Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

Gyárszimuláció az ablakgyártás automatizálásához

Néha a gyártóknak van egy listájuk azokról az automatizálási projektekről, amelyeket szeretnének megvizsgálni és megvalósítani a létesítményeikben.

E projektek rangsorolása gyakran megköveteli a műszaki megvalósíthatóság és a kockázat értékelését, a beruházások megtérülésének kiszámítását, valamint a jövőre vonatkozó elképzelések és értékek kommunikálását a felső vezetés és a vállalat vezetői felé. Más esetekben a gyártók biztosak lehetnek abban, hogy az automatizálás segíthet a problémáik megoldásában, de nem tudják, hol kezdjenek hozzá, vagy miként valósítsák meg. A korlátozott automatizálási tapasztalattal vagy belső mérnöki képességekkel rendelkező vállalatok számára mindkét forgatókönyv ijesztőnek tűnhet.

Ez utóbbi helyzettel találkozott nemrégiben az Invio Automation ipari automatizálási rendszerintegrátor vállalat. Az Invio Factory of Future tanácsadó csapatát egy ablakokat összeszerelő építőipari gyártó bízta meg azzal, hogy segítsen felmérni, hogyan növelhető az áteresztőképesség, a teljes közvetlen munkaerő megtartásával vagy csökkentésével.

Az Invio tanácsadói csapata az ügyfélcsapattal együttműködve kezdte a folyamatot és kidolgozta a lehetséges ötletek hosszú listáját. Ezután az Invio csapata leszűkítette ezt a listát néhány lehetséges, nagy hatású projektre. Ennek során az ügyféllel együtt többféle koncepciót vizsgáltak meg, értékelték az egyes ötletek megtérülését, valamint a javaslatok szűkített listáját az üzleti vezetők elé terjesztették. A múltban ez a folyamat sok munkát igényelt, és gyakran használtak a PowerPoint eszközt használták hozzá, az ötletek vizuális megjelenítéséhez. E projekt esetében azonban az Invio Automation a Visual Components gyártásszimulációs szoftveréhez fordult, hogy felgyorsítsa az ötletelési folyamatot.

Az így kapott javaslatok rövidebb idő alatt készültek el, szigorúbban értékelték őket, és a korábbi projekteknél magasabb szintű ügyféltámogatást kaptak. Ez az esettanulmány bemutatja, hogyan sikerült ezt elérni, és hogyan járult hozzá a Visual Components szoftver a vállalkozás sikeréhez.

Az egyes szakaszokban a következőkről lesz szó:

  • A világ legnagyobb ipari vállalatainál tapasztalt komplex mérnöki problémák megoldása
  • Megoldások keresése a kereslet növekedésére
  • Automatizálás és a Visual Components szerepe
  • A Visual Components előnyei a potenciális automatizálási lehetőségek azonosításában
  • Az automatizálás szimulálása az ablakgyártásban

Tudjon meg többet!

https://kontron.hu/blog/gyarszimulacio-az-ablakgyartas-automatizalasahoz/


Ha feliratkozik a Műszaki Magazin Hírlevelére, sosem marad le a híreinkről! További friss híreket talál a Műszaki Magazin főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

További cikkek a témában