Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Gépipar

Magyarországon is egyre jelentősebbek az XLASE lemezmegmunkáló gépek

Minőségi lemezmegmunkálás kis- és közepes méretű cégek számára is

Mára már nem kérdés, hogy a HSG az egyik legnépszerűbb lézervágó márka a hazai lézervágó piacon. Késői belépők voltunk, itthon 2016-tól értékesítettük az első HSG fiber lézervágót. De képviseletünk mára már az ország teljes területét lefedi.

Az XLASE gépek hazai fogadtatásáról Szabó Zsombor, a Signdepot Kft. ügyvezető igazgatója számol be.

Szabó Zsombor signdepot

2016-ban indult el az XLASE márka képviselete hazánkban

Más, különböző típusú lézergépek telepítésében szerzett tapasztalat alapján és a piaci igények felmérése után tudatosan kerestünk egy stabil beszállító partnert. 2010-ben a HSG gyártóban láttuk meg azokat az értékeket és célokat, melyeket mi is képviselünk, ráadásul hazánkban még nem volt szerződéses képviselet. 2010-től 2016-ig csak kisebb HSG CO2 lézervágó- gravírozógépeket, majd 2016-tól HSG fiber lézervágógépeket is telepítettünk. Az XLASE a HSG új márkaneve kizárólag az európai piacra készül. A HSG felismerte a tényt, hogy bár magas műszaki színvonalú gépeket gyárt az európai igényekhez, de a távol-keleti marketing és üzleti kultúra sok mindenben más hagyományokra épül, éppen ezért máshogy működik, mint a nyugati. Ezt felismerve a HSG létrehozott 2018-ban egy saját leányvállalatot a hamburgi székhelyű XLASE GmbH képében és teljesen szabad kezet adott a német vezetésnek. Az európai szemlélettel a HSG gépek még jobban illeszthetők az EU piacán az európai igényekhez. Ez nem csak üzleti és marketing területen, de a gépek műszaki tartalmában is pozitív változást jelent.

signdepot

A Signdepot Kft. ekkor már bőven rendelkezett tapasztalattal az ipari lézergépek képviseletében

2016-ban az ipari fiber lézerek forgalmazásának elindítását már mintegy tíz éves, lézergépekben szerzett tapasztalat előzte meg. 2016-ig több 200 CO2-lézervágót és lézergravírozót telepítettünk, amivel úgymond elértük a piaci határokat, ezért új, komolyabb kihívásokat kerestünk. Az első fiber lézergépünk telepítése 2016-ban bármiféle nehézség nélkül történt, hiszen az alapvető technológia (CNC, lézersugaras vágás, anyagismeret) már ismert volt a szerviztechnikus kollégáink számára. Sőt, a CO2-lézerekhez képest egy fiber lézer egyszerűbb, kompaktabb, kevesebb meghibásodási lehetőséggel. Ettől függetlenül pontosan tudjuk, hogy a vevői elégedettség 50%-ban az értékesítéstől és 50%-ban a vásárlás utáni támogatástól függ, ezért minden évben kötelező gyártói technikusi továbbképzéseken veszünk részt, hogy mindig friss szakmai tudással felkészülve segítsük az ügyfeleinket.

A kitartó munkának köszönhetően az ország minden részén található XLASE fiber lézervágógép

Az első két évben lassan indult be az üzlet, ami minden új márka esetében érthető. Üzleti sikert és elismerést szerintem csak hosszú távon lehet elérni, ezért a kitartó munkának köszönhetően az ország minden részén található XLASE fiber lézervágógép és gépkínálatunk szinte minden típusa már üzemel az országban, büszkék vagyunk rá, hogy az összes ügyfelünk elégedett referenciának számít. Az elsődleges célcsoport a kis- és közepes méretű vállalkozások. Azok a cégek, amelyek szeretnének fejlődni, új technológiát használni, de üzletileg nem kifizetődő számukra a piacvezető legnagyobb márkák gépeinek és szolgáltatásainak magasabb árszintje. Az egyedi „Full Service” ajánlatcsomagunk, a gépeink alacsonyabb árai és magas műszaki színvonala, valamint a profi szakmai hátterünk ütős ajánlatot biztosít.

Képviseletünk az ország teljes területét lefedi. Nincs régiókra bontva az értékesítés vagy a szervizelés. Ez azért történik így, mert a fiber lézerek nagy értékű ipari gépek és az éves eladási darabszám nem teszi indokolttá logisztikailag vagy üzletileg a felosztást, vagy viszonteladók alkalmazását stb. A cégünk egyben felel az importért, az értékesítésért és a vásárlás utáni támogatásért szerződés szerint az ország teljes területén.

Széles gépválaszték áll rendelkezésre

Az XLASE fiber lézergépek három fő kategóriába sorolhatók: síklemez vágók, sík/cső vágók, valamint csővágó lézerek. Mind a három kategórián belül különböző típusok alkotják a kínálatot teljesítmény és termelékenység szerint. Sík lézereknél 3 000 × 1 500 mm-es asztallal és 1.5kW IPG lézerforrással indul a „legkisebb” gépünk, míg a 20kW-os 8 000 × 2 500 mm-es munkaasztallal rendelkező típus jelenti a csúcsteljesítményt. Nagyon népszerűek a kombinált gépeink, mert valódi kettő az egyben megoldást jelentenek kompromisszum nélkül. Teljes értékű síklemez vágás és szinte átállási idő nélküli (~fél perc) teljes értékű cső és zártszelvény vágás. A csővágó kiegészítés ráadásul teljes értékű, szabvány 6 méteres szálakat kezel és típustól függően akár 325 mm átmérőig vagy 220 × 220 mm-es profilméretig. A csővágó gépeink között rendelhető manuális (kézi adagolás) és teljesen automatizált típus is.

signdepot

Jellemzően egyedi munkákat vállaló fémipari cégek, továbbá egy-egy adott termék gyártására specializálódott közepes méretű vállalatok választanak ilyen gépet

A gépeinket használó gyártó cégek többek között: ismert ablakkönyöklő gyártó, alumínium kerítés gyártó, rozsdamentes ipari konyhai termékek gyártója, közúti forgalomtechnikai tábla gyártó, italautomata gyártó, fémbútor gyártó, fém épületelem gyártó, mezőgazdaságigép gyártó, lift-, emelő-, anyagmozgatógép gyártó, légtechnikai idomokat gyártó.

Eddigi ügyféltapasztalatok, szervízigény

Üzletpolitikánk szerves része az elégedett ügyfél, mint referencia és így a hosszútávon fenntartható üzleti siker. Ennek egyik alappillére egy jó gép, magas műszaki tartalommal, minőségi alkatrészekkel. A másik alappillért egy tapasztalattal és az adott gépre szakképesítéssel rendelkező jó csapat alkotja. Ez a kettő az XLASE-ben és a cégünkben szerencsére teljesül. Az ügyfeleinkkel jó a kapcsolatunk, elégedetten használják a gépeinket és ha segítségre szorulnak, akkor mindig gyorsan segítünk támogatás vagy szervizelés formájában. Ez természetesnek vehető, számunkra természetes is és ezért szerződésben vállaljuk. Az XLASE gépeknek szinte karbantartásmentesek.

Az automatizálási rendszerek iránti kereslet

Mi elsősorban egy adott technológiai részegységet, a lézeres vágásra alkalmas gépet szállítjuk. Ha ezen belül értjük a kérdést, akkor megoszlik ez az igény. Csővágóknál például elsősorban a teljesen automata típusokat keresik, mely adagolóegységgel és gyűjtővel van ellátva. Sík lézereknél viszont nagyon csekély az érdeklődés az automata lemez felrakó egységre.

A lézervágó berendezések hazai és nemzetközi felvevőpiacára is hatással volt a COVID19 világjárvány és az azt megelőző gazdasági visszaesés

Hazai viszonylatban a cégünknél azonnal érezhető volt a kirobbanó járvány és az ezzel járó korlátozó intézkedések hatása. Az érdeklődések száma lecsökkent mert a legtöbb cég visszafogta a fejlesztéseket, beruházásokat. Szerencsére ez néhány hét után pozitív irányban változott, sőt, az előző évhez képest a 3. negyedévre növeltük a lézergép eladások számát. A célcsoportunk jellemzően kis- és közepes méretű vállalkozásokból áll, így a vásárlóink nincsenek 100%-ban veszélyeztetett helyzetben az elsősorban az autóiparban tapasztalható recessziótól. A legtöbb ügyfelünk egyedi termékeket gyár, egyedi megbízásokat teljesít. Összeségben mi nem tapasztalunk semmilyen gazdasági visszaesést.

A járványhelyzetben sem állt meg a fejlődés a HSG gyár területén

Sokan a konzervatívabb lépéseket tettek, például visszafogták a fejlesztéseket, létszámot csökkentettek. A HSG ezzel szemben nemhogy csökkentette a beruházásait, de épp a járvány időszaka alatt végeztek két figyelemre méltó fejlesztést. Egyrészt sikerült befejezni az új 40 ezer négyzetméteres gyáruk építését, másrészt fél év alatt 800-ról 1300 főre növelték a HSG-alkalmazottainak számát. Az új szakembergárdában több mérnök vezető világmárkáktól érkezett. A humán erőforrás fejlesztés egyik oka az új technológiák kifejlesztése, valamint a HSG egy teljesen új projektjének – hajlítógépek fejlesztése és gyártása – elindítása volt. Időközben már 3 új 4 és 6 tengelyes HSG CNC élhajlító gép került be a termékportfólióba!

www.signdepot.eu

Hirdetés

További cikkek a témában