Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Automatizálás

ARBURG Hungária – Juniális 2019

A tradíció 2019-ben is folytatódott, az ARBURG Hungária Kft. ebben az évben is megnyitotta kapuit az érdeklődők számára és megmutatta kiemelkedő előnyeit és mélyreható technikai tudását az automatizálás, illetve az intelligens, kulcsrakész rendszerek témakörében, avagy a digitalizációhoz vezető utat.

A 2019-es évben az ARBURG Hungária Kft. szakmai előadásokon keresztül hozta közelebb az érdeklődőket és a rendezvényre ellátogatókat a digitalizáció és az IPAR 4.0 aktuális trendjeihez gyakorlati alkalmazásokon bemutatva az okos termék- és szerszámkialakítást, a rugalmas kulcsrakész megoldást és a közvetlen folyamatvezérlést, melynek meghatározó jelmondata: „sorozatgyártás ügyféligény szerint”.A rendezvény középpontjában a függőleges ALLROUNDER 375 V fröccsöntőgép és kompakt automatizációs cella állt, amely utólagos megmunkálás, illetve szerelés nélkül gyárt azonnali használatra kész elasztikus gumipókot, melynek színe és végei (horog vagy szem) is szabadon megválasztható, és az ügyfél igényei szerint egy terminálon konfigurálható. Ennél az alkalmazásnál a 40, 60 és 80 cm hosszúságú gumipókok közül háromféle színből, valamint három végdarab-kombinációból lehetett kiválasztani és a kívánt változatot a terminálnál közvetlenül lehetett megadni. A megbízás az OPC UA kommunikációs protokollon keresztül közvetlenül a központi SELOGICA vezérlésre került. Ezután egy kompakt kulcsrakész berendezés egy függőleges ALLROUNDER 375 V fröccsöntőgéppel szerelés nélkül legyártotta az alkatrész-változatot. Az okos termék- és szerszámkialakításnak, valamint az olyan Ipar 4.0 moduloknak köszönhetően, mint az ALS ARBURG vezérszámítógépes rendszer, mindez átszerelés nélkül lehetséges.

A Juniálison bemutatott gyártócella jól szemléltette a kulcsrakész, komplex automatizáció jelentőségét a fröccsöntésben. Az Ipar 4.0 témakörben bemutatott kiállítással azt mutatta be a cég, hogyan tud minőségi terméket gazdaságosan, rugalmasan és intelligensen előállítani.

A fröccsöntés hazája

“A „Wir sind da.” márkaígéret azokat az értékeket fejezi ki, amelyeket az ARBURG mindig is képviselt: mindig és mindenhol kompromisszumok nélkül szolgáljuk munkatársaink és partnereink érdekeit.”

–tudtuk meg Csizmadi László, az ARBURG Hungária Kft. vezetőjének előadásából.

A megfogalmazás németül kihangsúlyozza, hogy az ARBURG bár globálisan jelen van, mégiscsak egy német családi vállalkozás.

„A világpiac számára kiváló technológiát állítunk rendelkezésre, és ezzel mi vagyunk a műanyag fröccsöntés hazája”

–tette hozzá köszöntőjében Stephan Doehler, az ARBURG anyavállalat európai értékesítési területi vezetője, aki így folytatta:

“az ARBURG márkanév egy hosszú távú ígéretet jelent a minőségre, a megbízhatóságra”.

www.arburg.com/hu

Hirdetés

További cikkek a témában