhető a termelékenység, a beállítási és ellenőrzési művelet kiiktatásával több idő jut magára a gyártásra. A nullpont befogórendszerrel a gyártóberendezéseken akár még a betanulók is el tudják végezni a felszerelési munkákat. Ezzel csökkennek a felszerszámozási költségek, és több gép egyidejű felszerelése válik lehetővé. Nagyfokú rugalmasság jellemzi, mely a megmunkáló központok maximális kihasználtságát teszi lehetővé.

Sokoldalúság: STARK.classic

STARK.classic levegő léfúvatással és orientáló csapokkal

A STARK.classic megoldást jelent manuális, félautomata, vagy akár teljesen automatizált palettacserélő rendszerek esetében is. Az évek során jól bevált nullpont befogórendszer a STARK termékcsalád legátfogóbb és legsokoldalúbb gyorscsere rendszere. Háromféle méretosztályban készül, 10, 20 és 30 kN behúzó erő mellett. Alkalmas egyedi darabokra, illetve kis- és nagysorozatú termékgyártásra. Ismétlési pontossága <0,005, különböző paletták esetén is a max. 0,01-os visszaállási pontosság garantált. A robusztus kialakítás, illetve alacsony beépítési magasság és változatos befoglaló méretek mellett alkalmas kis- és nagyméretű készülékek gyors cseréjéhez. Közvetlen munkadarab befogással ötoldalú megmunkálást tesz lehetővé. Integrált forgács lefúvatás és opcionális hűtőfolyadék elvezetés, továbbá opcionális felfekvés, rögzítettség és pozíció ellenőrzés jellemzi, akár szennyeződésre érzéketlen központi-reteszelő rendszerrel ellátva. A rendszerhez optikai lekérdező is integrálható, amellyel vizuálisan ellenőrizhető a megfelelő rögzítési állapot.

Behúzás – pozícionálás – befogás – oldás – kiemelés: mindez egyetlen palettaelembe integrálva.

Videó online, print QR kód, aláírás_STARK.classic:

A behúzó csapokat a rugóerő (tányérrugó) folyamatosan behúzott állapotban tartja, ezáltal nem keletkezik vibráció, amely a megmunkált felületi minőségét befolyásolná, így a szerszámok élettartama látványosan meghosszabbodik. A speciális rögzítő csap – alakjának köszönhetően – az illesztékből történő kiemelés során nem akad fenn, nem sérül meg, és nem deformálódik. A munkadarab, vagy a készülék minden további nélkül akár ferde helyzetben is ki- és berakható. Az illesztékbe való behúzás és az onnan való kilökés pedig automatikusan megy végbe. A csapok pozicionálása átmerőn történik, amely precízebb és tartósabb, mit egy kúpos pozicionálás. Egyszerűen szerelhető, ezáltal könnyen tisztítható és karbantartható.

STARK.easyclick – azonnal bepattan, energiafelhasználás nélkül

Gyorscsatlakozó STARK.easyclick-kel

Egy kattanás és tart. Ez jellemzi a STARK.easyclick-et, amely egy mechanikus gyorscsatlakozó egység. Energiafelhasználás nélkül azonnal rögzít és stabilan fog. Kioldásához csak egy 3-8 bar levegőnyomás szükséges, amelyet alaplapon vagy közvetve a házba csavarva tudunk csatlakoztatni. A STARK.easyclick a többtengelyes megmunkálás támogató eszköze, mechanikus rögzítésével az automatizált rendszerek, robotok kiegészítő eleme. A befogó készülékek rögzítése mellett, egyedi feladatoknál kihasználható gyorsasága, például egy gyorscsatlakozó rendszer részeként. A gyors befogási idő (egy kattanás), mellet az oldási ideje sem több mint 0,1 s, amely az automatizált gyártósorok jelen elvárásait elégíti ki. Rendkívül kompakt felépítésű, a ø85 mm-es egység kis helyigényű. Rövid 12 mm-es behúzó csapja pedig rövid kiemelési utat igényel. Készülék orientáció az egységbe integrálható (előkészítve) pozicionáló csapon keresztül lehetséges és opcióként a pozíció lekérdezés is megoldott. Az integrált furat pedig a levegős tisztítást biztosítja.

Videó online, print QR kód, aláírás_STARK.easyclick:

Technikai adatok:

  • Mérete:                                                 ø85 mm
  • Befogóerő:                                            5 kN
  • Tartóerő:                                              10 kN
  • Oldási idő:                                        < 0,1s
  • Befogási idő:                                    Azonnal
  • Ismétlési pontossága:                    < 10 μm
  • Súlya:                                                    0,62 kg

További információk

Csonka Szabolcs értékesítési vezető
GIMEX-Hidraulika Kft.
a ROEMHELD csoport hivatalos partnere
sales@gimex.hu
www.gimex.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában