Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Mazak Nyílt napok

A Mazak novemberi Nyílt napjain résztvevők több új, NEO szériás Mazak gépet, élő megmunkálási bemutatókat, előadásokat láthattak.

Az eseményen a legújabb megmunkálási megoldások szerepeltek, amelyek lehetőséget biztosítanak cégeknek a termelékenység és az eredményesség növelésére.

A Mazak a Nyílt napokon a hazai közönségnek is bemutatta a legújabb 2D lézervágó berendezését, melyet csúcsminőségű lézervágásra optimalizáltak. A legújabb MCT3 vágófej és az innovatív MAZATROL SmoothLX CNC vezérlőrendszer csak egy pár a számtalan kiemelkedő funkció közül, melyek megtalálhatóak az OPTIPLEX 3015 NEO-ban. A nagy munkatér lehetővé teszi az akár a 1525 mm x 3050 mm-es munkadarabok megmunkálását egy 10kW-os fiber laser rezonátor segítségével. A Beam Shaping Technology-nak köszönhetően a gép egyedülálló módon automatikusan beállítja a sugárnyaláb átmérőjét és intenzitását, annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt biztosítsa a különböző típusú és vastagságú anyagokon.

Az automata üzemmódok kulcsfontosságúak az OPTIPLEX 3015 NEO-ban. A teljesen újratervezett MCT3 vágófej rengeteg intelligens funkcióval rendelkezik, hogy még könnyebbé tegye a gépkezelők munkáját. Az Auto Nozzle Changing (automata fúvókacserélő) segít optimalizálni a lézervágást és csökkenteni a segédgáz-felhasználást, az automatikus fókusztávolság beállítása még gyorsabb vágási sebességet tesz lehetővé, az automata kalibrálása a fúvóka és a munkadarab távolságának pedig még nagyobb termelékenységet tesz lehetővé.

A Mazak Go Green környezetvédelmi kezdeményezésének részeként 2030-ra 50%-kal csökkenti a cég szénlábnyomát, az új NEO sorozat pedig ma a legkörnyezetbarátabb gépeket jelenti. A Mazak elkötelezte magát amellett, hogy minden 2030-ban gyártott gépet legalább négyszer hatékonyabbá tesz, mint a 2010-ben gyártott gépeket – a HCN NEO és az i-Series NEO gépek pedig jelentős költségcsökkentést biztosítanak a végfelhasználók számára. A fenntarthatóbb jövő megteremtése és a gyártók fogyasztási költségeinek csökkentése érdekében az új NEO sorozat számos technológiai fejlesztést tartalmaz, amelyek akár 30%-kal csökkentik az energiafogyasztást.

Izgalmas előadás keretében ismerhették meg a Nyílt napok vendégei a Mazak iCONNECT-et, egy új digitális szolgáltatást a már meglévő Mazak ügyfelek számára, olyan ingyenesen elérhető szolgáltatásokkal, mint a használati útmutatók és az e-learning, továbbá a külön előfizetési díjért elérhető Machine-2-Mazak (M2M) szolgáltatás. Az M2M szolgáltatás lehetővé teszi az állandó gépfelügyeletet, a proaktív karbantartásokat, beleértve a távoli támogatást a problémák detektálására, távoli optimalizációt a megmunkálási folyamatokra, az állásidő csökkentésére – ahogyan összeköti a gépfelhasználókat a Mazak munkatársaival.

A Mazak Nyílt napokon láthatók voltak:

  • QTE-300 MSY LNS rúdadagolóval,
  • INTEGREX i-250 H + TA-35/70,
  • OPTIPLEX 3015 NEO 10.0 kW Kétpalettás automatizált palettacserélő-rendszerrel,
  • HCN-6800 NEO palettacserélő rendszerrel,
  • CV5-500.

www.mazakeu.hu


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában