Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

A Mazak bemutatja az OPTIPLEX Ez sorozatot

Precíziós lézervágás – A Mazak, a fémvágó szerszámgépek és a legmodernebb gyártási megoldások piacvezető vállalata, büszkén mutatja be legújabb innovációját a 2D lézervágógépek terén – az OPTIPLEX Ez sorozatot.

Az új sorozat két modellt tartalmaz, az OPTIPLEX 3015 Ez-t és az OPTIPLEX 4220 Ez-t, amelyek az egyszerűséget, a megfizethetőséget és a kiváló teljesítményt helyezik előtérbe. Az OPTIPLEX Ez sorozat újra definiálja a fiber lézervágást azáltal, hogy zökkenőmentesen integrálja a nagyszerű vágási teljesítményt az egyszerűsített karbantartással. A vékony és közepes anyagvastagságra kialakított gépek nagy mechanikai merevséggel, precíziós vágással és megingathatatlan megbízhatósággal büszkélkedhetnek. Az intelligens funkciók hatékony korrekciós és megelőző intézkedésekkel teszik lehetővé a felhasználást, minimálisra csökkentve a beállítási időt az optimalizált termelékenység érdekében.

Az OPTIPLEX Ez ideális azoknak az ügyfeleknek, akik egyszerűen szeretnének belépni a lézervágás technológia világába. Az Ez sorozat olyan egyszerűsített funkciókat kínál, amelyek még azok számára is könnyűvé teszik a gép használatát, akik először vágnak bele ebbe a technológiába, költséghatékony megoldást nyújtva.

Az egyik kiemelkedő tulajdonság az új Auto-Focus Torch és az új fiber rezonátor, amelyet úgy terveztek, hogy javítsa a vágási folyamat során a különféle anyagokhoz való alkalmazkodást. A Torch jellegzetes kialakítása megkönnyíti a gyors, egyszerű és gazdaságos karbantartást, mivel a védőablak és a lencse a helyszínen gyorsan cserélhető, így nincs szükség tiszta környezetre. Ezt egy speciális burkolat teszi lehetővé, amely megakadályozza a szennyeződés kockázatát a csere során.

Az Ez sorozat olyan fiber lézeroszcillátort használ, amely nem igényel lézergázt, ami alacsony energiafogyasztást és egyszerűbb karbantartást eredményez. A 3 kW, 4 kW és 6 kW teljesítmény választékkal elérhető konfigurációkkal az OPTIPLEX Ez gépek alkalmazkodnak a különféle vágási követelményekhez, és zökkenőmentesen integrálódnak az automatizált rendszerekbe a fokozott működési hatékonyság érdekében.

Helytakarékos tervezés és fejlett vezérlés

A nagy elülső és oldalsó tolóajtók optimalizálják az alapterületet, biztosítva a problémamentes be- és kirakodást. A dönthető és forgatható CNC vezérlőpanel lehetővé teszi a kezelő számára, hogy rugalmasan dolgozzon a gép elején vagy oldalán. A gép robusztus öntöttvas szerkezete garantálja a stabilitást, minimálisra csökkentve a termikus deformációkkal szembeni érzékenységet.

Az új MAZATROL SmoothLx vezérlő, mely egy 21,5 hüvelykes kijelzőt és felhasználóbarát interfészt, és intuitív kezelőfelületet kínál, így a kevésbé tapasztalt dolgozók számára is egyszerű működtetést biztosít.

Bővülő lehetőségek

Az OPTIPLEX 4220 Ez jelentős, 2050×4220 mm-es munkaterületével a 4 méternél hosszabb anyagokkal foglalkozó felhasználók igényeit elégíti ki. Ez a modell megnövelt rugalmasságot biztosít számos alkalmazáshoz, növelve a sorozat sokoldalúságát.

Mind az OPTIPLEX 3015 Ez, mind az OPTIPLEX 4220 Ez tükrözi a Mazak elkötelezettségét, hogy megbízható, hatékony és hozzáférhető megoldásokat kínáljon a lézervágási technológia területén. A gépek továbbra is rendelhetők a Mazak gépekben népszerű lemez kiemelő rendszerrel, ami megkönnyíti a gépkezelők számára a lemeztáblák mozgatását a palettaváltón. A Nozzle Camera segítségével, a gépkezelőnek nem kell hosszú perceken keresztül állítani a fúvókaközepet, gyorsan és pontosan beállíthatja azt az integrált fúvókamera képen keresztül. Az Oil Shot pedig, egy olyan egyedülálló funkció, amely az átszúrások során megakadályozza egy olaj permet segítségével, hogy az ömledék felrakódjon a fúvókára, vagy beszennyezze a védő lencsét.

A 3015-ös modell a Mazak milánói Európai Lézertechnológiai Központjában látható, ahol lehetőséget kínál a Mazak ügyfelei számára, hogy élő vágási bemutatók szemtanúi legyenek, és megtapasztalják a gép minőségét és előnyeit.

További részletekért keresse értékesítő kollégáinkat a sales@mazak.hu e-mail címen.

FEDEZZE FEL A MAZAK ÚJDONSÁGAIT A MACH-TECH-EN! 2024. MÁJUS 7-10. HUNGEXPO A PAVILON STAND 207A


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában