Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Népszerű tudomány

Pálcás LED

Olykor figyelembe sem vesszük azt a tényt, hogy egy tér bevilágításánál fontos szempont a fényforrás alakja is. A Stickbulb fából készít világító pálcikákat, amit igény szerint formálhatunk.

Egy new york-i cég, a Stickbulb első lépésként saját gyártású, fából készült LEDes pálcákkal kísérletezett. Csak egy későbbi ötlet alapján kezdték el kombinálni az elemeket, így jutottak el a Custom Collection-ig. Az amerikai cég az ötletét teljesen kidolgozta, majd a megvalósításához a RUX Design Studio-t hívta segítségül. Az új fényforrás minden egyes eleme külön cserélhető, átköthető, így szinte csak a képzeletünk szab határt a csillár megformálásában.

Stickbulb led3

A lámpa kinézete teljesen a felhasználó igényeihez igazítható, az egyszerű kocka pillanatok alatt átépíthető falat díszítő vonalakra, vagy tényleg csak a fantáziánk állít gátat a különböző formák kitalálásánál.

Az egyes elemeket Queens-ben, a RUX műhelyében szerelik össze. Alapanyagként mindenhez fát használnak, amit a környező területek lerombolt épületeiből mentettek meg. A pálcák felépítése rendkívül egyszerű és kevés alkatrészből áll, így a javítás, a csere és még az újrahasznosítás is könnyű.

A projekt egyszerre képviseli New York múltját és jövőjét, hiszen az újrahasznosítás és a fenntarthatóság kiváló példája a Stickbulb pálcás LED lámpája.

 

forrás: http://www.tisztajovo.hu/erdekessegek/2017/03/30/palcakbol-allo-led-lampa-amit-kedvunkre-formalhatunk

Hirdetés

További cikkek a témában