Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Energetika

Szünetmentes áramellátás – a gépek életben tartása

Szünetmentes áramellátás hiba esetén az Emparro ACCUcontrol szünetmentes áramforrással. Kevés dolog bosszantóbb és drágább a gépek és berendezések nem tervezett leállásánál.

A Murrelektronik cég Emparro ACCUcontrol szünetmentes áramforrása a nagy teljesítményű Emparro tápellátási rendszer kiegészítéseként életben tartja a gépeket azzal, hogy áramkimaradás esetén megszakítás nélkül átállítja az ellátást akkumulátoros forrásra. A szünetmentes áramforrásra fordított beruházás gyakran már az első elkerülhető leálláskor megtérül.

A szünetmentes áramforráshoz 40 Ah kapacitású külső ólomakkulátorok csatlakoznak, ami hosszú áthidalási időt tesz lehetővé. Igény szerint 20 vagy 40 A-es változat is alkalmazható. A szerelés szerszám nélkül zajlik, a 20 A-es változat pedig mindössze 65 mm-es szélességével rendkívüli kis helyet vesz igénybe a kapcsolószekrényben.

Predictive Maintenance – tájékoztatás a kiesés előtt

Az Emparro ACCUcontrol folyamatosan figyeli a csatlakoztatott akkumulátor belső ellenállását. A határérték túllépésekor a készülék egy jelzőérintkezőn keresztül figyelmeztető jelzést ad. Ekkor az akkumulátor cseréje a következő szervizelés időpontjára betervezhető. Az ilyen előrejelző információk segítenek elkerülni a nem tervezett kieséseket és a szerviztechnikus váratlan riasztását.

Minél hűvösebb, annál jobb

Az akkumulátorok szeretik az alacsony hőmérsékletet. Ekkor nagyobb teljesítményt leadására képesek, és hosszabb élettartamúak. Ennek érdekében az akkumulátorok töltésére az Emparro ACCUcontrol segítségével kontrollált hőmérsékleti viszonyok mellett kerülhet sor. Ehhez a készülék a töltési zárlati feszültséget a környezeti hőmérséklethez igazítja. Ennek köszönhetően – akár magasabb környezeti hőmérséklet mellett is – az akkumulátorok maximális élettartama érhető el.

Szünetmentes áramellátás

Egyszerű csatlakoztatás ipari számítógépekhez

Az Emparro ACCUcontrol egyszerűen, mini USB csatlakozón keresztül ipari számítógépekhez csatlakoztatható. Ez azt jelenti:

  •  hálózatkimaradás esetén az ipari PC kontrollált módon állítódik le,
  •  az akkumulátor hálózati feszültsége és töltöttsége élőben felügyelhető
  •  az üzemállapotok naplófájlban dokumentálhatók
  •  az üzemi paraméterek egyszerűen, könnyedén beállíthatók

Szünetmentes áramforrásmodul vagy kondenzátoralapú puffermodul?

„Az Emparro ACCUcontrol szünetmentes áramforrás a megfelelő megoldás, ha hosszabb áramkimaradást kell áthidalni, anélkül, hogy kiesés vagy leállás következne be a gyártásban. A külső csatlakoztatású ólomakkumulátorok akár órákban mérhető áthidalási időket tesznek lehetővé. Az Emparro Cap ultrakondenzátorokon alapul, a teljes élettartama alatt nem igényel karbantartást, és akkor tekinthető az optimális megoldásnak, ha megfelelő erőnek kell rendelkezésre állnia ahhoz, hogy a gépek és a vezérlések strukturált módon legyenek lekapcsolhatók.”

www.murrelektronik.hu

Hirdetés

További cikkek a témában