Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

E-Gazdaság

BMW Group – Rimac Technology hosszútávú partnerség

A BMW Group és a horvátországi központú Rimac Technology hosszútávú partnerséget jelent be.

Az együttműködés célja az akkumulátorból táplált tisztán elektromos meghajtású modellek nagyfeszültségű akkumulátoraiban alkalmazott innovatív megoldások közös kifejlesztése és gyártása. A partnerség gyümölcsei a BMW Group jövőbeni portfólióján köszönnek majd vissza – a 2020-as évek második felébe tervezett modellgenerációkban.

A két vállalat szaktudása és erősségei kiváltképp produktív módon egészítik ki egymást. A BMW Group elektromos mobilitásra összpontosító vállalati stratégiájának célja, hogy megerősítse a bajor prémiumgyártó piacvezetőként betöltött pozícióját a prémium elektromos mobilitás szegmensében. A müncheni központú vállalatcsoport abszolút globális értékesítésének több mint felét már 2030 előtt akkumulátorból táplált tisztán elektromos meghajtású modellek adják majd. A BMW Group több mint 15 évnyi, az akkumulátor-technológia és az elektromos meghajtás területén felhalmozott tapasztalattal járul hozzá a partnerséghez.

A Rimac Technology a Rimac Group szerves részeként állít elő kulcsfontosságú hálózatról tölthető megoldásokat az autóipar számára. Portfólióján a nagyfeszültségű akkumulátorcsomagok és az elektromos tengelyek éppúgy megtalálhatók, mint a hajtáslánc-technológiák vezérlőelektronikái és a különböző szoftveres megoldások. A Rimac Technology házon belül tervezi meg, fejleszti ki és gyártja le az olyan fejlett technológiákat, amelyek nagyfokú személyre szabhatóságot garantálnak. A BMW Group oldalán bejelentett hosszútávú partnerség egyértelmű jele annak, hogy a Rimac Technology a nagyteljesítményű megoldások hiánypótló kiötlőjéből nagy volumenben előállítani képes beszállítóvá lép elő. Töretlen üzleti növekedése mentén – amelynek a Rimac Campus megnyitása is része – a Rimac Technology készen áll arra, hogy a legmagasabb autóipari szabványoknak maradéktalanul megfelelő megoldásokat nagy mennyiségben állítsa elő és szállítsa le.

A felek egy későbbi időpontban a stratégiai együttműködés bővebb információit is bejelentik.

Új stratégiai együttműködése mellett a BMW Group a Neue Klasse modellgeneráció bevezetésére is gőzerővel készül: az első modell 2025-ben ünnepli piaci premierjét. A Neue Klasse modellgeneráció debütálásával a BMW eDrive hajtáslánc-technológia hatodik nemzedéke is világpremierjét ünnepli, amely újabb jelentős előrelépés lesz az olyan, ügyfelek számára kiváltképp fontos tulajdonságok tekintetében, mint például a hatótávolság és a járműtöltés időtartama.

Forrás: BMW Magyarország


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában