Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Járműtechnika

Audi Hungaria: megérkeztek az első berendezések az elektromos MEBeco hajtások gyártásához

Megkezdődtek az előkészületek Győrben a következő elektromos motorgeneráció, az MEBeco (Modularer E-Antriebs-Baukasten, modulrendszerű elektromos hajtáskoncepció) gyártására: a gyártósorok virtuális tervezése folyamatban van, emellett a váltókomponensek jövőbeli gyártásához megérkeztek az első gyártóberendezések az Audi Hungariához.

A magyar állam által is támogatott MEBeco projekt 260 munkahely megőrzéséhez járul hozzá, valamint tovább erősíti a magyar járműipar versenyképességét az elektromobilitásra történő átállás időszakában.

„Mindössze néhány hónappal ezelőtt indítottuk el sikeresen a PPE (Premium Platform Electric) elektromos platform számára készülő hajtásaink sorozatgyártását, és már meg is kezdtük a felkészülést az elektromos hajtások új generációja, az MEBeco gyártására. Ebből is látszik, hogy milyen intenzíven zajlik a transzformáció vállalatunknál. Folyamatosan készítjük fel munkatársainkat az új motorcsalád gyártására, amelyhez új tevékenységekre és kompetenciákra is szükségünk lesz”

– mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Az MEBeco hajtásokat a jövőben a Volkswagen Konszern kisméretű elektromos autóiba építik. Gyártásukhoz a vállalatnál egy új gyártóterületet alakítanak ki. Az új elektromos motorcsalád nagyobb gyártási mélységben fog készülni az Audi Hungariánál, amely új kompetenciákat is szükségessé tesz: az MEBeco hajtás számára készülő lemezcsomagot először fogják sorozatban gyártani a vállalatnál, valamint az elektromos hajtás forgórésze, azaz rotorja és a teljesítményelektronika is Győrben készül majd.

Az Audi Hungaria a világ legnagyobb motorgyáraként 2023-ban összesen 1 660 425 motort, köztük 114 058 darab elektromos hajtást gyártott.


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában