Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Automatizált festőcella hazai fejlesztése

Festék világ – Kuriózumnak számít hazánkban, hogy a főként festékek, lakkok, felületkezelő anyagok értékesítésével foglalkozó cég automatizált festőcellát tervez, gyárt, valamint forgalmaz.

Az M.L.S. Magyarország Kft. szigetszentmiklósi csarnokaiban létrehozott automata porfestő gyártósor, valamint robotizált festőcella a cég telephelyén kipróbálható, megrendelhető, emellett moduláris felépítésének köszönhetően egyedi igényekre alakítható.

Az M.L.S. saját fejlesztésű festő-robotcella vezérlő rendszere felhasználóbarát Siemens HMI kezelőfelület segítségével fogja össze a festőcellában szükséges összes perifériát.

Az M.L.S. Magyarország Kft. fa és fém felületkezelő anyagok, csiszolóanyagok, szórástechnikai berendezések, ragasztók, valamint felületkezelési segédanyagok forgalmazásával foglalkozó disztribútor és márkaképviselet – és ennél jóval több is, hiszen az oktatásra, szakember képzésre, valamint fejlesztésekre, például saját márkás termékekre is nagy gondot fordít. A 100% magyar magántulajdonban lévő cég 1995-ben kezdte működését azzal a céllal, hogy minőségi termékekkel lássa el a felületkezeléssel foglalkozó belföldi kis- és nagyvállalatokat. Alapvető küldetése, hogy hosszú távú, tartós kapcsolatokon keresztül, a piac követelményeinek megfelelve, a partnerek valódi szükségleteit gyorsan és hiánytalanul kielégítse. A kiemelkedő minőségű termékkínálaton kívül a több évtizedes tapasztalaton alapuló szolgáltatások is segítik a hosszú távú partneri együttműködés megőrzését, fejlesztését, új kapcsolatok kialakítását.

„Célunk a professzionális felületkezelés minél szélesebb körű elterjesztése a különböző iparágakban, partnereink versenyképességének növelése a legmodernebb környezetbarát technológiák és alapanyagok folyamatos biztosításával.”

– Józsa Márton tulajdonos-ügyvezető, M.L.S. Magyarország Kft.

Csapat

A piaci igények kiváló ismerete teremtette meg a Józsa Márton vezette csapat sikereit. A jó csapat más területen is fontos az ügyvezető életében, hiszen Józsa Márton az MLS-Raiffeisen- Fifty-Fifty kétárbócos katamarán versenyvitorlás kapitányaként 2023-ban új rekorddal, negyedszerre nyerte meg a Kékszalagot. A bajnokként is szerény, de határozott ügyvezetőtől ott jártunkkor megtudtuk: „cégünk a kezdetektől arra törekedett, hogy ne átlagos forgalmazóként működjön, hanem hozzáadott értéket teremtve, maximálisan teljesítsük a vevői igényeket. Ebben jelenleg 30 területi képviselőnk működik közre a hat különböző divízióban, akik helyszíni szaktanácsadással, probléma megoldással és folyamatos kapcsolattartással igyekeznek partnereink munkáját megkönnyíteni a felületkezelés terén.”

Alapok

A 2003-ban megnyitott szigetszentmiklósi telephely két impozáns csarnoka bizonyítja a cég fejlődését. Az egyikben a fa és fémipari festékek, ragasztók értékesítése, raktározása, valamint pácok- lakkok- és festékek keverése, bemintázása zajlik.

Gémesi Jóka marketing vezető hozzátette:

„a Pest megyei M0-ás körgyűrű déli szakaszának közvetlen szomszédságában található székhelyünkön főbb termékeink mellett megtekinthető több, mint tízezer szín- és felületmintánk. Itt található 2700 m² alapterületű központi raktárunk, melyben kétmilliárd Forint értéket meghaladó raktárkészlet teszi lehetővé partnereink azonnali és teljes körű kiszolgálását. Ugyanitt került átadásra 2020 őszén az új, modern stílusban épült, 2400 m2 alapterületű raktár- és iroda épületünk, ahol a raktározás és csiszolóanyag konfekcionálás mellett, a Wagner folyadék és porfestő berendezéseinek, a SIA csiszoló anyagoknak, valamint a Bona padló felületkezelésnek is kialakítottunk egy korszerű, minden igényt kielégítő oktató és technikai központot.”

A porfestő tesztcentrumban található egy komplett 6+2 pisztolyos, gyorsszínváltós Wagner automata porfestő berendezés, robotos javítószórással kiegészítve, konvejorral, beégető kemencével. Itt az érdeklődők élőben kipróbálhatják az olasz Lesta cég másodpercek alatt betanítható öntanuló festőrobotját, a svéd HangOn függesztő és maszkoló rendszereit, valamint a svájci Coatmaster érintésmentes rétegvastagság mérőjét.

A porfestő tesztcentrumban található egy komplett 6+2 pisztolyos, gyorsszínváltós Wagner automata porfestő berendezés, robotos javítószórással kiegészítve, konvejorral, beégető kemencével.

Az emeleten található a nedvesfestő tesztcentrum, egyedi építésű látványkabinnal- és festékkonyhával, melyben kipróbálhatóak a Wagner összes alacsony és magasnyomású pumpája, edzőtároló- és keverő edényei, valamint a legkorszerűbb PLC vezérlésű, automata 2K COMFORT berendezése, hagyományos és elektrosztatikus szórástechnikával. Az üvegfalú látványkabinban található egy Atexes Fanuc festőrobot, valamint itt lehet megtekinteni és kipróbálni az M.L.S. saját fejlesztésű festő-robotcella vezérlő rendszerét, amely egy felhasználóbarát Siemens HMI kezelőfelület segítségével fogja össze a festőcellában szükséges összes szükséges perifériát (festékellátó rendszer, robot, tisztító kefe, konvejor, kabin, biztonsági reteszelések).

M.L.S. Magyarország Kft fő tevékenységei:

  • MILESI faipari felületkezelő anyagok forgalmazása,
  • BARIL, CMP, POLISTUC, ZINGA fémkorróziós felületkezelő anyagok forgalmazása,
  • WAGNER nedves és porfestő berendezések forgalmazása, telepítése, szervizelése
  • TITAN és WAGNER építőipari festőberendezések forgalmazása, szervizelése
  • SIA és MLS saját brandes csiszolóanyagok gyártása, forgalmazása, konfekcionálása
  • BONA padlóbevonati rendszerek és gépek forgalmazása,
  • FANUC és LESTA festőrobotok értékesítése, telepítése
  • HANGON függesztés és maszkolástechnika
  • COATMASTER érintésmentes rétegvastagságmérő berendezések forgalmazása.

Cégcsoport

A cégnek külföldi leányvállalatai, illetve érdekeltségei működnek: Romániában, Szlovéniában és Boszniában. A cégcsoportban foglalkoztatott alkalmazottak száma meghaladja a 130-at, ebből az M.L.S. Magyarország Kft. 95 főt foglalkoztat. 2019-ben megvásárolták a zalaegerszegi székhelyű Peza Kft.-t, mely közel 30 éve foglalkozik a SIA csiszolóanyagok magyarországi forgalmazásával, illetve a csiszolóanyagok végtelenítésével. A faiparban Magyarországon igen elterjedt és piacvezető patinás svájci márkát a hazai autó- és fémiparban is hasonló pozícióra szeretnék emelni. A faipari felületkezelő anyagok piacán több mint 15 éve piacvezető szerepet töltenek be, de a szórástechnika és csiszolástechnika tekintetében is közel járnak ehhez az eredményhez.

Folyamatos innovációk

Józsa Márton tulajdonos-ügyvezetőtől a legújabb fejlesztésű robotizált festőcella mellett állva megtudtuk, hogy: „a folyamatos innováció és új, felületkezeléssel kapcsolatos technológiák, brandek bevezetése jellemző ránk. Nagyon erős szakember gárdánk van, számos továbbképzés és nyílt nap, gép- és termékbemutató szerepel a programunkban”.

M.L.S. Magyarország Kft. szolgáltatások

  • fa, fém és padló felületkezelő rendszerek bemintázása: laborunkban több évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégák dolgoznak a partnerek igényeihez leginkább igazodó felületkezelő rendszerek és egyedi színek elkészítésén;
  • Wagner folyékony és porfestő rendszerek tervezése, telepítése, szervize és karbantartása;
  • SIA és MLS sajátmárkás csiszolóanyagok gyártása, végtelenítése, szaktanácsadás;
  • magas szintű technikai támogatás minden képviselt márkával kapcsolatban;
  • helyszíni szaktanácsadás, probléma megoldás;
  • 24 órán belüli kiszállítás.

Kapcsolatok

  • faipari felületkezelő anyagok: Papp Gergely +36 20 555 0798 papp@mls.hu
  • fémkorrózió és tűzgátló festékek: Sárközi Krisztián +36 20 555 0706 sarkozi@mls.hu
  • folyékony szórástechnika: Czifra Andor +36 20 555 0709 czifra@mls.hu
  • porfestés, automatizálás: Jakab Róbert +36 20 555 0760 jakab@mls.hu
  • építőipari szórástechnika: Zsolnay Zoltán +36 20 555 4458 zsolnai@mls.hu
  • csiszolástechnika: Szalai Ádám +36 20 555 1342 szalai@mls.hu
  • padlóbevonatok: Kaposvári Krisztián +36 20 326 2869 kaposvari@mls.hu

Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában