Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A CoroMill MR80 bemutatása

A megbízható és költséghatékony homlok- és profilmarásért

A forgácsolószerszámok szakértője, a Sandvik Coromant egy új marási termékcsaládot vezetett be, a CoroMill ® MR80-at, melyet elsősorban nagy kihívást jelentő nagyolási műveletekre terveztek acélban és rozsdamentes acélban végzett homlok- és profilmarási alkalmazások széles köréhez. ​

„A CoroMill ® MR80 egy kétoldalas körlapka termékcsalád, mely nagyobb számú lapkával rendelkezik, mint a hagyományos körlapkás marók”, mondja Sangram Dash, a Sandvik Coromant váltólapkás marásért felelős globális termékalkalmazási szakértője. „Ideális alacsony fogásmélységhez, 3 mm-ig, homlokmaráshoz és profilmarási alkalmazásokhoz acélban és rozsdamentes acélban.”

Eredetileg járműipari felhasználásra, öntött rozsdamentes alkatrészek, különösen turbófeltöltők és kipufogócsövek megmunkálására tervezték, majd továbbfejlesztették olyan acélmarási alkalmazásokhoz, amelyek a lekerekített forgácsolóél biztonságát igénylik, mint például az alakadó szerszámok szegmense. Ennek eredményeként a CoroMill® MR80 a legalkalmasabb és legsokoldalúbb marási termékcsalád, amely nagyobb termelékenységet és gazdaságos megmunkálást kínál a műveletek széles körében, miközben egyáltalán nem veszélyezteti a biztonságot.

„A lekerekített forgácsolóél tekinthető a legbiztonságosabb élnek a kihívást jelentő anyagok és a nehéz forgácsolási körülmények között”, magyarázza Dash. „Ezenkívül az alátétlapka további biztonságot nyújt a marótest számára, védelmet nyújt a peremdeformáció és a megmunkálási balesetek ellen, miközben rögzíti a lapkát a csúcsfészekben a forgácsolás közbeni mikromozgások korlátozásával.”

Gazdaságos megoldásként a CoroMill ® MR80 kétoldalas lapkákkal rendelkezik, 12 pozicionálási lehetőséggel 3 mm-es forgácsolási mélységig.

„Ez lapkakészletenként több alkatrészt jelent”, mondja Dash. „Emellett a marótesten lévő nagyobb számú lapka nagyobb asztalelőtolást és fokozott termelékenységet tesz lehetővé. Ráadásul az általános biztonság és megbízhatóság azt jelenti, hogy kevesebb kár keletkezik a marótesten és a lapkákban, ami végső soron segít a költségek csökkentésében.”

Könnyű forgácsolási geometriájának köszönhetően a CoroMill ® MR80 problémamegoldóként is használható nehéz megmunkálási helyzetekben, még nagy túlnyúlások esetén is.

„A járműipari öntött rozsdamentes alkatrészeket bonyolult formájuk miatt gyakran olyan rögzítőszerkezetre szerelik, amely nem feltétlenül alkalmas nagyobb forgácsolási terhelésre”, magyarázza Dash. „Az alakadó szerszámban a marónak gyakran mélyen be kell hatolnia a szerszámüregbe egy hosszú adapterre szerelve. A forgácsolóerőket mindkét esetben korlátozni kell, hogy a rezgés elkerülhető legyen. Annak ellenére, hogy a CoroMill® MR80 egy kétoldalas negatív termékcsalád, meglehetősen alacsony forgácsolóerővel működik, és megfelelő megoldás az ilyen alkalmazásokhoz.”

A CoroMill ® MR80 választék hengeres szárú és tüskés marótesteket kínál, 32 és 100 mm közötti átmérővel, 3–12 foggal, egyenletes fogosztással és alátétlapka-védelemmel. Minden marótest belső hűtőközeg-hozzávezetéssel rendelkezik. A kétoldalas E-L50 lapkák pontos és egyszerű pozicionálást (6 + 6) kínálnak, 3 mm-es ajánlott fogásmélységgel.

www.sandvik.coromant.com


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában