Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

Új ügyvezető igazgató az Audi Hungaria élén: Michael Breme váltja Alfons Dintnert

Váltás Győrben: 2024. február 1-től Michael Breme veszi át az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját Alfons Dintnertől, aki a Volkswagen Konszernben eltöltött 40 sikeres év után a jövőben teljes mértékben a privát életére fog koncentrálni.

Michael Breme jelenleg a Platform és Modulmanagement területét vezeti Ingolstadtban. Ebben a pozícióban a platform- és modulmanagement jövőorientált megtervezésért és megvalósításáért felel. „Michael Breme több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az Audi termelési világában. Már eddigi munkaköreiben is segítette és nagyban hozzájárult a győri gyártótelephely fejlődéséhez. Az Audi Hungaria igazgatóságának elnökeként tovább fogja erősíteni a vállalat stratégiai irányítását és ezzel Győr szerepét az Audi Konszern világszintű termelési hálózatában”, mondta Gerd Walker, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja.

A mérnök végzettségű Michael Breme a németországi Aachenben a Rajna-Vesztfáliai Műszaki Egyetemen (RWTH Aachen) végzett anyagtudományi tanulmányait követően gyártástervezőként kezdte meg szakmai karrierjét az AUDI AG Karosszéria Alváz/Struktúratervezés és Külföldi gyártótelephelyek területén. Breme 2009-től az Audi-Szerszámgyárának vezetője volt, és ő felelt az Ingolstadtban, Neckarsulmban és Győrben működő Szerszámgyárakért, valamint Martorellben az Audi Tooling Barcelona és Pekingben az Audi Tooling Peking gyártótelephelyekért. Ezt követően Michael Breme 2016-ban az AUDI AG gyártás- és gyártervezésének vezetője lett. Ebben a pozíciójában az Audi márka valamennyi járműprojektjének gyártásoldali tervezéséért és a világszinten működő Audi gyártótelephelyek gyárstruktúrájának megtervezéséért és megvalósításáért felelt.

Michael Breme 2024. február 1-től veszi át a feladatokat a vállalat igazgatóságának jelenlegi elnökétől, Alfons Dintnertől, aki 2019. október 1-től vezeti a győri vállalatot. „Alfons Dintner több nemzetközi gyártótelephelyen végzett 40 éves munkájával meghatározta az Audi- és Volkswagen Konszern sikereit. Vezetése alatt az Audi Hungaria a teljes Volkswagen Konszernnek nyújtott kompetenciaorientált szolgáltatásokkal szélesítette portfólióját. Irányításával tovább bővült az elektromos motorok gyártása Győrben és a CUPRA márka járműgyártásba történő integrációjával erősödött a vállalat versenyképessége“, méltatta Gerd Walker Alfons Dintnert.

Alfons Dintner 40 évre tekinthet vissza a Volkswagen Konszernben. Karrierjét 1987-ben az AUDI AG központjában, Ingolstadtban kezdte meg. 1998-ban Alfons Dintner átvette az Audi TT lakkozójának és az egyedi lakkozó vezetését, majd 2001-ben az ingolstadti gyár teljes lakkozójának felelőse lett. 2007-ben váltott Brüsszelbe, ahol egyszerre vette át az Audi Brüsszel gyárvezetői és szóvivői feladatait. 2011-ben a Volkswagen de Mexico gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja lett. 2014-ben nevezték ki az AUDI MÉXICO S.A. de C.V. ügyvezető igazgatójának. Ebben a pozíciójában az első mexikói Audi-gyár felépítéséért volt felelős. 2019 májusában visszatért Ingolstadtba, ahol az AUDI AG előszéria-központját vezette. Alfons Dintner 2019 október 1. óta töltötte be az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában